Cukinijų ir varškės blyneliams reikės:
- 300 g kaimiškos riebios varškės;
- 600 g šviežios cukinijos;
- 3 L dydžio kiaušinių;
- 100 g konservuotų kukurūzų;
- 200 ml kefyro;
- 80 g kietojo sūrio „Džiugas“;
- 5 v š kukurūzų miltų;
- Šiek tiek druskos;
- Šiek tiek pipirų.
Padažui:
- 400 ml graikiško jogurto;
- Krapų;
- 3 skiltelių česnako;
- Šiek tiek druskos;
- Šiek tiek pipirų;
Gaminimas:
Sutarkuojame cukiniją, Džiugo sūrį.
Į indą dedame kiaušinius, beriame prieskonius Išmaišome. Tada beriame kukurūzų miltus, tarkuotą džiugo sūrį, stiklinę kefyro ir vėl išmaišome. Tasa sudedame cukiniją ir konservuotus kukurūzus, vėl išmaišome.
Po 2 kaupinus valgomus šaukštus dedame į keptuvę įkaitintą su nedideliu kiekiu sviesto. Kepame vidutinėje kaitroje po kelias minutes iš abiejų pusių.
Jeigu cukinija jau tarkuojant paleidžia savo sultis – galime kiek nusausinti.
Skanaus!
Dėkojame Laurai už receptą! Daugiau sveikų Lauros Panavės receptų galite rasti jos FB paskyroje.