Ingredientai:
- 250–300 g mažyčių mocarelos rutuliukų;
- 120 ml tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 citrinos sultys ir žievelė (pastarąją nuskuskite aštriu peiliu ilgomis drožlėmis ar juostelėmis, tik kuo labiau venkite užkabinti baltąją dalį);
- 1 česnako skiltelė, supjaustyta plonais griežinėliais;
- po saujelę šviežių petražolių ir bazilikų, stambiai supjaustytų;
- didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (jei mėgstate aštriau);
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nusunkite mocarelos rutuliukus ir, kiek įmanoma, dar juos nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir žievelės juosteles, česnaką, žalumynus, druską, pipirus ir paprikos dribsnius.
3. Tuomet suberkite į mišinį ir sūrio rutuliukus. Palaistykite juos pagamintu marinatu, kad pasidengtų juo.
4. Marinuokite kambario temperatūroje apie valandą, o tuomet galima ragauti.
5. Šaldytuve su visu marinatu rutuliukus galite laikyti iki 5 dienų, tik pridenkite. Susiruošę valgyti išimkite iš šaldytuvo prieš keliolika minučių, kad nebūtų visiškai šalti.