Gamindami šiuos skanėstus nesugaišite ilgiau nei pusvalandžio, o kai kuriuos pagaminsite ir per penkiolika minučių!
Skanėstai per 15 minučių
1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite marmeladą. Ištirpinkite sviestą. Palaukite, kol atvės.
2. Sumaišykite sausainius su marmeladu, cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine.
3. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių mišinį ir palaikykite per naktį.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.)
2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, formuokite neaukštus bokštelius ir kepkite apie 10 min. (kol sausainiai apskrus).
- Varškę sukrėskite į dubenėlį, supilkite kondensuotą pieną, suberkite aguonas, abrikosus (išmirkytus ir smulkiai supjaustytus), pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Gerai išmaišykite.
- Avižinius sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Jei rankomis sunku, galite į pagalbą pasitelkti bulvių grūstuvę.
- Puode išlydykite kokosų aliejų (arba sviestą) ir suberkite sausainių trupinius. Išmaišykite.
- Sausainių masę suberkite į varškę ir sumaišykite.
- Rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse. Dėkite ant padėklo ar į lėkšte ir pastatykite į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.
- Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
- Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
- Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
- Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai
Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Skanėstai per 30 minučių
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu sviestu ir cukrumi.
2. Iš tešlos išminkykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir pavoliokite jį sezamų sėklose.
3. Supjaustykite cilindrą 7 mm storio plokštelėmis ir dėkite jas ant kepimo skardos.
4. Į kiekvieną sausainuką negiliai įspauskite po migdolą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite išilgai plonomis lygiomis juostelėmis (iš vieno lakšto iškepsite maždaug du sausainius). Jei norite stambesnio sausainių rašto – juosteles pjaustykite storesnes.
2. Maždaug iki vidurio supjaustytos tešlos kas antrą juostelę užlenkite.
3. Po vieną dėkite juosteles kryžmai ant jau sulenktų ir vėl jas atlenkite. Taip kartokite, kol gausite vientisą iš juostelių supintą tešlą.
4. Su puodeliu (ant kurio dėsite iškeptus sausainius) įspauskite supintoje tešloje apskritimą. Galite tai daryti ir su tinkamo dydžio formele.
5. Atsargiai perkelkite sausainius į įkaitintą orkaitę, patepkite viršų kiaušinio plakiniu ir, prieš baigiant kepti, apibarstykite gausiai cinamono ir cukraus mišiniu.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: sausainėliai „Dangteliai“
- Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
- Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių. Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo. Ant viršaus suberkite likusias braškes ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Sausainius sumalkite į smulkius trupinius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
2. Sausainių mase ištepkite kepimo formos dugną ir šonus, kad nebūtų jokių tarpelių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
3. Sūrį suplakite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Įmaišykite krakmolą. Kai torto pagrindas atvės, supilkite sūrio kremą. Šiek tiek palaikykite šaldytuve.
4. Viršų puoškite pagal savo fantaziją :) Mes puošėme migdolų drožlėmis ir pjaustytu šokoladuku.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Varškę, sirupą, kakavą sumaišykite, po truputį pilkite pieną ir gerai ištrinkite. Kai masė pasidarys vienalytė, sumaišykite ją su truputį atšilusiais ledais.
2. Masę išdėliokite į indelius, į kiekvieną įsmeikite po kelis sausainius. Ant viršaus užberkite po žiupsnelį kakavos miltelių.
1. Kiaušinius kruopščiai nušveiskite šepetėliu ir gerai nuplaukite, tada perliekite verdančiu vandeniu, kad neliktų jokių bakterijų. Atskirkite baltymus nuo trynių.
2. Trynius iki vientisos masės išplakite su cukrumi, įmaišykite į maskarponę ir vėl viską plakite, iki masė taps vientisa.
3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų (jokiu būdu negalima intensyviai maišyti) įmaišykite į maskarponės masę – ji turi būti puri ir lengva.
4. Sausainius išdėliokite ant didesnės lėkštės ir iš abiejų pusių apšlakstykite atvėsintu kavos ir brendžio mišiniu.
5. Į pasirinktą indą ar mažus indelius krėskite truputį sūrio masės, tada dėkite sausainių, vėl krėskite maskarponės, dėkite likusius sausainius ir sūrį.
6. Paruoštą desertą iš pradžių apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, tada per naktį – šaldytuve.
7. Prieš tiekdama ant deserto per arbatos sietelį užberkite kakavos.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).