„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gardžiuosis visi: čili troškinys be mėsos, bet su netikėtu ingredientu

Klasikinis čili troškinys, kurį dažnai sudaro bent 10 įvairių ingredientų, ruošiamas su malta jautiena. Tačiau vasarą, kai apsunkinančių ir ilgai virškinamų patiekalų ne itin norisi, verta išbandyti bemėsį, tačiau labai skanų ir kvapnų troškinį. Patiekalo paslaptis – truputis kokybiškos kakavos miltelių, jie suteiks ypatingo aromato ir skonio.
Troškinys be mėsos
Troškinys be mėsos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 raudonoji paprika, be sėklų, supjaustyta šiaudeliais;
  • 1 geltonoji paprika, be sėklų, supjaustyta šiaudeliais;
  • 60 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis raudonasis svogūnas, susmulkintas;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1,5 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. kokybiškos kakavos, skirtos kepiniams;
  • 1,5 arbat. šaukšt. rūkytos paprikos miltelių (jei neturite, keiskite saldžiosios paprikos milteliais);
  • 1,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 skardinės konservuotų virtų raudonųjų pupelių, nusunktų ir perskalautų po šaltu vandeniu;
  • 4–5 labai gerai prinokę mėsingi pomidorai (galima keisti skardine konservuotų), susmulkinti;
  • 500 ml daržovių sultinio arba vandens;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • patiekimui: kapotų šviežių kalendrų, vyšninių pomidoriukų, kapotų svogūnų laiškų, avokado griežinėlių.

Gaminimas:

1. Dideliame storadugniame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūną, pakepinkite, kol suminkštės ir taps perregimas. Tuomet suberkite paprikų šiaudelius, vėl kepinkite, kol daržovės suminkštės – apie 7–9 min. Sudėkite česnaką, pakepinkite vos keliolika sekundžių, kol česnakas pakvips. Berkite visus prieskonius, druską, kakavą, pakepinkite dar apie pusę minutės.

2. Galiausiai į puodą suverskite pjaustytus pomidorus, pupeles, supilkite sultinį ir gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir troškinkite apie 20 min. Praėjus šiam laikui puodą atidenkite, patikrinkite, ar ingredientai nekimba prie dugno, dar pavirkite apie 10 min. atvirame puode, kad troškinys nugaruotų ir kiek sutirštėtų. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

3. Dėkite troškinio į dubenėlius, skaninkite visais ar dalimi išvardintų priedų. Jei norisi „atskiesti“ sodrų troškinio skonį, galite šalia jo patiekti virtų ryžių.

Vida Press nuotr./Troškinys be mėsos
Vida Press nuotr./Troškinys be mėsos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs