Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardučiai naminiai saldainiai: pagaminsite greitai ir vos iš kelių ingredientų!

Tirpstantis burnoje juodasis šokoladas su lengvai sūriu žemės riešutų sviestu ir datulės saldumu. Švelnu, minkšta ir trašku tuo pat metu, o svarbiausia – pagaminta pačių. Ar gali būti geriau? Pabandykite pasigaminti naminių saldainių ir jūs!
Naminiai saldainiai (dar nesustingę)
Naminiai saldainiai (dar nesustingę) / D.Daškevičiūtės nuotr.

Šis receptas kadaise buvo pasiskolintas iš užsienietiško tinklaraščio ir ilgainiui išbandyta įvairių jo variacijų. Proporcijas galima nusistatyti „iš akies“ ir pagal skonį, kaip ir įtraukti kitų sudėtinių ingredientų. Taigi čia lieka erdvės jūsų fantazijai, kūrybiškumui, o galiausiai, galite panaudoti tiesiog tai, ko turite virtuvinėje spintelėje.

Galite maišyti ir dviejų skirtingų rūšių riešutų sviestus – skonis bus puikus!

Pavyzdžiui, galite pagal skonį rinktis, ar naudosite riešutų sviestą, ar grynus riešutus. Taip pat, ar tai bus saldesni anakardžiai, ar – sūdyti žemės riešutai. Beje, galite maišyti ir dviejų skirtingų rūšių riešutų sviestus – skonis bus puikus!

Tad pirmyn į (beveik) sveikų saldainių karalystę! Rašome „beveik“, nes džiovinti vaisiai, nors ir sveikiau nei tortas, vis tiek turi daug angliavandenių, o riešutai – daug gerųjų riebalų, tad net ir tokius skanuolius reikia valgyti su saiku.

15min nuotr./Saldainis
15min nuotr./Saldainis

Ingredientai:

  • džiovintų datulių;
  • avižinių dribsnių;
  • juodojo šokolado;
  • riešutų sviesto.

Papildomai galima dėti:

  • Himalajų druskos;
  • šaukštą medaus;
  • anakardžių arba sūdytų žemės riešutų.

Gaminimas:

1. Į elektrinį trintuvą berkite pakuotę džiovintų datulių, pusę puodelio riešutų sviesto arba riešutų, taip pat daugiau nei pusę puodelio avižinių dribsnių (greitai paruošiamų, nevirtų). Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei mėgstate saldžiau, galite įdėti šaukštą medaus.

2. Formuokite rutuliukus. Nesijaudinkite, jei masė atrodo sausoka – pradėjus formuoti iš tos masės saldainių rutuliukus, nuo jūsų pirštų šilumos sušils riešutuose esantys riebalai, ir masė taps lipni bei patogi formuoti.

D.Daškevičiūtės nuotr./Saldainių gamyba
D.Daškevičiūtės nuotr./Saldainių gamyba

3. Pašildykite juodąjį šokoladą – galite šildyti įprastu būdu arba palengvintu – į puodelį gabaliukais sudėti juodąjį šokoladą ir trumpai pašildyti jį mikrobangų krosnelėje.

4. Suformuotus rutuliukus dėkite į šaukštą ir merkite į ištirpintą šokoladą, kad iš visų pusių juo pasidengtų.

5. Patieskite ant plačios lėkštės kepimo popieriaus ir ant jo dėkite šokoladuotus rutuliukus.

D.Daškevičiūtės nuotr./Saldainių versija su riešutais
D.Daškevičiūtės nuotr./Saldainių versija su riešutais

6. Jei norite, galite juos apibarstyti Himalajų druska – skonis bus efektingas. Arba – aplipdyti sūdytais skaldytais žemės riešutais. Bus tarsi „snikersiukai“.

7. Dėkite atšaldyti į šaldiklį arba šaldytuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs