Ingredientai (4 asm.):
- 8 vištų blauzdelės su kaulu;
- 16–20 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų);
- 16–20 džiovintų slyvų, be kauliukų;
- 1 česnako galvutė, perpjauta horizontaliai pusiau, nelupta;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto (jei neturite, keiskite citrinos sultimis);
- 1 valg. šaukšt. kaparėlių;
- 2–3 laurų lapai (nebūtina);
- 1 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį);
- 0,3 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 stiklinė sauso baltojo vyno (galite keisti vandeniu);
- pluoštas šviežių petražolių, nuplautų ir sukapotų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus medų ir vyną (arba vandenį), dėkite, pilkite ir berkite į didelį dubenį, rankomis gerai permaišykite, uždenkite ir leiskite valandą pasimarinuoti kambario temperatūroje arba kelias valandas (ar net pernakt).
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
3. Pamarinuotą vištieną su visais priedais perdėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais, stenkitės, kad viskas pasiskirstytų vienu sluoksniu. Supilkite vyną (arba vandenį), sudėkite medų ir dėkite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite 45–60 min. arba kol vištiena bus iškepusi ir gražiai skrustelėjusi.
4. Patiekite su mėgstamais garnyrais – bulvių koše, ryžiais, šviesia duona, lengvomis žalėsių salotomis.