Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės maisto meistrė iš Tailando nori grąžinti „Michelin“ žvaigždutę: išvargino dėmesys

Vieniems virtuvės šefams „Michelin“ žvaigždutė tampa kone viso gyvenimo tikslu ir didžiausia siekiamybe, o kitiems ji, jau gauta, sukelia tik nepatogumų. Tailandietė Jay Fai, į aštuntąją dešimtį įkopusi gatvės maisto žvaigždė iš Tailando sostinės, neseniai pareiškė, kad mielai atsisakytų gautos „Michelin“ žvaigždutės, kuria jos restoranėlis buvo įvertintas pirmajame „Michelin“ gide, skirtame Bankokui.
Jay Fai darbuojasi savo restoranėlyje „Raan Jay Fai“
Jay Fai darbuojasi savo restoranėlyje „Raan Jay Fai“ / Vida Press nuotr.

Kalbėdama su portalu Eater.com, šefė Fai, kurios tikrasis vardas yra Supinya Junsuta, teigė, jog nuo tada, kai buvo paskelbta apie „Michelin“ įvertinimą, daugybė žmonių ateiną į jos restoranėlį tiesiog paspoksoti ar pafotografuoti, bet visai nebūtinai čia valgo. Smalsuoliai ypač trokšta nufotografuoti pačią Fai, kai ši dirba virtuvėje. Tiesą sakant, tai pernelyg nestebina, nes garbaus amžiaus šefė su savo slidininko akiniais ir virtuvėje šokančiomis liepsnomis bei senu ventiliatoriumi pašonėje išties atrodo įspūdingai.

Vida Press nuotr./Jay Fai darbuojasi savo restoranėlyje „Raan Jay Fai“
Vida Press nuotr./Jay Fai darbuojasi savo restoranėlyje „Raan Jay Fai“
Vida Press nuotr./Jay Fai darbuojasi savo restoranėlyje „Raan Jay Fai“
Vida Press nuotr./Jay Fai darbuojasi savo restoranėlyje „Raan Jay Fai“

Nors gatvės maisto virtuozė pirmiausia piktinasi žiopliais, padaugėjo ne tik spoksotojų – žymūs jos patiekalai, tokie kaip krabų omletas ar aštrūs azijietiškų makaronų valgiai dar labiau išpupuliarėjo ir dėl jų svečiams tenka laukti ilgiausiose eilėse. Ir taip yra net nepaisant to, jog tai viena brangiausių gatvės maisto vietų Bankoke, kur už pietus gali tekti pakloti ir visus 25 JAV dolerius ar daugiau.

Vida Press nuotr./Greito maisto restoranėlis „Raan Jay Fai“
Vida Press nuotr./Greito maisto restoranėlis „Raan Jay Fai“

Fai dukra Varisa Junsuta žurnalistams pasakojo, kad jos motina, paprastai kasdien dirbanti po 11 val., vis greičiau pavargsta ir dėl to kaltas būtent papildomas dėmesys, kurį lėmė pelnytoji „Michelin“ žvaigždutė.

Toks nepasitenkinimas, regis, prestižiniu įvertinimu, nėra pirmasis atvejis. Prieš kurį laiką 3 „Michelin“ žvaigždutes pelnęs prancūzas šefas Sebastianas Brasas pageidavo, kad į kitą „Michelin“ gidą jo restoranas nebūtų įtrauktas, nes po tokio įvertinimo nuolatinis spaudimas „išlaikyti lygį“ tiesiog žudo kūrybiškumą. Kitas prancūzas, šefas Jérôme'as Brochot taip pat pareiškė norintis grąžinti gautą „Michelin“ žvaigždę, nes jam pernelyg daug kainuoja taip įvertinto restorano išlaikymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?