Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gardžiuotis vasara iki paskutinio kąsnio

„Meilė – tai knyga, kurią skaitai tikėdamasis, kad ji niekuomet nesibaigs” – pasakė kartą išmintingas žmogus. Mintis taikli, bet bent jau man yra ir daugiau dalykų, kuriuos išjausti bei pasimėgauti norisi iki paskutinio lašo. Pavyzdžiui, vasara. Galbūt dėl to, kad dar neseniai tų vasarų teturėjome tik trupinius, o ir tos kelios šiltos dienos netrukdavo persimainyti į lietingus 15 laipsnių it moteris, kamuojama PMS. Tikrą vasarą esam linkę branginti labiau nei Baltijoj sužvejotą gintarą.
Agnė Kulitaitė
Agnė Kulitaitė / WOLT nuotr.

Vasara – tai laikas, kai žinai, jog rytoj anksti kelsiesi klaikiai neišsimiegojęs, bet vis tiek naktinėji mieste, nes nereikia striukės. Kai motyvacija kuo greičiau pasidaryti suplanuotus reikalus tampa parke žaliuojanti žolė ar ežero gaiva. Kai sėdėti tarp keturių sienų ilgiau nei to reikalauja būtinybė – tiesiog nuodėmė. O jei kartais trūksta minčių, kaip smagiai ir skaniai praleisti laiką ne namuose, štai kelios idėjos.

WOLT nuotr./Jūros bjaurybės
WOLT nuotr./Jūros bjaurybės

Piknikas su mylimiausiu/mylimiausia

Kam brangias vasaros akimirkas gaišti prie įkaitusių puodų ir valgyti gaudant gaivą iš už lango, kai romantišką vakarienę galima susiorganizuoti tiesiog mėgstamame parke? Jų turime daugybę, tad rinktis tikrai yra iš ko. O kad visą dėmesį pavyktų skirti vienas kitam, leiskime maistu pasirūpinti Wolt. Tokiai progai puikiai tiks gurmaniškos užkandėlės iš Italijos („Itališko skonio gurmanų” alyvuogės, mėsytės, sūriai ir užtepėlės tiesiog nuostabios), šventišką nuotaiką sukuriančios austrės ar gardūs jūros gėrybių patiekalai iš „Selfish”, o jei vakarą energingai pradėjote jau namuose, tokiai nuotaikai asmeniškai rekomenduočiau kiniškus valgius iš restorano „Rytai” ☺.

WOLT nuotr./Gardžiuotis vasara iki paskutinio kąsnio
WOLT nuotr./Gardžiuotis vasara iki paskutinio kąsnio

Iškyla su draugais prie upės

Smagu, kad net ir sostinę turime tokią, kur civilizacijos privalumai susipina su gamtos kampeliais. Pavyzdžiui, pačioje miesto širdyje srovena net kelios upės. Tad kodėl su smagia draugų kompanija nesusitikus būtent tokioje vietoje? Prie ilgų pokalbių visuomet norisi ir užkąsti, o kad patiems nereiktų prarasti brangaus laiko renkantis, kur valgyti, kiekvienam pagal įgeidžius maistą pristatyti gali Wolt kurjeris. Mano bičiulių kompanijos favoritai: „Dou Asia” šedevrai, tarsi dalintis su brangiais žmonėmis sukurti „Sushi masters” sušiai, užkandžiai ir nuostabios salotos iš „Fresh post” ar nerealios „Jurgis ir drakonas” picos.

WOLT nuotr./Da Antonio
WOLT nuotr./Da Antonio

Pasimatymas su savimi

Ne kartą esu sakiusi, kad vieni geriausių pasimatymų mano gyvenime – tie, į kuriuos keliauju viena, pati su savimi. Tokiais atvejais aplinką regi geriau, nei prisidengęs kitais žmonėmis it šarvais bet, paradoksalu, geriau imi pažinti ir save. Vasarą man tobulas pasimatymas neatsiejamas nuo buvimo lauke. Ir dar nuo tobulo maisto, kurį Wolt dėka ragauti galima ir ant mėgstamiausio parkelio laiptų, ir prie ežero. O geriausia tokiais atvejais, kad viskas atitenka tik tau vienam. Jau svajoju apie tai, ką ragausiu kito tokio pasimatymo metu. Pastaruoju metu labiausiai mane veža kiek egzotiški skoniai, tad galbūt tai bus bao iš „Pingpong” ar indiški patiekalai iš „Blue Lotus Indian & Thai Restaurant”. Bet tikrai žinau, kad bus ir desertas. Gal „Tie kepėjai” valgomas meno kūrinys, dangiškai skanus „Da Antonio” tiramisu ar tiesiog senos geros „Holy Donut” spurgos.

WOLT nuotr./Užpio picerija
WOLT nuotr./Užpio picerija

Ekskursija po gimtąjį miestą

Vienas teigiamų dalykų, kuriuos atnešė karantinas – galimybė iš naujo pažvelgti į tai, kiek grožio mus supa visai ne už tūkstančių kilometrų. Garantuoju, daugelis nežinome nė pusės pamatyti vertų vietų, iki kurių laisvai nuo namų nukeliautume ir pėsčiomis. Dėl to pastaruoju metu labai pamėgau kaskart atradimų kupinas ekskursijas po Vilnių. Žinoma, ilgai vaikštant netrunki praalkti, bet juk nesinori tokių įdomių pasivaikščiojimų nutraukti ilgoms valandoms. Dėl to taikau tokią taktiką, kurią labai rekomenduoju ir jums: per Wolt iš anksto užsisakau, ką valgysiu pasirinktame restorane, o iki jo atėjus telieka sėsti prie stalo, pasimėgauti ten jau laukiančiu maistu ir keliauti dairytis įdomybių toliau. Tam puikiai tiks pačiame senamiestyje įsikūręs „Cozy”, tobuloje lokacijoje esanti „Užupio picerija” ar tiesiog must visit muziejuje įsikūręs „MO Bistro”.

WOLT nuotr./Coffee Spells
WOLT nuotr./Coffee Spells

Pusryčiai ne namie

Vasarą vienas mėgstamiausių mano laikų – savaitgalio rytai ir tingūs vėlyvi pusryčiai. Įsikuriu jaukiai su knyga kur nors po medžiu, skaitinėju gerą knygą, gurkšnoju kavą ir mėgaujuosi akimirka. Net telefoną prisiverčiu pasidėti šalin. Į rankas jį paimu nebent tada, kai reikia Wolt programėlėje išsirinkti norimus pusryčius. Tikrai puikius juos gamina „Coffee Spells”, kurie kurjeriui į krepšelį įdės ir šviežiai spaustų sulčių, šakšuką ir skanius sumuštinius ruošia „LOLA”, o nusprendus neatsispirti burnoje tirpstančioms bandelėms, jomis pamaitins „Boulangerie kepyklėlė”.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas