Ingredientai:
- 2 dideli pernokę bananai;
- 2 kiaušiniai;
- didelis žiupsnis cinamono;
- 250 g savikėlių (self-raising) miltų (jei tokių neturite, nurodytą kiekį miltų sumaišykite su šaukšteliu kepimo miltelių);
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 150 g raugintų pasukų arba mėgstamo augalinio „pieno“;
- 2 valg. šaukšt. smulkaus rudojo cukraus;
- 2 valg. šaukšt. sviesto (po šaukštą kepimui ir pagardams paruošti);
- maža saujelė mėgstamų riešutų, pvz., graikinių, lazdyno ar migdolų;
- maža saujelė razinų;
- klevų sirupo (patiekimui).
Gaminimas:
1. Bananus nulupkite, sugnaibykite gabaliukais, berkite 5 nemažą dubenį ir sutrinkite šakute iki košelės. Muškite kiaušinius, berkite cinamoną, druską ir išmaišykite.
2. Į dubenį su bananų ir kiaušinių mase berkite miltus, cukrų, sodą, supilkite pasukas ar augalinį „pieną“ ir išmaišykite iki vientisos tešlos be miltų gumuliukų (jei banano gabaliukų liks, nieko tokio).
3. Plačią keptuvę nepridegančia danga įkaitinkite iki vidutinės kaitros, dėkite gabaliuką sviesto (kepimui sunaudosite vieną šaukštą), pasukiokite keptuvę, kad sviestas tirpdamas tolygiai pasiskirstytų. Tuomet dėkite po šaukštą paruoštos tešlos. Kai suformuotų blynelių viršus taps burbuliuotas ir sausas, mikliai kiekvieną jų apverskite ir kepkite, kol ir antroji pusė bus rusva. Reguliuokite viryklės kaitrą reaguodami, kaip blyneliai kepa.
4. Nedidelėje keptuvėlėje išlydykite likusį sviestą, ten suberkite pasmulkintus riešutus, razinas, trumpai pakepkite, kol pakvips, tuomet įpilkite truputį klevų sirupo. Visą šį mišinį dėliokite ant lėkštėse patiekiamų blynelių.