Gardūs grikių miltų blynai su mėlynėm

Mėlynių šiais metais miškuose galėtų būti ir gausiau, tačiau, panašu, koją pakišo sausra. Ir visgi jų įmanoma prisirinkti (ar nusipirkti), o tada verta pasigaminti ką nors skanaus, pavyzdžiui, šiuos blynus!
Grikių blynai su mėlynėmis
Grikių blynai su mėlynėmis / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 st. grikių miltų;
  • 0,5 st. kvietinių miltų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 st. raugintų pasukų;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus arba lydyto sviesto;
  • sauja mėlynių (jei neturit šviežių, naudokit šaldytas).

Gaminimas:

1. Viename inde sumaišykite abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis ir cukrumi. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite mėlynes ir aliejų arba sviestą.

3. Iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje kepkite blynelius – kad būtų gražiai skrustelėję iš abiejų pusių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis