Savaitgaliui pasaldint – gardūs ir nesudėtingi sausainiai su šviežiom figom

Kai figų sezonas baigsis, gali būti, jog net gailėsimės, jog neišnaudojome jų virtuvėje, kol buvo nebrangios ir puikiai sunokusios. Ta proga kviečiame suskubti ir išsikepti gardžių sausainių, tiksiančių prie kavos, arbatos, o gal net kaip užkandis į darbus ar mokyklą.
Sausainiai su figomis
Sausainiai su figomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 100 g minkšto sviesto;
  • 120 g cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 100 g miltų;
  • 100 g avižinių dribsnių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. pieno arba neriebios grietinėlės;
  • 8 figos, supjaustytos į 4 dalis – ketvirčiais arba griežinėliais.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Dideliame dubenyje ar elektrinio virtuvės kombaino inde išsukite sviestą ir cukrų iki purios, balkšvos masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir avižinius dribsnius. Labai gerai išmaišykite. Tuomet supilkite pieną ir lengvai paminkykite.

3. Padalinkite tešlą į 16 apylygių dalių, iš kiekvieno gabaliuko išplokite paplotėlį, dėkite ant jo po porą figos gabalėlių, o tada jų šonus kiek apgaubkite tešla.

4. Dėliokite sausainius ant skardos palikdami tarpus, o tada dėkite į orkaitę. Kepkite 14–15 min. – kol taps gražiai auksiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis