Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geležies ir geros savijautos pliūpsnis: su daržovėmis ir mėsa prisiminkite senas geras perlines kruopas

Besijaukindami naujus skonius senoje virtuvėje, neretai pamirštame laiko patikrintus produktus. Perlinės kruopos – ne išimtis: gausios mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, kalis, kalcis ir magnis, dėl jų šios kruopos ir gardžios, ir sočios, ir dargi sveikos.
Druska ir Pipirai
Romas Dambrauskas ir Lina Barčaitė

Ar ne to ypatingai ieškome savo pietų stalui pastaruoju metu?

Kulinarinėje laidoje „Druska ir pipirai“ šefė Lina Barčaitė ir žinomas atlikėjas Romas Dambrauskas ruošia kiaulienos, perlinių kruopų ir daržovių troškinį. Štai jums taliją saugančių pietų idėja!

Luko Balandžio / 15min nuotr./Perlinės kruopos su daržovėmis ir kiauliena
Luko Balandžio / 15min nuotr./Perlinės kruopos su daržovėmis ir kiauliena

Ingredientai (porcija 4 asmenų šeimai):

  • 200 g perlinių kruopų
  • 100 g virtų morkos
  • 40 g kepto svogūno
  • 100 g kukurūzų
  • 100 g konservuotų pupelių
  • žiupsnelio prieskonių
  • 300 g kiaulienos kumpio
  • aliejaus (kepimui)

Gaminimas:

  • Kiaulieną supjaustykite smulkiais gabaliukais. Dėkite į įkaitintą keptuvę, pilkite aliejaus ir apkepkite. Prieskonius berkite pagal skonį.
  • Kruopos išvirkite pasūdytame vandenyje.
  • Virtas morkas sutarkuokite burokine tarka.
  • Visus ingredientus sumaišykite, maišant dar patroškinkite 2–3 min.

SKANAUS!

VIDEO: „Druska ir pipirai“: mineralinių medžiagų šaltinis – R.Dambrausko troškinys su perlinėmis kruopomis

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai