Ingredientai:
- 800–900 g nedidelių burokėlių;
- 0,25 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 valg. šaukšt. neutralaus skonio aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- žiupsnelis šviežių čiobrelių lapelių (nebūtina).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Burokėlius nulupkite, perpjaukite pusiau, o tada kiekvieną pusę perpjaukite į 2–3 skilteles. Suberkite burokėlius į nedidelį kepimo indą, apipilkite aliejumi, berkite druskos, pipirų, gerai rankomis apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų, o tada dėkite į orkaitę.
3. Kepkite apie 20 min., kol suminkštės, tačiau dar išlaikys traškumą. Trumpam išimkite skardą iš orkaitės, apšlakstykite medumi, citrinos sultimis, pabarstykite čiobrelių lapeliais (jei naudojate), išmaišykite ir dėkite kepti dar 5–7 min.
4. Burokėlius galite valgyti ir dar šiltus, ir jau atvėsusius. Jei skanausite jų kaip užkandžio, galite pasiruošti lengvo padažo iš natūralaus jogurto, aliejaus, citrinos sulčių ir česnako.