Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Gardutėliai švediški kukuliai, kuriuos pagaminti gali kiekvienas

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra tikrai ne vienas. Gaminkite ir atraskite patį skaniausią!
Švediški kukuliai
Švediški kukuliai / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Receptai Maistas

Jums reikės:

  • 450 g maltos jautienos;
  • 350 g maltos kiaulienos;
  • 90 g maltų džiūvėsių;
  • 550 ml jautienos sultinio;
  • 50 g sviesto;
  • 1 vnt. didelio smulkiai sukapoto svogūno;
  • 2 riekių rūkytos, smulkiai supjaustytos šoninės;
  • 3 vnt. švelniai paplaktų kiaušinių;
  • 1 valg. š. druskos;
  • 1 arbat. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1,5 arbat. š. cukraus;
  • 0,5 arbat. š. muskato;
  • 0,5 arbat. š. cinamono;
  • 0,5 arbat. š. maltų gvazdikėlių;
  • 2 valg. š. miltų;
  • 2 valg. š. grietinės.

Kaip gaminti:

1. Nedideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir 1/3 sultinio – palikite, kad išbrinktų.

2. Keptuvėje storu dugnu ištirpinkite gabaliuką sviesto, berkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies kepinkite 8–10 min. – kol taps rusvi (atsargiai, nesudeginkite!). Suberkite pakepintus svogūnus į didelį dubenį.

3. Išvalykite keptuvę, kurioje kepinote svogūnus ir grąžinkite ant ugnies. Suberkite į keptuvę šoninės gabaliukus ir pakepinkite, kol gabaliukai bus traškūs, tada sudėkite juos į dubenį su svogūnais (išsiskyrusius riebalus pasilikite).

4. Į dubenį su svogūnais bei šonine sudėkite mėsą, muškite kiaušinius, berkite prieskonius, druską, išbrinkusius džiūvėsėlius ir viską labai gerai rankomis išmaišykite.

5. Iš gautos masės formuokite nedidukus kukulius (orientuokitės į masės, kuri tilptų į valgomąjį šaukštą, kiekį). Dėkite kukulius ant aliejumi pateptos kepimo skardos ar kito nelipnaus paviršiaus.

6. Keptuvėje vėl įkaitinkite pasiliktus riebalus, kurie išsiskyrė kepinant šoninę, įdėkite dar šaukštą sviesto ir per 3 kartus pakepinkite suformuotus kukulius – vienai porcijai skirkite 6–8 min., stebėkite, kad apkeptų iš visų pusių. Dėdami kiekvieną naują porciją kukulių, į keptuvę vis įmeskite po gabaliuką sviesto.

7. Kai visi kukuliai bus pakepinti, pasilikite keptuvėje apie 2 šaukštus riebalų, berkite į juos miltus ir paplakite šluotele, kol turėsite gana tirštą košelę. Į šią košelę pilkite likusį sultinį, išmaišykite, užvirinkite, o tada suberkite kukulius, uždenkite keptuvę ir ant silpnos ugnies pavirkite 5–6 min. – kol kukuliai bus iškepę.

8. Keptuvę su kukuliais nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir tiekite ant stalo – su bulvių koše, burokėlių mišraine, spanguolių ar bruknių padažu. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos