Ingredientai:
- 100 g minkšto sviesto;
- 120 g cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 100 g miltų;
- 100 g avižinių dribsnių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 valg. šaukšt. pieno arba neriebios grietinėlės;
- 8 figos, supjaustytos į 4 dalis – ketvirčiais arba griežinėliais.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
2. Dideliame dubenyje ar elektrinio virtuvės kombaino inde išsukite sviestą ir cukrų iki purios, balkšvos masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir avižinius dribsnius. Labai gerai išmaišykite. Tuomet supilkite pieną ir lengvai paminkykite.
3. Padalinkite tešlą į 16 apylygių dalių, iš kiekvieno gabaliuko išplokite paplotėlį, dėkite ant jo po porą figos gabalėlių, o tada jų šonus kiek apgaubkite tešla.
4. Dėliokite sausainius ant skardos palikdami tarpus, o tada dėkite į orkaitę. Kepkite 14–15 min. – kol taps gražiai auksiniai.