„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gardus ir maistingas netikras zuikis be mėsos. Ar atspėsit, kas ją pakeis?

Patiekalas, vadinamas netikru zuikiu, įprastai kepamas iš įvairių rūšių maltos mėsos - dažniausiai iš kiaulienos, tačiau gali būti ir veršiena ar poros rūšių mišinys. Tačiau patiekale, kurio receptą siūlome, mėsos nebus nė trupinėlio. Ir jos nė nepasigesite! Kas pakeis maltą mėsą? Žvilgtelkit į ingredientų sąrašą ir pamatysit!
Netikras zuikis iš lęšių
Netikras zuikis iš lęšių / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė rudųjų lęšių (nevirtų);
  • 2,5 stiklinės sultinio arba vandens;
  • 1 lauro lapas;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 saliero stiebas, supjaustytas mažais kubeliais;
  • 1 vidutinė morka, supjaustyta smulkiais kubeliais;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 stiklinė greito paruošimo avižinių dribsnių (nevirtų);
  • didelė sauja maltų džiūvėsėlių (jei turite, japoniškų panko);
  • 150 g graikinių riešutų, susmulkintų;
  • 3 valg. šaukšt. kečupo;
  • 2 valg. šaukšt. maltų linų sėmenų (galima ir neberti, jei neturi);
  • 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnis šviežių arba džiovintų petražolių;
  • žiupsnis šviežių arba džiovintų čiobrelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Lęšius perskalaukite po šaltu tekančiu vandeniu, berkite į puodą, užpilkite sultiniu arba vandeniu, dėkite lauro lapą ir užkaiskite. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 15 min., kol lęšiai išvirs bet dar nesukris. Nukoškite, išimkite lauro lapą ir atidėkite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, salierus, morką ir pakepinkite maišydami, kol daržovės kiek karamelizuosis. Suberkite česnakus ir pakepinkite dar minutę, kol pakvips.

3. Sudėkite pakepintas daržoves ir virtus lęšius į dubenį, tada suberkite ir supilkite visus likusius ingredientus, išskyrus kečupą. Labai gerai išmaišykite.

4. Pailgą kekso formą išklokite kepimo popieriumi, kad popierius išsikristų virš kraštų (tai padės lengviau šį kepinį išimti). Sukrėskite pagamintą masę ir labai gerai paspaudykite iš viršaus, kad neliktų oro tarpų. Pridenkite viršų folija.

5. Dėkite kepimo formą į iki 180 laispnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. Praėjus šiam laikui foliją nuimkite, aptepkite viršų kečupu ir kepkite dar 15 min.

6. Iškepusiam patiekalui leiskite 15 min., atvėsti, o tada išimkite ir pjaustykite. Skanu patiekti su mėgstamų daržovių koše, taip pat šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.

Vida Press nuotr./Netikras zuikis iš lęšių
Vida Press nuotr./Netikras zuikis iš lęšių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs