Avietinis tiramisu
Ingredientai:
-
5-6 stiklainiai biskvitui;
-
120 g puodelis miltų;
-
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
-
1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
-
1/4 puodelio cukraus;
-
1/8 puodelio sojų pieno;
-
1 arbatinis šaukštelis baltojo acto;
-
2 valgomieji šaukštai aliejaus.
Kremui:
-
500 g paprasto sojų jogurto;
-
150 g 1 puodelio ir 2 šaukštų sūdytų ir skrudintų anakardžių riešutų;
-
1/2 puodelio kokosų aliejaus;
-
100 g puodelio cukraus pudros;
-
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
-
1/2 arbatinio šaukštelio maltos vanilės;
-
170 g šaldytų arba šviežių aviečių;
-
1 arbatinis šaukštelis agaro miltelių;
-
150 g šviežių aviečių.
Gaminimas:
-
Norėdami pagaminti biskvitą, kvadratinę kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
-
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Išmaišykite. Tada sumaišykite sojų pieną, actą ir palikite 2-3 minutes pastovėti. -
Į ingredientų dubenį supilkite sojų pieno mišinį, aliejų ir plakite, kol tešla liks be gumuliukų. Gautą masę supilkite į jau paruoštą kepimo formą ir kepkite 16 minučių.
-
Perkelkite ant kitų grotelių, nuimkite pergamentinį popierių ir leiskite visiškai atvėsti.
-
Tuomet išplakite jogurtą, anakardžių riešutus, aliejų, miltelinį cukrų ir citrinos sultis. Sumaišykite iki vientisos masės. Tuomet išimkite pusę kremo ir supilkite į nedidelį puodą. Įmaišykite agaro miltelių.
-
Ištraukite šaldytas avietes, pradėkite jas virti ir dažnai maišykite. Tai turite daryti apie vieną minutę. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių atvėsti.
-
Naudodami apvalias formeles, kurių dydis maždaug toks pat kaip stiklainių angos, supjaustykite biskvitą apskritimais. Į stiklainį įdėkite 2-3 valgomuosius šaukštus baltojo arba rožinio kremo ir ant viršaus uždėkite biskvitą. Ant viršaus dėkite antrą sluoksnį kremo ir uždėkite dar vieną biskvitą.
-
Į stiklainį įdėkite porą šviežių aviečių ir užpilkite dar daugiau kremo.
Dėkite į šaldytuvą bent valandai ar 12 valandų.