Siūlome jums įvairių Ji24.lt receptų, kaip paruošti vištą, kalakutą, žąsį ar antį. Taip, tai užtrunka laiko, todėl, kad mėsa būtų minkšta, sultinga, gerai iškepusi, teisingai parinkite ruošimo laiką. Svarbus ir marinatas, ir tos valandos, kurias paukštis praleis šaldytuve.
Įsimintinų švenčių jūsų šeimai!
1. Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais bei česnako skiltelėmis ir palaikykite per naktį.
2. Apelsinus supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į anties vidų. Vieno apelsino sultis išspauskite ant anties viršaus.
3. Dėkite antį į kepimo maišą ir kepkite 2-3 valandas (priklausomai nuo orkaitės). Paprasta, bet labai skanu. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais, česnako skiltelėmis ir palaikykite per naktį.
2. Abrikosus ir svogūno galvutę (perpjautą pusiau) sudėkite į anties vidų, viršų apšlakstykite citrinų sultimis ir įdėkite į kepimo maišą.
3. Kepkite 2-3 valandas.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Žąsį ištrinkite druska, pipirais, česnaku bei garstyčiomis ir palaikykite per naktį.
2. Į žąsies vidų dėkite obuolius, kmynus, česnaką ir džiovintus abrikosus. Kepkite orkaitėje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Iš druskos, kmynų, maltų pipirų bei 4 skiltelių česnako paruoškite prieskonių mišinį. Kiek tiksliai reikės druskos bei prieskonių, įvertinkite pagal turimo kalakuto dydį. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite visą kalakutą ir palikite per naktį.
- Kiek suminkštėjusį sviestą ištrinkite su žolelių prieskoniais bei paprikų milteliais. Šį mišinį sukiškite po kalakuto oda ties krūtinėle ir šlaunelėmis.
- Džiovintas slyvas kelias valandas pamirkykite, kad suminkštėtų. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Jei kalakutas labai didelis, vaisių gali prireikti kiek daugiau.
- Obuolius ir slyvas suberkite į dubenį, pagardinkite juos 2 skiltelėmis smulkintų česnakų, žiupsneliu kmynų bei pipirų, pagal skonį šiek tiek pasūdykite ir viską gerai išmaišę, sukimškite į kalakuto vidų. Užsiūkite, kad įdaras neišbyrėtų.
- Jei norite, kad kalakutas iškepęs atrodytų gražiai, suriškite jo kojeles siūlu. Kalakutą dėkite į sviestu ištrintą skardą.
- Na, o dabar svarbiausias momentas: kalakutą tinkamai iškepti. 4–5 kg kalakutas kepamas maždaug apie 3–3,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
- Jei kalakutas iškepęs tinkamai, sultys turėtų bėgti skaidrios, be rausvo atspalvio. Kad gražiai apskrustų, kepdami kalakutą vis apliekite išsiskiriančiomis sultimis.
- Iškepusį kalakutą uždenkite folija ir, pastatę šiltoje vietoje, palikite 20–30 minučių.
- Tada išardykite siūlę, kurią susiuvote, kad neišbyrėtų įdaras, atriškite kojas, papuoškite ir galite tiekti.
1. Smulkiai sutrinkite aitriąją papriką, česnaką. Minkštą sviestą sumaišykite su druska, kmynais, rozmarinu, sutrintu česnaku, aitriąja paprika ir gautu mišiniu gerai įtrinkite kepti paruoštą vištą.
2. Kepkite orkaitėje 1,5–2 valandas.
3. Skanaukite su šviežiomis arba apkeptomis daržovėmis.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!
1. Vištą išmirkykite vandenyje, nusausinkite.
2. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, maltais pipirais, laurų lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinkite vištą. Į vidų ir po oda iš kraštų prikimškite kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
3. Palikite vištą bent 6 val. pasimarinuoti. Prieš kepimą dar apmalkite malūnėliu "Santa Maria" "Chicken& Steak". Paimkite metalinį puodelį, į jį supilkite marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustykite česnako ir ant jo "pasodinkite" vištą. Apvyniokite ją folija ir dėkite į karštą orkaitę. Į skardą pripilkite vandens.
4. Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupkite ir suberkite bulves, aptrintas aliejumi, druska ir petražolėmis.
5. Dar kepkite apie 40 min., stebėkite. Jei reikia, įpilkite vandens, pašlakstykite vištą skysčiu.
6. Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., apverskite vištą ir ištraukite tą puodelį - pasklis aromatas ir sultys. Višta iškepa minkšta ir kvapni. Papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Vištą švariai nuplaukite ir nusausinkite.
2. Visus prieskonius sumaišykite ir gerai jais įtrinkite vištą, vėliau ją uždenkite ir palikite šaldytuve.
3. Citriną labai švariai nuplaukite ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. Per tą laiką ji suminkštėja, tada ją subadykite peiliu ir dėkite į vištos vidų.
4. Vištą galite kepti kartu su bulvėmis. Bulves švariai nuskuskite, nuplaukite ir perpjaukite į 4 dalis. Pabarstykite druska, citrinpipiriais, pridėkite česnako, gerai išmaišykite.
5. Vištą dėkite į kepimo rankovę, aplinkui suberkite bulves ir kepkite 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
1. Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Paruoškite marinatą: medų ištirpinkite ir sumaišykite su „Vegeta“, druska, majonezu, kmynais, išspausta česnako galvute, mairūnu.
2. Marinatu įtrinkite vištą ir 4 val. palaikykite. Vėliau vištos vidų prikimškite obuolių ir užsiūkite.
3. Vištą, suvyniotą į foliją, apie 3 val. kepkite iki 175–200 ºC įkaitintoje orkaitėje. Jei višta mažesnė – kepkite trumpiau.
1. Nunerkite vištos odą palikdami tik sparnelius ir šlauneles. Odą įtrinkite prieskoniais ir palikite 2 valandoms.
2. Iš vištienos išimkite kaulus. Krūtinėlę supjaustykite kubeliais, o likusią vištieną sumalkite. Į faršą įmaišykite išplaktus kiaušinius, grietinėlę, suberkite kubeliais supjaustytą fermentinį sūrį ir grybus, suberkite saulėgrąžas.
3. Viską paskaninkite paukštienos prieskoniais ir gerai sumaišykite. Taip paruošto faršo prikimškite vištą ir ją užsiūkite.
4. Kepkite apie 1,5 val. iki 200–220 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią vištą 10–15 min. atvėsinkite ir tuomet paslėkite.
5. Patiekdami papuoškite baravykais, saulėgrąžomis, salotų ir petražolių lapeliais. Tiekite su majonezo ir krienų padažu.
Šaltinis: 15min.lt
- Sukapokite antį vidutinio dydžio gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, ir, svarbiausia, - mairūno prieskoniais.
- Užspauskite citrinos sulčių ir aptepkite medumi (užteks gero šaukšto, ne daugiau).
- Pabučiuokite antytę ir palikite pasimarinuoti dieną ar daugiau.
- Pasimarinavusią antį apkepinkite keptuvėje taip, kad apskrustų.
- Į puodą priklokite salierų kotų, pridėkite slyvų (šviežių ar džiovintų) ir morkų.
- Sudėkite anties gabaliukus ir užpilkite sultiniu (galima vištienos, arba ekologišką daržovių). Į sultinį recepto autorė Angelė įmaišo pikantiško slyvų marinato, bet galima naudoti ir skystį nuo konservuotų slyvų. Svarbu sultinio nepadauginti, jis neturi visai apsempti anties.
- Galų gale užtarkuokite saliero šaknies ir pašaukite į orkaitę gerai valandai ar daugiau. Antį reikia kepti kol ji pati nuo kauliukų lipti prašosi...
Receptas iš tinklaraščio „Bitė motinėlė“
Kalėdinė višta |
- Viskas labai paprasta. Įtrinkite vištą pasirinktais prieskoniais, apdėkite ją bulvėmis ir kepkite.
- Kepimo laikas priklauso nuo vištos dydžio, tačiau įprastai tai trunka maždaug 2 valandas.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Karolina Rimkevičiūtė
1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir dar kartą perpjaukite išilgai pusiau. Pankolius išilgai supjaustykite griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite išilgai skiltelėmis.
2. Į druskos, kvapiųjų pipirų ir prieskoninių žalumynų mišiniu įtrintą vištą suberkite nuluptas česnakų skilteles, perpus perpjautą citriną, supjaustytas daržoves.
3. Įdarytą vištą įdėkite į keptuvą, aplink išdėliokite nuskustas bulves, likusias daržoves, supilkite vyną, o vištos viršų aptepkite aliejumi.
4. Viską apibarstykite kmynais, uždenkite keptuvą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 1 val. 15 min. Paskui dangtį nuimkite ir kepkite dar 20 min. (kol odelė dailiai apskrus).
- Viščiuką nuplaukite, ištrinkite česnaku ir prieskoniais, apipilkite kefyru. Laikykite vieną parą.
- Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis.
- Kepimo skardą ištepkite riebalais, per vidurį dėkite butelį. Jo apačią apvyniokite folija ir pripilkite šalto vandens.
- Ant butelio užmaukite viščiuką ir aplink išdėliokite ketvirčiais pjaustytas bulves.
- Kepkite apie 1,5 val. 180 °C orkaitėje.
Receptą atsiuntė Lina M.