„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gardus užkandis, o gal pyragėlių įdaras: su slyvom kepti rauginti kopūstai

Nors jau aušta šviežių daržovių sezonas, verta nepamiršti ir raugintų, džiovintų gėrybių. Jos ne tik skanios, bet ir turi įvairių naudingų medžiagų. Kviečiame pasigaminti užkandį, kuriame pagrindinius vaidmenis vaidina rauginti kopūstai ir džiovintos slyvos. O jei šio užkandžio jums liks, galite jį panaudoti mieliniams pyragėliams įdaryti. Jų tešlos receptu taip pat dalijamės.
Rauginti kopūstai su džiovintomis slyvomis
Rauginti kopūstai kepti su džiovintomis slyvomis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g raugintų kopūstų su morkomis;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 200 ml vandens;
  • sauja džiovintų slyvų be kauliukų.

Gaminimas:

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepkite šlakelyje aliejaus.

2. Kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su svogūnais, druska bei džiovintomis slyvomis. Formeles patepkite aliejumi, sudėkite kopūstus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų.

3. Kepkite apie 20 minučių iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Pastabos:

  • Norint tokiu būdu pagaminti įdarą pyragėliams arba pyragui, slyvas reikia supjaustyti.
  • Šiuos kopūstus galima ruošti porcijinėse formelėse arba didesnėje kepimo formoje, tik ji turi būti storų sienų (stiklinė, keramikinė).
  • Slyvas geriau naudoti saldesnes.
  • Šį užkandį galima ruošti ir mėsišką – tiesiog įberkite į kopūstų ir slyvų mišinį pakepintos šoninės gabaliukų.
  • Jei nutarsite kepti mielinius pyragėlius ir įdaryti šiais kopūstais su slyvomis, galite naudoti tokią tešlą, kokios gaminimo instrukcijos yra šiame recepte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs