Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garnyrui ar užkandžiui – medumi paskaninti kepti burokėliai

Vasarą burokėliai keliauja į šaltibarščius, atvėsus orams jų prireikia mišrainėms, barščiams... O ar kada bandėte skanauti ne virtų, bet keptų burokėlių? Jei ne, pats metas išbandyti ir įvertinti šias daržoves, paskanintas medumi ir prieskoniais. Taip paruošti burokėliai gali būti ir įdomus užkandis, ir ryškesnio skonio žuvies ar mėsos patiekalus papildantis garnyras.
Kepti burokėliai
Kepti burokėliai / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 800–900 g nedidelių burokėlių;
  • 0,25 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. neutralaus skonio aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • žiupsnelis šviežių čiobrelių lapelių (nebūtina).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Burokėlius nulupkite, perpjaukite pusiau, o tada kiekvieną pusę perpjaukite į 2–3 skilteles. Suberkite burokėlius į nedidelį kepimo indą, apipilkite aliejumi, berkite druskos, pipirų, gerai rankomis apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų, o tada dėkite į orkaitę.

3. Kepkite apie 20 min., kol suminkštės, tačiau dar išlaikys traškumą. Trumpam išimkite skardą iš orkaitės, apšlakstykite medumi, citrinos sultimis, pabarstykite čiobrelių lapeliais (jei naudojate), išmaišykite ir dėkite kepti dar 5–7 min.

4. Burokėlius galite valgyti ir dar šiltus, ir jau atvėsusius. Jei skanausite jų kaip užkandžio, galite pasiruošti lengvo padažo iš natūralaus jogurto, aliejaus, citrinos sulčių ir česnako.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai