Ingredientai:
- 0,5 st. grikių miltų;
- 0,5 st. kvietinių miltų;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 st. raugintų pasukų;
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus arba lydyto sviesto;
- sauja mėlynių (jei neturit šviežių, naudokit šaldytas).
Gaminimas:
1. Viename inde sumaišykite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis ir cukrumi. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite mėlynes ir aliejų arba sviestą.
3. Iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje kepkite blynelius – kad būtų gražiai skrustelėję iš abiejų pusių.