Ar ne to ypatingai ieškome savo pietų stalui pastaruoju metu?
Kulinarinėje laidoje „Druska ir pipirai“ šefė Lina Barčaitė ir žinomas atlikėjas Romas Dambrauskas ruošia kiaulienos, perlinių kruopų ir daržovių troškinį. Štai jums taliją saugančių pietų idėja!
Ingredientai (porcija 4 asmenų šeimai):
- 200 g perlinių kruopų
- 100 g virtų morkos
- 40 g kepto svogūno
- 100 g kukurūzų
- 100 g konservuotų pupelių
- žiupsnelio prieskonių
- 300 g kiaulienos kumpio
- aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
- Kiaulieną supjaustykite smulkiais gabaliukais. Dėkite į įkaitintą keptuvę, pilkite aliejaus ir apkepkite. Prieskonius berkite pagal skonį.
- Kruopos išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Virtas morkas sutarkuokite burokine tarka.
- Visus ingredientus sumaišykite, maišant dar patroškinkite 2–3 min.
SKANAUS!
Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.