Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardūs skanėstai – vos per 30 minučių

Užsigeidėte šio to saldaus, bet virtuvėje tūnoti visą dieną nė kiek nesinori? Skubame jums į pagalbą ir žeriame receptų pasiūlymus.
Saldūs „apsnigti“ kąsneliai
Saldūs „apsnigti“ kąsneliai / Shutterstock nuotr.

Gamindami šiuos skanėstus nesugaišite ilgiau nei pusvalandžio, o kai kuriuos pagaminsite ir per penkiolika minučių!

Skanėstai per 15 minučių

Mažylių skanėstas
Receptas: Mažylių skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Marmeladas 150.00 g
Sausainiai: 540.00 g (2 pakeliai (360 g) šviesių, pvz. "Gaidelis" ir 1 pakelis (180 g) šokoladinių, pvz. "Selga")
Sviestas: 200.00 g
Grietinė: 500.00 g
Kakava: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite marmeladą. Ištirpinkite sviestą. Palaukite, kol atvės.

2. Sumaišykite sausainius su marmeladu, cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine.

3. Apvalų indą išklokite maistine plėvele, supilkite sausainių mišinį ir palaikykite per naktį.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Improvizuoti florentinai
Receptas: Improvizuoti florentinai
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 20
Receptas
Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Saulėgrąžos: 150.00 g
Kaip gaminti

1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.)

2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, formuokite neaukštus bokštelius ir kepkite apie 10 min. (kol sausainiai apskrus).

Suskleisti
Saldūs „apsnigti“ kąsneliai
Receptas: Greitai pagaminami saldūs „apsnigti“ kąsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 15
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižinių)
Varškė: 250.00 g
Aliejus: 200.00 g (kokosų arba sviesto)
Aguonos: 100.00 g
Kondensuotas pienas: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. - šviežiai spaustų sulčių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kaip gaminti
  1. Varškę sukrėskite į dubenėlį, supilkite kondensuotą pieną, suberkite aguonas, abrikosus (išmirkytus ir smulkiai supjaustytus), pagardinkite cinamonu ir  kardamonu. Gerai išmaišykite. 
  2. Avižinius sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Jei rankomis sunku, galite į pagalbą pasitelkti bulvių grūstuvę.
  3. Puode išlydykite kokosų aliejų (arba sviestą) ir suberkite sausainių trupinius. Išmaišykite.
  4. Sausainių masę suberkite į varškę ir sumaišykite.
  5. Rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse. Dėkite ant padėklo ar į lėkšte ir pastatykite į šaldytuvą  bent valandai, kad sustingtų.
Suskleisti
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 119
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Greiti sausainiai
Receptas: Greiti sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 72
Receptas
Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai („Kellogg's“ ar panašūs) 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Aguonos 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

Skanėstai per 30 minučių

Sausainiai su migdolais
Receptas: Sausainiai su migdolais
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (kvietinių)
Cukrus: 200.00 g
Sviestas: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 40.00 g
Sezamo sėklos: 70.00 g
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, minkštu sviestu ir cukrumi.

2. Iš tešlos išminkykite maždaug 3 cm skersmens cilindrą ir pavoliokite jį sezamų sėklose.

3. Supjaustykite cilindrą 7 mm storio plokštelėmis ir dėkite jas ant kepimo skardos. 

4. Į kiekvieną sausainuką negiliai įspauskite po migdolą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

Suskleisti
Sausainėliai-dangteliai
Receptas: Sausainėliai „Dangteliai“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 200.00 g (keli lakštai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite išilgai plonomis lygiomis juostelėmis (iš vieno lakšto iškepsite maždaug du sausainius). Jei norite stambesnio sausainių rašto – juosteles pjaustykite storesnes.

2. Maždaug iki vidurio supjaustytos tešlos kas antrą juostelę užlenkite.

3. Po vieną dėkite juosteles kryžmai ant jau sulenktų ir vėl jas atlenkite. Taip kartokite, kol gausite vientisą iš juostelių supintą tešlą.

4. Su puodeliu (ant kurio dėsite iškeptus sausainius) įspauskite supintoje tešloje apskritimą. Galite tai daryti ir su tinkamo dydžio formele.

5. Atsargiai perkelkite sausainius į įkaitintą orkaitę, patepkite viršų kiaušinio plakiniu ir, prieš baigiant kepti, apibarstykite gausiai cinamono ir cukraus mišiniu.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: sausainėliai „Dangteliai“

Suskleisti
Braškių ir maskarponės desertas
Receptas: Braškių ir maskarponės desertas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 32
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (traškūs)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamoji - kremui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (kremui)
Braškės: 500.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti
  1. Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
  2. Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių. Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo. Ant viršaus suberkite likusias braškes ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sūrio tortas
Receptas: Sūrio tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g („Gaidelis“ ar kt. - pagrindui)
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Maskarponės sūris: 700.00 g (įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių krakmolas - įdarui)
Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite į smulkius trupinius ir sumaišykite su lydytu sviestu.

2. Sausainių mase ištepkite kepimo formos dugną ir šonus, kad nebūtų jokių tarpelių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

3. Sūrį suplakite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Įmaišykite krakmolą. Kai torto pagrindas atvės, supilkite sūrio kremą. Šiek tiek palaikykite šaldytuve.

4. Viršų puoškite pagal savo fantaziją :) Mes puošėme migdolų drožlėmis ir pjaustytu šokoladuku.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Suskleisti
Vaikiškas tiramisu
Receptas: Vaikiškas tiramisu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 17
Receptas
Ingredientai
Varškė: 4.00 valg. š. (riebios)
Kavos sirupas 4.00 valg. š.
Kakava: 4.00 arbat. š.
Pienas: 200.00 ml
Vaniliniai ledai 200.00 g
Sausainiai: 4.00 vnt. („Damų piršteliai“)
Kaip gaminti

1. Varškę, sirupą, kakavą sumaišykite, po truputį pilkite pieną ir gerai ištrinkite. Kai masė pasidarys vienalytė, sumaišykite ją su truputį atšilusiais ledais.

2. Masę išdėliokite į indelius, į kiekvieną įsmeikite po kelis sausainius. Ant viršaus užberkite po žiupsnelį kakavos miltelių.    

Suskleisti
Tiramisu
Receptas: Tiramisu
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 40
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (5 baltymai ir 4 tryniai)
Sausainiai: 100.00 g („Damų piršteliai“)
Cukrus: 125.00 g
Kava: 125.00 ml (stiprios nesaldintos)
Brendis 50.00 ml
Kakava: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kruopščiai nušveiskite šepetėliu ir gerai nuplaukite, tada perliekite verdančiu vandeniu, kad neliktų jokių bakterijų. Atskirkite baltymus nuo trynių.

2. Trynius iki vientisos masės išplakite su cukrumi, įmaišykite į maskarponę ir vėl viską plakite, iki masė taps vientisa.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų (jokiu būdu negalima intensyviai maišyti) įmaišykite į maskarponės masę – ji turi būti puri ir lengva.

4. Sausainius išdėliokite ant didesnės lėkštės ir iš abiejų pusių apšlakstykite atvėsintu kavos ir brendžio mišiniu.

5. Į pasirinktą indą ar mažus indelius krėskite truputį sūrio masės, tada dėkite sausainių, vėl krėskite maskarponės, dėkite likusius sausainius ir sūrį.

6. Paruoštą desertą iš pradžių apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, tada per naktį – šaldytuve.

7. Prieš tiekdama ant deserto per arbatos sietelį užberkite kakavos.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų