1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.
2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.
3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.
4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.
5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.
Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.
- Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų aliejus taps vientisa mase.
- Supilkite į šokoladinę masę grietinėlę ir dar gerai išmaišykite. Jei trūksta saldumo, pasaldinkite agavų sirupu arba cukrumi. Jei bersite cukraus, vis dar laikydami dubenį karšto vandens vonelėje, masę maišykite ilgiau.
- Pasirinktus riešutus susmulkinkite kavamale ar elektriniu smulkintuvu iki smulkios masės. Suberkite į šokolado kremą. Vėl gerai išmaišykite.
- Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, pasūdykite ir išplakite tešlą iki vientisos masės elektriniu plakikliu. Iškepkite lietinius.
- Ištepkite blynus riešutų kremu ir suvyniokite. Kaip gražiai suvynioti ir patiekti lietinius, skaitykite ČIA.
- Įberkite miltus į dubenį, įmuškite kiaušinius.
- Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį.
- Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Aliejų įpilkite į šią masę ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite žalių lašinių gabalėlį ir ištepkite jais keptuvę; galima keptuvę ištepti ir aliejumi.
- Į varškę įdėkite vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono.
- Įdarą įvyniokite į lietinį ir pakepinkite keptuvėje, kad sušiltų.
Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas
PARUOŠKITE ĮDARĄ
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus.
- Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol šis taps skaidrus ir suminkštės.
- Suberkite kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
- Jei naudojate, suberkite į keptuvę kubeliais supjaustytą mėgstamą kumpį ir pakepinkite, kol šis gražiai apskrus.
- Suberkite špinatų lapus ir pakepinkite, kol jie suminkštės.
- Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
- Atidėkite į šalį (jei tik įmanoma, šiltai), kol iškepsite lietinius blynus.
IŠKEPKITE LIETINIUS BLYNUS
- Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite ryžių miltus ir supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės.
- Ištepkite keptuvę šlakeliu alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies. Kai aliejus įkais, sumažinkite ugnį.
- Pilkite samtį tešlos į keptuvės centrą ir nedelsdami, paėmę keptuvę už rankenos ir ją judindami, paskirstykite tešlą tolygiai per visą keptuvės dugną.
- Kepkite apie 1–2 minutes, kol blynas gražiai apskrus.
- Atsargiai apverskite apkepusį blyną jums įprastu būdu – ore, rankomis anr mentele.
- Kitą blyno pusę taip pat kepkite apie 1–2 minutes, kol gražiai apskrus.
- Išimkite iškepusį blyną iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
- Vėl keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus. Taip iškepkite visus lietinius blynus.
- Ant kiekvieno lietinio blyno ketvirtadalio paskleiskite po šaukštą paruošto įdaro, ant viršaus užbarstykite po saują trupinto fetos sūrio. Perlenkite blyną per pusę ir dar kartą per pusę, kad gautumėte trikampio formą.
- Patiekite nedelsdami.
- Vyšnias atšildykite, perliekite karštu vandeniu ir pamerkite rome.
- Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite, supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.
- Viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą 30 min.
- Keptuvėje ištirpintame svieste iškepkite vidutinio storumo lietinius.
- Ant kiekvieno lietinio tepkite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų išplaktos grietinėlės ir susukite voleliu.
- Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
- Juo apliekite lietinius. Tiekite su gerai nuvarvintomis rome mirkytomis vyšniomis.
1. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais ir druska. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių.
2. Varškę sumaišykite su braškiniu jogurtu, įdėkite supjaustytų braškių, įberkite miltelinio ir vanilinio cukraus. Viską sumaišykite.
3. Iškepkite lietinius blynus. Ant blyno dėkite varškės su braškėmis, suvyniokite ir dar kartą apkepkite.
4. Lietinius tiekite su trintomis braškėmis, apibarstytus milteliniu cukrumi. Braškes galite pakeisti bananais.
1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje su sviestu ar margarinu.
3. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.
4. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų. Kad būtų dar skaniau, apšlakstykite šokolado padažu.
1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.
2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip pat šalia bananų griežinėlių įmeskite po kelis mažus sutrupinto šokolado gabalėlius. Blynus sulankstykite ir kepkite prieš tai įkaitintoje keptuvėje gražiai apkepant iš abiejų pusių.
3. Kol blyneliai kepa karščiui atspariame inde sumaišykite sutrupintą šokoladą su trupučiu pieno. Viską pašildykite maišydami, kol gausis vientisa šokoladinė masė-padažas (taip pat galima naudoti jau pagamintą, parduotuvėje pirktą šokolado padažą).
Blynelius apliekite šokolado padažu (jokių grietinių ar jogurtų). Tikrai labai skanūs! :)
Recepto autorė Laura Vitkūnaitė
1. Pirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20–30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Kol tešla brinks, paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros sviestą iki vientisos masės išsukite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, sultimis, druska ir pipirais, galiausiai įspauskite česnako skiltelę. Beje, kulinarai sako, kad į tokį sviestą gardu įmaišyti ir truputį daigintų pipirnių.
3. Iš išbrinkusios tešlos iškepkite nedidelius lietinius.
4. Šiltus ar šaltus lietinius tiekite su ikrais, žalumynais ir citrininiu sviestu.
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, aliejų, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).
2. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Svogūną susmulkinkite ir kartu su špinatais minutę kitą pakepinkite svieste. Sudėkite šakute sutrintą fetą, traiškytą česnaką, suberkite sausoje keptuvėje paskrudintus smulkintus riešutus ir atsargiai viską sumaišykite.
3. Krėskite įdaro ant lietinio, perlenkite jį pusiau arba sulankstykite vokeliu. Dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol įdaras sušils, o lietiniai gražiai apskrus. Tiekite puoštus citrinų griežinėliais ir šviežių krapų šakelėmis.
- Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu.
- Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų.
- Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite.
- Kol tešla brinks, paruoškite įdarą: cukiniją ir baklažaną supjaustykite šiaudeliais, kartu su nuluptais ir sukapotais česnakais pakepinkite aliejuje.
- Sumeskite pupeles, sukrėskite smulkintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 min. Iškepkite nedidelius lietinius.
- Ant kiekvieno krėskite įdaro, užberkite tarkuotų sūrių, susukite voleliu ir perriškite svogūnų laišku.
- Lietinius dėkite į riebalais pateptą, karščiui atsparią kepimo formą, užtarkuokite sviesto ir 5 min. pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
- Tiekite su petražolių lapeliais.
- Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius.
- Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos.
- Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve.
- Iš atvėsintos tešlos iškepkite plonus lietinius.
- Lašišą ir nuluptą svogūną susmulkinkite, sumaišykite.
- Suberkite smulkintus krapus, konservuotus kaparėlius, išmaišykite.
- Įpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, įspauskite citrinų sulčių, masę išmaišykite.
- Po 2–3 šaukštus krėskite ant kiekvieno lietinio, susukite.
- Sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Užkrėskite natūralaus jogurto.
- Iš visų nurodytų produktų išmaišykite skystą tešlą lietiniams. Jei ji bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek kokosų pieno arba vandens, jei bus per skysta, įberkite dar miltų.
- Įkaitinkite keptuvę ir po ją visą tolygiai paskleiskite kokosų aliejų (jis turėtų tik sutepti keptuvę, bet joje neplaukioti). Iškepkite lietinius.
- Aguonas ir razinas užilkite karštu vandeniu ir apie 30 minučių palikite pastovėti. Tada nusunkite skystį ir viską sumalkite mėsmale ar sutrinkite elektriniu plakikliu.
- Aguonų bei razinų įdarą dėkite į blynų vidų ir suvyniokite.
1. Suplakite kiaušinius su druska ir pilkite aliejų. Tuomet, nuolat maišydami, įmaišykite miltus ir pilkite vandenį tol, kol tešla taps skysta ir vienalytė.
2. Prieš kepant tešlą dar kartą gerai išmaišykite.
3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišykite ir pradėkite kepti blynus. Ant įkaitintos keptuvės pilkite po samtelį tešlos, paskirstydami ją plonu sluoksniu.
4. Iškepkite visus blynus ir tuomet ant kiekvieno dėkite po kelis šaukštus įdaro. Susukite blynus ir prieš patiekiant apkepinkite keptuvėje dar kartą. Patiekti galite su neriebia grietine arba jogurtu.
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ar cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite. Tuomet dalimis dėkite miltus ir plakite. Įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.
2. Į įkaitintą keptuvę (be riebalų) pilkite samtelį tešlos, palaukite, kol lengvai apskrus, tuomet apverskite, kad apskrustų ir kita pusė.
3. Galite į lietinius įvynioti savo mėgstamo įdaro, pavyzdžiui, varškės ar bananų, ir tuomet lengvai apkepti keptuvėje su gabalėliu išlydyto sviesto.