Užtepėlei reikės:
- 250 g tepamo sūrio (gali būti „Philadelphia“),
- 3/4 stiklinės smulkiai tarkuotų morkų,
- 1/2 stiklinės gerai nusausintų konservuotų smulkintų ananasų,
- 1/3 stiklinės auksinių razinų,
- 2 šaukštų medaus,
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto,
- 1/2 arb. š. malto cinamono,
- 1/4 arb. š. druskos,
- 1/4 stiklinės nesaldintų kokosų drožlių, lengvai paskrudintų,
- 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų, paskrudintų.
Patiekimui:
- cinamoninių krekerių, vanilinių vaflių, duonos ir plonai supjaustytų obuolių skiltelių.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį iki vientisos masės. Įmaišykite 2/3 morkų, ananasus, razinas, medų, vanilę, cinamoną ir druską. Iš sūrio mišinio suformuokite rutuliuką (mišinys bus minkštas). Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuve nakčiai.
Prieš pat patiekdami sūrio rutuliuką apvoliokite kokosuose, pekano riešutuose ir likusioje 1/4 puodelio morkų. Patiekite su skrudinta duona, krekeriais, vaniliniais vafliais ir obuolių skiltelėmis.
Skanaus!