Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardūs cukinijų ir varškės blyneliai: mėgautis gali net lieknėjantys!

Kas nemėgsta blynų? Vasarą ypač populiarūs yra su šviežiomis cukinijomis, tačiau dažnai apie blynus sau net neleidžiame pagalvoti, nes, regis, vien nuo minčių apie juos prisideda vienas centimetras ant liemens. Mitybos specialistė Laura Panavė dalinasi savo mėgstamu cukinijų blynelių su varške receptu. Sako, kad tokius blynus drąsiai gali valgyti ir lieknėjantys.
Cukinijų blyneliai su varške
Cukinijų blyneliai su varške / Lauros Panavės nuotr.

Cukinijų ir varškės blyneliams reikės:

  • 300 g kaimiškos riebios varškės;
  • 600 g šviežios cukinijos;
  • 3 L dydžio kiaušinių;
  • 100 g konservuotų kukurūzų;
  • 200 ml kefyro;
  • 80 g kietojo sūrio „Džiugas“;
  • 5 v š kukurūzų miltų;
  • Šiek tiek druskos;
  • Šiek tiek pipirų.

Padažui:

  • 400 ml graikiško jogurto;
  • Krapų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • Šiek tiek druskos;
  • Šiek tiek pipirų;

Gaminimas:

Sutarkuojame cukiniją, Džiugo sūrį.

Į indą dedame kiaušinius, beriame prieskonius Išmaišome. Tada beriame kukurūzų miltus, tarkuotą džiugo sūrį, stiklinę kefyro ir vėl išmaišome. Tasa sudedame cukiniją ir konservuotus kukurūzus, vėl išmaišome.

Po 2 kaupinus valgomus šaukštus dedame į keptuvę įkaitintą su nedideliu kiekiu sviesto. Kepame vidutinėje kaitroje po kelias minutes iš abiejų pusių.

Jeigu cukinija jau tarkuojant paleidžia savo sultis – galime kiek nusausinti.

Skanaus!

Dėkojame Laurai už receptą! Daugiau sveikų Lauros Panavės receptų galite rasti jos FB paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais