Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 200–250 g karšto rūkymo kiaulienos šoninės, supjaustytos plonyčiais griežinėliais;
- 1 svogūnas, supjaustytas žiedais;
- 5–6 bulvės, nuskustos ir supjaustytos plonais griežinėliais;
- 2 obuoliai, nulupti, be sėklų, supjaustyti plonais griežinėliais;
- 3 valg. šaukšt. sviesto išlydyto;
- didelis žiupsnis šviežių čiobrelių (jei neturite, neberkite);
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite apvalų kepimo indą – ištepkite jo dugną ir kraštus sviestu.
2. Įkaitinkite keptuvę ir joje trumpai iš abiejų pusių pakepinkite šoninės griežinėlius. Tada juos išimkite ir išsiskyrusiuose riebaluose pakepinkite svogūnus, kol pradės minkštėti.
3. Supjaustytas bulves ir obuolius suberkite į dubenį, supilkite sviestą, berkite čiobrelius, druskos ir pipirų ir gerai rankomis išmaišykite.
4. Kepimo inde sluoksniuokite bulvių ir obuolių griežinėlius, vis įterpdami ir šoninės bei svogūnų. Taip gražiai viską sudėliokite. Jei keptuvėje liko riebalų nuo šoninės ir svogūnų kepinimo, drąsiai supilkite juos ant sudėliotų ingredientų viršaus. Dėkite į orkaitę, pridenkite folija ir kepkite 20 min. Tada foliją nuimkite ir kepkite dar apie 20 min., kol viršus gražiai skrustelės.
5. Valgykite dar karštą, šalia tinka bet kokios lengvos salotos.