„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gardžios kopūstų ir obuolių salotos: vietoj majonezo – lengvas padažas ir riešutai

Dietologai sako, jog kuo daugiau spalvų bus lėkštėje, tuo daugiau naudingų medžiagų gausim. O šios salotos tikrai spalvingos: raudonasis kopūstas, obuoliai, žalumynai. Ir maišyti jas kviečiame ne su majonezu, kuris neretai derinamas su šviežiais kopūstais, bet su alyvuogių aliejaus pagrindu paruoštu padažu.
Kopūstų ir obuolių salotos
Kopūstų ir obuolių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis raudonasis kopūstas, supjaustytas plonais šiaudeliais;
  • 2 saldžiarūgščiai obuoliai, supjaustyti plonais pagaliukais;
  • ryšelis svogūnų laiškų ar laiškinių česnakų, susmulkintų;
  • sauja graikinių riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje ir pasmulkintų;
  • kelios šakelės petražolių, susmulkintos;
  • gabaliukas fetos ar mėlynojo pelėsio sūrio, stambiai sutrupinto (nebūtina).

padažui:

  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 šaukštelis švelnių garstyčių;
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto ar citrinos sulčių;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 nubrauktas šaukštelis druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Visus salotoms skirtus produktus sumaišykite nemažame dubenyje.

2. Nedideliame stiklainėlyje suplakite visus padažui skirtus ingredientus, tada supilkite į dubenį ir išmaišykite. Galima valgyti iškart.

Likučiai puikiai išbus šaldytuve iki kitos dienos. Tiesa, obuoliai kiek paruduos, tačiau tai tik kosmetinis trūkumas, nesusijęs su skoniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“