Panini sumuštinis su vištiena
Ingredientai:
- 1 vištos krūtinėlė;
- 2 šalotiniai svogūnai;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 3-4 lapinio kopūsto kale lapai;
- 1 citrina;
- sviesto;
- rūkytos paprikos miltelių;
- rudojo cukraus;
- pankolio sėklų;
- raudonojo vyno;
- balzaminio acto;
- alyvuogių aliejaus;
- čiabatos;
- majonezo.
Gaminimas:
1. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus skiltelėmis ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su pankolio sėklomis ir sviestu. Įberti du žiupsnius rudojo cukraus. Jei reikia, įdėti dar šiek tiek sviesto. Kepti, kol karamelizuosis. Suberti smulkintą lapinį kopūstą ir dar šiek tiek pakepti. Pagardinti druska ir pipirais. Perdėti į dubenį.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir kepti toje pačioje keptuvėje, įdėjus dar sviesto. Kepant užberti vištienos prieskonių, du žiupsnelius rūkytos paprikos, druskos, pipirų. Pagardinti šlakeliu vyno bei balzaminiu actu ir palikti, kol iškeps.
3. Nupjauti čiabatos kraštines dalis (kad dydis butų, kaip sumuštinio). Įpjauti išilgai, tačiau neįpjaunant plutelės. Duoną išskleisti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje grilio režimu, kol apskrus.
4. Ant vienos duonos riekelės dėti daržoves, vištieną ir ant kitos riekelės – majonezo. Riekelę užverti ir galima ragauti.
Avietinis tortas su pistacijų kremu
Ingredientai:
biskvitui:
- 40 g migdolų riešutų;
- 40 g lazdyno riešutų;
- 1 šaukštas miltų;
- 70 g cukraus pudros;
- 2 šaukštai cukraus;
- 4 kiaušinių baltymai.
kremui:
- 100 g cukraus;
- 100 g vandens;
- 5 kiaušinių tryniai;
- 240 g sviesto;
- 50 g pistacijų pastos;
pabaigimui:
- 300 g aviečių;
- cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Riešutus sumalti iki miltų. Malant suberti miltus ir cukraus pudrą.
2. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalinti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gautumėte 2 biskvitus. Kepti iki 180°C įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.
3. Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputi pilti karštą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų.
4. Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir, naudojant šluotelę, sujungti su baltymų mase.
5. Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditeriniu maišeliu užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings.
6. Torto viršų papuošti cukraus pudra.