Ingredientai:
- 250 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (prieš pjaustant ir formuojant palaikykite kambario temperatūroje 15 min.);
- 150 g varškės;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 kiaušinis;
- 3 valg. šaukšt. grietinės;
- 1 valg. šaukšt. krakmolo;
- didelis žiupsnis cukraus pudros (viršui pabarstyti).
Gaminimas:
1. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su grietine, cukrumi, krakmolu bei cinamonu. Turite gauti vientisą masę. Gautą masę sutrinkite blenderiu.
2. Beveik atšilusią tešlą šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite po šaukštelį varškės įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio (taikykite į patį centrą), kraštus užlenkite į viršų ir užspauskite. Tešlą galite pjaustyti ir stačiakampiais, o tada dėti varškės ir susukti ritinėlius ir kraštus lengvai užspausti šakute.
3. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus – tai užtruks 15–20 min., priklausomai nuo konkrečios orkaitės savybių.
4. Pyragėlius kiek atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite.