Anot Gedimino, šis marinavimo būdas puikiausiai tinka visokiai mėsai – tiek kiaulienai, tiek paukštienai.
Šašlykui reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės arba kumpio,
- vieno stiklainiuko garstyčių 200 g (ne aštrių),
- svogūnų 1 kg (svogūnų reikia dėti tiek, kiek yra mėsos),
- sauso balto vyno pusės stiklinės,
- pipirų maltų juodų apie 10 g,
- prieskonių šašlykams apie 35 g,
- 1 sriubinio šaukšto medaus.
Paruošimas:
Supjaustome mėsą kubeliais ir sudedame į indą. Tada supjaustome svogūnus ir sumetam ant mėsos. Supilame vyną, prieskonius, pipirus ir medų. Viską labai gerai išmaišome, galima svogūnus suspausti stipriau, kad sultys šiek tiek išbėgtų. Palaikome apie 30 min. Po to sudedame garstyčias ir viską gerai išmaišome. Marinuojame apie 4 valandas. Galima kepti.
Pastaba: nededame jokios druskos.
Skanaus!