Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gardžios kopūstų ir obuolių salotos: vietoj majonezo – lengvas padažas ir riešutai

Dietologai sako, jog kuo daugiau spalvų bus lėkštėje, tuo daugiau naudingų medžiagų gausim. O šios salotos tikrai spalvingos: raudonasis kopūstas, obuoliai, žalumynai. Ir maišyti jas kviečiame ne su majonezu, kuris neretai derinamas su šviežiais kopūstais, bet su alyvuogių aliejaus pagrindu paruoštu padažu.
Kopūstų ir obuolių salotos
Kopūstų ir obuolių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis raudonasis kopūstas, supjaustytas plonais šiaudeliais;
  • 2 saldžiarūgščiai obuoliai, supjaustyti plonais pagaliukais;
  • ryšelis svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų, susmulkintų;
  • sauja graikinių riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje ir pasmulkintų;
  • kelios šakelės petražolių, susmulkintos;
  • gabaliukas fetos ar mėlynojo pelėsio sūrio, stambiai sutrupinto (nebūtina).

padažui:

  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 šaukštelis švelnių garstyčių;
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto ar citrinos sulčių;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 nubrauktas šaukštelis druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Visus salotoms skirtus produktus sumaišykite nemažame dubenyje.

2. Nedideliame stiklainėlyje suplakite visus padažui skirtus ingredientus, tada supilkite į dubenį ir išmaišykite. Galima valgyti iškart.

Likučiai puikiai išbus šaldytuve iki kitos dienos. Tiesa, obuoliai kiek paruduos, tačiau tai tik kosmetinis trūkumas, nesusijęs su skoniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas