Gardžiuojamės trešnėmis ir vyšniomis: 15 puikių receptų

Kiek atvėsę orai nėra toks jau didelis blogis – jie skatina vėl susidraugauti su orkaite. O tokia draugystė dabar itin aktuali, nes jau pasipylė trešnės, sirpsta ir lietuviškos vyšnios. Žinoma, jei norite rimtųjų patiekalų su vienomis ar kitomis, tokių taip pat nemažai. Siūlome 15 įdomių receptų su šiomis gėrybėmis. Išsirinkite, išbandykite, tikrai nenusivilsite!
Vyšnių pyragas
Vyšnių pyragas / Vida Press nuotr.
Šalta sriuba
Receptas: Šalta vyšnių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 37
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (pusė kilogramo)
Cukrus: 100.00 g
Vynas: 300.00 ml (raudonas sausas)
Cinamonas: 5.00 g (viena lazdelė)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (esencija)
Makaronai: 100.00 g (kaspinėlų formos)
Grietinėlė: 250.00 ml
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Įpilkite šlakelį migdolų esencijos.

2. Baigusi virti, puodą nukelkite nuo ugnies ir įstatykite į dubenį su šaltu vandeniu, kad atvėstų.

3. Prieš tiekdama, palaikykite šaldytuve. Grietinėlę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir plakite, kol sutirštės. Į lėkštę įpilkite sriubos, uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės, papuoškite vyšnia.

Suskleisti
Salotos su vyšniomis
Receptas: Salotos su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 400.00 g
Salotos: 350.00 g (raudonlapės gūžinės)
Vyšnios: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š.
Portveinas: 6.00 valg. š.
Actas: 4.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Fetos sūris: 250.00 g
Parmos kumpis: 150.00 g (plonai pjaustytas)
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite ir nuvarvinkite. Nupjaukite raudonlapių salotų galus ir jas 10 minučių pamerkite į šaltą vandenį (bus mažiau karčios).

2. Vyšnias nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Alyvuogių aliejų, portveiną, actą ir klevų sirupą išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų ir dar sykį išmaišykite. Užpilkite ant vyšnių ir palikite apie 20 minučių.

3. Abiejų rūšių salotas išdėliokite lėkštėje, ant jų sudėkite kubeliais supjaustytą fetą, kumpio juosteles.

4. Ant salotų sudėkite vyšnias, apšlakstykite nuo jų likusiu skysčiu. Salotas patiekite su skrudinta balta duona.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
Receptas: Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Granatas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Citrinos: 1.00 vnt.
Trešnės: 100.00 g
Pistacijos: 25.00 g (nekepintų ir nesūdytų; jei nerandate, galima keisti į kedrines pinijas arba smulkintus migdolus)
Mėtos: 1.50 valg. š. (smulkintų šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. 2/3 kalafioro supjaustome smulkiais griežinėliais, pilame truputėlį alyvuogių aliejaus, beriame grūstas pankolio sėklas, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 2025 min., kol kalafioras apskrus.

3. Likusį kalafiorą smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvą. Pulsuojančiu režimu smulkiname, kol tekstūra primins bolivines balandas. Į žalią kalafiorą dedame šaukštą citrinos sulčių, pusės granato sėklas, smulkintus pistacijų riešutus ir mėtas. Įtarkuojame citrinos žievelę ir pagal skonį dedame druskos ir pipirų. Skanaujame ir, jei reikia, įpilame dar šiek tiek citrinos sulčių.

4. Per pusę supjaustome trešnes, išėmę kauliukus dedame į orkaitę ir kepame apie 510 min. kartu su kalafioru.

5. Viską dėkite į lėkštes ir skanaus!

Suskleisti
Trešnėmis įdaryta kalakutų krūtinėlė
Receptas: Trešnėmis įdaryta kalakutų krūtinėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
2.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (krūtinėlė)
Trešnės (be kauliukų) 300.00 g
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Lazdynų riešutai: 70.00 g (smulkintų)
Batonas 1.00 riekės
Alyvų aliejus 2.00 valg. š.
Šalavijai: 3.00 valg. š. (susmulkintų šviežių lapelių)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili “kišenė”. Tada įtrinkite druskos, pipirų ir rozmarinų mišiniu (ir “kišenės” vidų). Palikite 2–3 valandoms.

2. Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, jame patroškinkite nedideliais gabaliukais supjaustytus salierus, suberkite trešnes, sutrupintą batoną, šalavijus, truputį pasūdykite ir maišydami pakaitinkite iki virimo.

3. Šiek tiek pravėsusį įdarą sukimškite į mėsos “kišenę”, o kraštą susiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite likusiu aliejumi, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite 190°C karštumo orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydami susidariusiu skysčiu.

4. Prieš patiekiant siūlus arba smeigtukus ištraukite.

Patarimas. Taip paruoštą krūtinėlę skanu valgyti ir šaltą. Tuomet mėsą griežinėliais pjaustykite prieš pat patiekdami. Įdaras neištekės, jei kalakutų krūtinėlė bus bent kelias valandas palaikyta šaldytuve.

Suskleisti
Vyšnių clafoutis
Receptas: Vyšnių klafutis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (saldesnių vyšnių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 230.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 valg. š. - ištirpinto - tešlai ir žiupsnelis skardai)
Migdolai: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (125 - smulkaus tešlai ir žiupsnelis skardai)
Miltai: 90.00 g
Kaip gaminti
  1. Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
  2. Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus.
  3. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Užpilkite tešla.
  4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, 30–40 minučių, kol išsipučia ir pasidaro auksinės spalvos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Varškėtis su vyšniomis
Receptas: Varškėtis su vyšniomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 41
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 - tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (0,5 - tešlai ir trečdalis stiklinės - įdarui)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (1 - tešlai ir 6 - įdarui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sūris: 500.00 g (maskarponės ir varškės - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės - įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio miltelių - įdarui)
Grietinėlė: 300.00 ml (įdarui)
Vyšnios: 500.00 g (įdarui)
Brendis: (įdarui) 50.00 ml
Jogurtas: 100.00 ml (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų.
  2. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
  3. Iš tešlos iškočiokite norimo dydžio lakštą, įklokite jį į formą, subadykite šakute, užberkite žirnių arba pupų, kad tešlą neišsipūstų, ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.
  4. Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite jas brendžiu ir palaikykite. Sūrį kelis kartus permalkite mėsmale ir sumaišykite su maskarpone.
  5. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, suberkite pudingo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę ir sumaišykite su varškės bei sūrio mase.
  6. Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę, plaktus baltymus.
  7. Paruoštą varškės masę sukrėskite ant apkepusio tešlos lakšto, išdėliokite nuvarvintas vyšnias ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite apliejusi jogurtu.
Suskleisti
Vyšnių ir trešnių kompotas
Receptas: Vyšnių ir trešnių kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (1 - 1,5 kg)
Trešnės: (1 - 1,5 kg) 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 1.00 kg
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite (kauliukų neišimkite, nes jie kompotui suteikia savito skonio). Sudėkite į litrinius stiklainius pakratant, kad tilptų kuo daugiau (į litrinį indą turėtų tilpti 700–800 g uogų).

2. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą ir užpilkite uogas stiklainiuose. Juos sustatykite į didelį puodą su vandeniu ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje 20 minučių. Iškelkite ir užsukite.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

 

 

 

Suskleisti
Pudingas su vyšniomis
Receptas: Pudingas su vyšniomis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 500.00 ml (riebios)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų pusės citrinos žievelių)
Želatina: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Migdolų esencija 1.00 žiupsnelis
Vyšnios: 200.00 g (arba kitokių uogų)
Miltelinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks.

2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite trynių plakinį ir nuolat maišydama kaitinkite, iki cukrus ištirps ir masė pasidarys vientisa. Ataušinkite.

4. Grietinę krėskite į gilų dubenį, pagardinkite migdolų esencija, nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir šluotele po truputį įplakite trynių ir želatinos masę.

5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į grietinės masę.

6. Pudingą su milteliniu cukrumi apibarstytomis vyšniomis sluoksniuokite į stiklinius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Pyragas su trešnėmis
Receptas: Pyragas su trešnėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (trešnių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 350.00 g (ir 100 g trupiniams)
Rudasis cukrus: 200.00 g
Sviestas: 200.00 g (ir 50 g trupiniams)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir 1 valg. š. trupiniams)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Trešnes nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užberkite 3 šaukštus cukraus ir palikite pastovėti.

2. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos purios masės, tada vis maišydama po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite citrinų sultis ir masę gerai išsukite elektriniu plakikliu.

3. Miltus persijokite, sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais, po truputį suberkite į sviesto masę.

4. Tešlą krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus paskirstykite trešnes.

5. Paruoškite trupinius: miltus persijokite, sumaišykite su tarkuotu šaltu sviestu, cukrumi ir išminkykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę, 30 min. padėkite į šaldytuvą, tada užtarkuokite ant paruošto pyrago.

6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min.

Pyragą galite tiekti su vaniliniais ledais.

Suskleisti
Sutirštinto pieno pyragas
Receptas: Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 36
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs (pvz. "Selga" klasikiniai))
Sviestas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2-1 citrinos sulčių)
Sutirštintas pienas: 380.00 g (saldintas)
Vyšnios: 200.00 g (šviežios arba šaldytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri,  įpilkite lašelį vandens.  Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę kepimo formą, ir tolygiai paskirstykite dugne (ne daugiau nei 1-2 cm storio) bei suformuokite šonus. Pastatykite kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
  2. Giliame inde išmaišykite kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais, citrinos sultimis bei krakmolu. Lengvai išplakti šluotele.
  3. Iškepusį pyrago pagrindą (bus šiek tiek paskrudęs) ištraukite iš orkaitės, palikite trumpam atvėsti. Tada supilkite paruoštą įdarą. Ant viršaus sudėti vyšnias. Pastatykite kepti 15-20 minučių.
  4. Ištraukite iš orkaitės, palikite pilnai atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.
  5. Iš šaldytuvo ištraukite 15-20 min. prieš patiekiant ant stalo - bus lengviau įpjauti (mažiau trupės pyrago sienelės). 

Receptas iš tinklaraščio „IRRI style“

Suskleisti
„Crostata“ su trešnių džemu
Receptas: Trapi „crostata“ su trešnių džemu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Citrinos žievelė: 1.00 vnt.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Džemas: 400.00 g (trešnių arba kitokių sezoninių uogų)
Kaip gaminti

1. Ant stalo supilkite miltus, vidury padarykite duobutę, į kurią dėkite šaltą kubeliais pjaustytą sviestą.

2. Į sviestą įmuškite kiaušinį, patarkuokite citrinos žievelės, suberkite cukrų ir žiupsnelį kepimo miltelių.

3. Greitai sumaišykite miltus, sviestą ir kiaušinį į homogenišką masę, išminkykite.

4. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

5. Atpjaukite ir atidėkite gabalą atšalusios tešlos papuošimui

6. Iškočiokite didžiąją dalį tešlos į 4 mm storio apkritimą ir atsargiai dėkite į 26 cm skersmens formą. Šakute aplink visą skritulį suformuokite gražų kraštą

7. Užtepkite džemą, o ant jo iš likusios tešlos juostelių sudėliokite jums patinkantį piešinį arba tiesiog patarkuokite tešlos.

8. Kepkite 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Suskleisti
Vyšnių pyragas
Receptas: Vyšnių pyragas, tobulai derantis su ledais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 11
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Migdolų miltai: 150.00 g (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (šalto; tešlai)
Cukraus pudra: 100.00 g (tešlai)
Druska: 0.50 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (šalto; tešlai)
Cukrus: 5.00 valg. š. (2 viršui pabarstyti ir 3 įdarui)
Vyšnios: 700.00 g (be kauliukų; įdarui)
Kukurūzų miltai: 2.00 valg. š. (įdarui)
Ledai: 200.00 g (arba pagal pageidavimus; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Į didelį dubenį suberkite abiejų rūšių miltus, cukraus pudrą, druską ir gerai išmaišykite.

2. Sviestą supjaustykite kubeliais, berkite į miltų mišinį ir trindami sviestą su miltais pirštų galiukais, paverskite mišinį šlapią smėlį primenančiais trupiniais. Dirbkite sparčiai, kad sviestas neimtų tirpti.

3. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo (pastarąjį atidėkite), tuomet trynį išplakite su šaltu vandeniu, supilkite į gautus trupinius ir greitai suminkykite tešlą. Suformuokite iš jos 2 vienodus rutulius ir suvynioję juos į maistinę plėvelę, dėkite valandai į šaldytuvą.

4. Praėjus valandai, įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Neaukštą kepimo formą dantytais kraštais patepkite sviestu. Išimkite vieną rutulį iš šaldytuvo ir ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite skritulį, kuris būtų tokio skersmens, jog padengtų formos dugną ir kraštus. Labai atsargiai perkelkite jį į kepimo formą, paspaudydami išklokite ją, o dugną subadykite šakute. Dėkite kepti į orkaitę 15 min.

5. Kol dugnas kepa, pasiruoškite įdarą. Dubenyje vyšnias sumaišykite su cukrumi ir kukurūzų miltais.

 

6. Iškočiokite likusį tešlos rutulį į tokio pat dydžio skritulį, kaip ir pirmasis.

7. Ant iškepusio pyrago pagrindo berkite vyšnių įdarą ir ant viršaus klokite antrąjį iškočiotą tešlos skritulį. Gerai apspaudykite kraštus, kad dugnas ir viršus šonuose susijungtų, jei lieka šioks toks tešlos perteklius, nupjaukite. Viršuje pyrago „dangtį“ keliose vietose įpjaukite, kad išeitų garai.

8. Aptepkite pyrago viršų kiek paplaktu atidėtuoju kiaušinio baltymu ir pabarstykite cukrumi. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 25-30 min.

9. Traukite iš orkaitės, leiskite kelias mintes atvėsti, o tada pjaustykite porcijomis ir tiekite su ledais.

Suskleisti
Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis
Receptas: Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 61
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 100.00 g (be kauliukų, galima pakeisti trešnėmis)
Špinatai: 1.00 sauja (didelė)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, špinatus ir vyšnias nuplaukite.
  2. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite ispaninių šalavijų sėklomis.
Suskleisti
Šaldytos uogos tinka tirštiesiems kokteiliams ruošti
Receptas: Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Migdolų pienas: 150.00 ml
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 arbat. š.
Špinatai: 1.00 sauja
Gervuogės: 0.50 st.
Vyšnios: 0.50 st. (šaldytų, be kauliukų)
Kaip gaminti

Dedame visus ingredientus į vaisių trintuvę ir plakame tol, kol susidarys tirštas kokteilis.

Suskleisti
Vyšnių pyragas
Receptas: Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 450.00 g
Miltai: 150.00 g (aukščiausios kokybės (itališkai „00“))
Krakmolas: 90.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (vidutiniai)
Cukrus: 150.00 g
Sviestas: 100.00 g
Mielės: 16.00 g
Kaip gaminti

1. Šviežias vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite kauliukus tam skirtu įrankiu. Padalinkite į tris dalis ir vieną dalį susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.

2. Į dubenį suberkite gabaliukais supjaustytą minkštą sviestą (prieš pjaustant patariama 1–2 valandas palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų), cukrų ir maišykite elektriniu plaktuvu, kol gausite vientisą masę.

3. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir plakite vidutiniu greičiu.

4. Per sietelį į dubenį suberkite miltus, bulvių krakmolą ir mieles ir maišykite, kol gausite vientisą masę.

5. Paimkite torto kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens), ištepkite ją sviestu, supilkite pusę tešlos masės ir ją tolygiai paskirstykite. Ant masės tvarkingai išdėliokite trečdalį vyšnių, o ant viršaus supilkite susmulkintų vyšnių masę.

 

6. Į torto kepimo formą supilkite likusią masę, išlyginkite ją šaukštu, ant viršaus išdėliokite likusias vyšnias. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.

7. Iškepusį tortą palikite atvėsti ir tik tada išimkite iš torto kepimo formos.

Patarimas:

Jei nerandate pirkti šviežių vyšnių, tortą galima gaminti ir su konservuotomis vyšniomis. Tokiu atveju svarbiausia jas gerai nusausinti.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis