Taigi vaikystei prisiminti – gardžiausi mamos šaltibarščiai.
Jiems reikės:
- 1 l „Piemenėlio“ kefyro šaltibarščiams,
- 1/2 l stiklainio marinuotų burokėlių,
- 2-3 agurkų,
- pundelio svogūnų laiškų,
- saujos krapų,
- druskos pagal skonį,
- poros kietai virtų kiaušinių,
- pagal poreikį šalto virinto vandens.
Gaminimas:
Į puodą supilkite kefyrą. Sudėkite marinuotus burokėlius su visomis sultimis. Smulkiai supjaustykite agurkus ir suberkite į puodą. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Pagardinkite viską druska, paragaukite.
Jei mėgstate ne tokius tirštus šaltibarščius, įpilkite šiek tiek šalto virinto vandens. Galite pagardinti šaukštu grietinės. Tobulam patiekalo užbaigimui reikia kietai virto kiaušinio ir karštų šviežių virtų bulvių.
Ragaukite! Skanu kaip pas mamą!