Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geltonuojantis meniu „Eurovizijos“ finalo vakarui: receptų rinkinys

Tikėtina, jog šį vakarą daugelis leisime prie ekranų, o kad diskoteka būtų dar smagesnė, verta ragauti geltonų užkandžių, desertų ar gėrimų. „Eurovizijos“ finalo proga – 15-a geltonai nuspalvintų skanėstų!
Skanėstai „Eurovizijos“ finalo vakarui
Skanėstai „Eurovizijos“ finalo vakarui / Vida Press nuotr.

Užkandžiai:

Sūrio rutuliukai
Receptas: Kepti sūrio rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 88
Receptas
Ingredientai
Sūris: 500.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Druska: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Sūrį sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei viską išplakite.

2. Įberkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Likusius miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

4. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į iškylos krepšelį.

Suskleisti
Geltonųjų žirnelių karis
Receptas: Geltonųjų žirnelių karis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Žirniai: 1.00 st. (gliaudytų geltonųjų, tiks ir skaldyti)
Aliejus: 2.00 valg. š. (plius dar šiek tiek baklažanams kepti;)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Prieskoniai Garam masala: 0.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 0.50 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Baklažanai: 2.00 vnt. (nedideli)
Konservuoti pomidorai: 1.00 vnt. (indelis; konservuotų savo sultyse (labiausiai tiks smulkinti))
Kaip gaminti

1. Žirnius nuplaukite, tada išbrinkinkite keletą valandų (arba per naktį).

2. Supilkite išbrinkusius žirnius kartu su vandeniu, kuriame jie mirko, ir pasūdę išvirkite, kol taps minkšti, tačiau nesubirs visiškai. Išvirus neturėtų likti daug skysčio (ne daugiau nei 4-5 šaukštai), tad jei liko skysčio daugiau – jį nupilkite.

3. Baklažanus supjaustykite storomis riekelėmis ir pabarstykite šiek tiek rupios druskos. Palikite taip pastovėti apie 15-20 minučių, kol virsite karį.

4. Dideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus ir česnakus. Tada suberkite visus prieskonius ir dar pakepinkite apie pusę minutės, kad pasklistų aromatas. Supilkite visą konservuotų pomidorų turinį (kartu su skysčiu), įberkite druskos ir pakepinkite maišydami apie 5 minutes. Pabaigoje suverskite į šį puodą virtus žinelius su visu skysčiu, kuriame jie virė, ir dar patroškinkite apie 3 minutes.

5. Baklažanus nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusauskinkite (gerai išspausdami susidariusį skystį, suspaudžiant baklažanų riekeles tarp dviejų lakštų virtuvinio popieriaus).

6. Įkaitinkite keptuvę (geriausia, jei turite grilinę keptuvę), švelniai pašlakstykite aliejumi ir kepkite baklažanų riekeles iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus, suminkštės. Pabaigoje galite šiek tiek pabarstyti druska ir pipirais.

7. Patiekite su virtais ryžiais ir šviežiomis kalendromis.

Suskleisti
Varškės ir fermentinio sūrio pyragas
Receptas: Varškės ir fermentinio sūrio pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kefyras: 230.00 g (150 g tešlai ir 80 g įdarui)
Soda: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 šaukštelis tešlai ir 1 šaukštelis įdarui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (po lygiai tešlai ir įdarui)
Varškė: 400.00 g (9 proc. riebumo; įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Fermentinis sūris: 150.00 g (įdarui)
Kaip gaminti

1. Pagaminti tešlą: į dubenį išsijoti miltus. Į kefyrą sudėti sodą ir gerai išmaišyti. Tada suberti druską, cukrų ir gerai sumaišius supilti į miltus. Tešla bus lipni. 24 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ją iškloti tešla, padaryti kraštus, aukštesnius nei formos kraštai (kad būtų galima uždengti šiek tiek įdaro kraštuose).2. Paruošti įdarą: varškę pertrinti per sietelį, supilti kefyrą, suberti druską ir cukrų, įmušti 1 kiaušinį ir kito kiaušinio trynį (baltymą palikti aptepti), išmaišyti iki vientisos masės. Varškės masę supilti ant paruoštos tešlos, užbarstyti stambiai sutarkuotą sūrį. Tešlos kraštais pridengti įdarą. Tešlą pyrago viršuje aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 210°C temperatūros orkaitėje 40–50 minučių.

Suskleisti
Jūrų šukutės
Receptas: Jūrų šukutės geltonųjų paprikų padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Jūrų šukutės: 8.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti
  • Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir membranas. Daržovių skutikliu plonai nulupkite odelę. Supjaustykite papriką nedideliais kubeliais.
  • Mažame puode išlydykite 1 šaukštą sviesto, sudėkite paprikas, įpilkite 1,5 šaukšto vandens, uždenkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies, kol paprikos taps labai minkštos (apie 25 min). Jei skystis išgaruos, įpilkite dar šaukštą vandens.
  • Paprikas šiek tiek atvėsinkite ir elektriniu plakikliu suplakite kartu su skysčiu, kuriame jos virė, kol gausite vientisą tyrę. Įberkite druskos, pipirų. Prieš patiekdami padažą pašildykite ir įmaišykite nedidelį gabalėlį sviesto.
  • Jūrų šukutes pagaminsite per 3 minutes, todėl darbo imkitės prieš pat patiekiant jas į stalą. Prieš pat kepant šukutes iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto ir iš abiejų pusių apkepinkite šukutes po 1,5 minutės.
  • Į pašildytas lėkštes (arba šukučių kiautus) įpilkite samtelį paprikų padažo, įdėkite po 3–4 keptas šukutes, ir patiekite iškart, pabarstę grūstais pipirais.
Suskleisti
Keptos įdarytos paprikos
Receptas: Keptos įdarytos paprikos
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Riešutai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (2 - paprikoms kepti ir 2 - paprikoms aptepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5 kapotų - paprikoms aptepti)
Medus: 1.00 arbat. š. (paprikoms aptepti)
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.

2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su išspaustais česnakais, kapotomis petražolėmis ir skrudintais riešutais.

3. Paruoškite užtepą: kapotus rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir medumi, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.

4. Keptas paprikas klokite ant lėkštės, vidinę pusę aptepkite aliejaus ir rozmarinų užtepu, tepkite ožkų peno sūrio ir petražolių įdaro, paprikas susukite voleliu.

Suskleisti
Takai su mėsa
Receptas: Takai (paplotėliai su mėsos įdaru)
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (geriausia – kvietinių ir kukurūzų miltų mišinys; tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (kepimo skardai patepti ir 1 valg.š. įdarui)
Faršas: 400.00 g (įdarui)
Meksikietiškų prieskonių mišinys (įdarui) 35.00 g
Pomidorų padažas: 200.00 ml (įdarui)
Salotos: 400.00 g (smulkiai supjaustytų lapelių (įdarui))
Pomidorai: 150.00 g (kubeliais supjaustytų (įdarui))
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio, įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 2 min. Tada kiekvieną paplotėlį perlenkite pusiau ir kepkite dar 8 min., kol jie pasidarys traškūs.

2. Paruoškite įdarą: faršą 4 min. kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 2 min.

3. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite maždaug po 2 šaukštus įdaro, jį apibarstykite pomidorų kubeliais, tarkuotu sūriu ir susmulkintais salotų lapais.

4. Prieš valgant patiekalą galima truputį pakaitinti (kol sūris pradės lydytis). Skanu valgyti su kokiu nors meksikietišku padažu.  

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

Suskleisti
Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai
Receptas: Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Kukurūzai: 200.00 g (spragėsiai kad padengtų prikaistuvio dugną)
Sirupas: 100.00 arbat. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Miltelinis cukrus: 130.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių)
Soda: 0.50 arbat. š. (maistinės sodos)
Kaip gaminti
  1. Vidutiniame arba dideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.
  2. Sudėkite spragėsius, kad padengtų prikaistuvio dugną.
  3. Uždėkite dangtį, retkarčiais pakratykite. Kaitinkite, kol kukurūzai išspragės. Atidėkite į šalį.
  4. Į mažą prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukrų, įdėkite 1 šaukštą kokosų aliejaus.  Užvirkite. Virkite 3–4 minutes, kol masė pradės tirštėti.
  5. Nuimkite nuo ugnies, suberkite maistinę sodą, greitai užpilkite ant spragintų kukurūzų ir išmaišykite.
  6. Kukurūzus išverskite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

Patarimas: orui nepralaidžiame inde galima laikyti iki 3 dienų.

Receptas DANSUKKER
Suskleisti

Desertai:

Morenginis citrinų pyragas
Receptas: Morenginis citrinų pyragas
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 130.00 g (100 g tešlai (galima keisti kepinių margarinu) ir 30 g įdarui)
Grietinė: 30.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltelinis cukrus: 150.00 g (morengui ir dar 1 šaukštelis tešlai)
Druska: 3.00 žiupsnelis (po žiupsnį tešlai, įdarui ir morengui)
Vanduo: 250.00 ml (įdarui)
Citrinos sultys: 130.00 ml (įdarui)
Citrinos žievelė: 20.00 g (įdarui)
Cukrus: 180.00 g (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 50.00 g (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 3.00 vnt. (dideli; įdarui)
Kiaušinio baltymas: 3.00 vnt. (dideli; morengui)
Kaip gaminti

1. Pagaminti pyrago pagrindą: miltus persijoti į dubenį, sudėti šaltą kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol susidarys trupiniai. Tuomet sudėti likusias tešlos sudedamąsias dalis ir išminkyti tešlą. Minkyti kuo greičiau ir trumpiau, kad nepradėtų tirpti sviestas. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai 2 valandoms. Tada tešlą iškočioti, dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens kepimo formą, suformuoti kraštelius. Subadyti šakute, užkloti kepimo popieriumi, užberti žirnių ar pupų ir kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.

2. Paruošti įdarą: į puodą supilti vandenį, citrinų sultis, suberti citrinų žievelę, cukrų, druską ir krakmolą. Kaitinti nuolat maišant tol, kol masė pradės tirštėti (apie 3 minutes). Tada nuimti nuo kaitros, pilti po 3 šaukštus masės į atskirą dubenėlį ir po vieną įmaišyti kiaušinių trynius. Viską supilti atgal į puodą, sudėti sviestą ir nuolat maišant kaitinti ant vidutinės kaitros 1–2 minutes. Palikti atvėsti.

3. Pagaminti morenginį sluoksnį: išplakti baltymus su druska iki putų. Tada plakant berti po šaukštą miltelinio cukraus ir plakti iki standžios masės.

4. Suformuoti pyragą: supilti citrininį įdarą ant pravėsusio pyrago pagrindo, o ant viršaus užtepti baltymų sluoksnį. Pyragą kepti 190 °C temperatūroje 15–20 minučių. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir patiekti.

Suskleisti
Braziliškas kukurūzų miltų keksas
Receptas: Ryškus ir skanus braziliškas kukurūzų miltų keksas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 10
Receptas
Ingredientai
Kukurūzų miltai: 320.00 g (ir dar šiek tiek kekso formai pabarstyti)
Cukrus: 240.00 g
Pienas: 400.00 ml
Druska: 0.50 arbat. š.
Aliejus: 150.00 ml (neutralaus skonio (naudojau rapsų) arba tirpinto sviesto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (jei maži, tuomet 4)
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (apibarstymui)
Kaip gaminti

Šiam keksui ieškokite ne rupių, o kuo geriau sumaltų purių kukurūzų miltų. Juos teks užplikyti karštame piene, taip iškepęs pyragas išliks drėgnas, neturės specifinio kukurūzų skonio. Aš paprastai cukraus kiekį visuose kepiniuose mažinu, tačiau tik ne šiame kekse: cukraus kiekis yra idealus. Tiesa, kepinio tešlą galima gardinti kardamonais, cinamonais, džiovintais vaisiais, o iškeptą pabarstyti cukraus pudra arba palaistyti šokoladiniu glajumi.

Ir dar perspėju, kad į keksą beriamas vienas ŠAUKŠTAS (ne šaukštelis) kepimo miltelių (kai kas gali pagalvoti, kad padariau klaidą)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kekso formą patepkite riebalais (tiks aliejus, sviestas) ir pabarstykite kukurūzų miltais. Jei keksą kepate pailgoje formelėje, galite iškloti ją kepimo popieriumi.

2. Į puodą suberkite kukurūzų miltus, cukrų, druską, tada supilkite pieną ir aliejų (arba tirpintą sviestą). Viską išmaišykite ir užkaiskite. Kaitinkite šią masę pamažu, nuolat maišydami (puodo apačia tikrai trauks tešlą, todėl naudokite didelę silikoninę arba medinę mentelę, ir vis pagramdykite puodo dugną maišant). Kaitinkite tol, kol tešla taps tiršta. Nelaukite, kol ji sušoks į gabalą, tačiau bus tokio tirštumo, kaip 40 proc. riebumo kaimiška grietinė, į kurią įstačius šaukštelį, jis stovi.

 

3. Nukelkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite tiek, kad kai įmušit kiaušinį, jis neiškeptų toje karštoje tešloje. Jei turite rankinį mikserį, toliau tešlą galite maišyti juo, tame pačiame puode. Jei ne – galite tešlą iškrėsti į virtuvinio kombaino indą.

4. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart labai gerai tešlą išsukdami. Pačioje pabaigoje suberkite kepimo miltelius ir dar kartą kuo geriau tešlą išmaišykite.

5. Sukrėskite tešlą į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių.

6. Kepkite apie 50 min. arba kol kekso viršus patamsės, o vidus bus iškepęs. Išimkite iš orkaitės ir pravėsinkite, tik tada išverskite ant lėkštės ar serviravimo padėklo. Pabarstykite cukraus pudra.

Suskleisti
Citrininiai putėsiai
Receptas: Citrininiai putėsiai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Citrinos: 3.00 vnt. (2 arbat. š. - nutarkuotų žievelių)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 arbat. š. (bulvių)
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kruopščiai po tekančiu vandeniu šepetėliu nušveistas citrinas apie pusvalandį pamirkykite vandenyje su soda.
  2. Citrinas perpjaukite per pusę, išspauskite sultis, žievelių neišmeskite.  
  3. Į karščiui atsparų indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, citrinų žieveles ir viską išplakite konditerine šluotele.
  4. Į masę įmaišykite citrinų sultis ir, uždėjusi indą virš garų, kaitinkite apie 3 min.
  5. Tada suberkite krakmolą, išmaišykite ir dar pakaitinkite, kol sutirštės.
  6. Dubenėlį su kremu nukelkite nuo ugnies, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir maišykite, kol sviestas ištirps, o kremas pasidarys vientisas.
  7. Putėsius ataušinkite, supilkite į konditerinį maišelį ir išspauskite į citrinų indelius.
  8. Paruoštą desertą kelias valandas palaikykite šaldytuve.
  9. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Suskleisti
Citrininiai triufeliai
Receptas: Citrininiai triufeliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 200.00 g (baltas)
Sviestas: 75.00 g
Grietinėlė: 40.00 g (riebi)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinų ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotos žievelės)
Lašelis geltonos spalvos maistinių dažų (nebūtinai): 2.00 ml
Miltelinis cukrus: 50.00 g (arba perlinis, arba paprastas cukrus apvoliojimui)
Kaip gaminti

1. Baltą šokoladą, sviestą ir grietinėlę pakaitinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps ir gausite vientisą masę.

• Jei tirpinate „garų vonelėje“. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens (įsitikinkite, kad vandens dubuo neliečia – tai labai svarbu). Į šį dubenį sudėkite reikiamus produktus. Kaitinkite puodą ant vidutinio didumo ugnies, maišydami dubenėlyje esantį šokoladą, sviestą ir grietinėlę. Puode užvirus vandeniui, ims kilti garai, kurie šildys ant jo esantį dubenėlį ir tuomet produktai ims tirpti. Kaitinkite, kol produktai ištirps ir iš karto išjunkite ugnį. Neperkaitinkite šokolado ir neleiskite jam užvirti.

• Jei kaitinate mikrobangų krosnelėje. Gabalėliais sulaužykite ir į dubenėlį sudėkite šokoladą, sviestą ir supilkite grietinėlę. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, nuolat išimdami ir pamaišydami. Kai tik matote, jog produktai beveik visiškai ištirpo, intensyviai išmaišykite masę, kol ji taps visiškai vientisa. Neperkaitinkite šokolado ir neleiskite jam užvirti.

2. Į ištirpusią vientisą produktų masę supilkite citrinų ekstraktą, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir išmaišykite. Jeigu norite intensyviau geltonos spalvos citrininių triufelių, šiame etape galite įmaišyti ir porą lašelių geltonos spalvos maistinių dažų. Tačiau tai nėra būtina, o triufelių skonis bet kuriuo atveju bus puikus.

3. Leiskite masei šiek tiek atvėsti, tuomet uždenkite indą maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų ar per naktį.

4. Su nedideliu šaukšteliu imkite po gabalėlį paruoštos atšalusios masės ir tarp delnų suformuokite maždaug 1 cm skersmens kamuoliukus. Apvoliokite juos milteliniame cukruje, perliniame cukruje ar tiesiog paprastame cukruje.

5. Sudėkite triufelius ant padėklo ar lėkštės ir dėkite į šaldytuvą dar bent pusei valandos. Triufeliai kambario temperatūroje greitai minkštėja, todėl išimkite juos iš šaldytuve prieš pat patiekdami.

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 25 citrininius triufelius.

Plačiau skaitykite: „Savaitgaliui – kvapnūs citrininiai desertai“

Suskleisti
Kepami bananai
Receptas: Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Bananai: 8.00 g (nedideli)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Romas: 1.00 valg. š. (jei neturite, nenaudokite, tačiau su romu desertas kyla į visiškai kitą lygmenį)
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir romą, sudėkite ir maskarponės sūrį, labai gerai viską išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol bus paruošti bananai.

2. Nenuluptus bananus dėkite ant grilio ir kepkite ant intensyvios ugnies 8–12 min. Geriau, jei kepant neatsitrauktumėte nuo ugnies ir bananus nuolat vartytumėte. Jie bus iškepę, kai visa žievė pajuos ir jausite, jog bananas viduje suminkštėjo.

3. Patiekite bananus lėkštėje nenuluptus, tik gerokai įpjovę odą (kad matytųsi iškepęs vaisius) ir uždėję po didelį šaukštą kremo.

Pasiūlymas Nr. 1: Jei norite daugiau skonio, vos tik bananams iškepus, kol dar karšti, prapjaukite žievę ir ant minkštimo uždėkite smulkinto juodojo šokolado – tegul jis išsilydo. O tada patiekite, kaip aprašyta anksčiau.

Pasiūlymas Nr. 2: Jei neturite maskarponės sūrio, galite patiekti bananus su ledais, nebus taip subtilu ir netikėta, tačiau derinys taip pat išeis puikus.

Suskleisti
Šerbetas
Receptas: Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis
Citrinos sultys: 1.00 puodelis (žaliosios citrinos)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Kaip gaminti

1. Ant karštos ugnies puode sumaišykite vandenį, cukrų, žaliosios citrinos sultis. Neperkaitinkite masės, o kai cukrus ištirps, sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Taip pavirinkite 3 minutes ir palikite masę atvėsti.

2. Įtarkuokite paviršinę žievelės dalį ir išmaišę dėkite skystį šaldyti. Geriausia naudoti ledų gaminimo aparatą arba kas pusvalandį masę išplakti plaktuvu.

Suskleisti

Gėrimai:

Klasikinis „Aperol Spritz“ kokteilis
Receptas: Klasikinis „Aperol Spritz“ kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.4 / 198
Receptas
Ingredientai
Aperolis: 2 dalys 2.00 vnt.
Šampanizuotas vynas (pvz., „Prosecco“): 3 dalys 3.00 vnt.
Sodos vanduo: šlakelis 10.00 ml
Ledas: 5–6 kubeliai 5.00 vnt.
Apelsinas: pusė griežinėlio 1.00 vnt.
Kaip gaminti

Gėrimus sumaišykite, įmeskite ledo kubelių, pusę griežinėlio apelsino ir iškart patiekite.

P. S. Šis receptas – tik viena iš daugelio kokteilio variacijų, mat kiekvienas Italijos regionas Spritz ruošia vis kitaip.

Plačiau apie aperityvą skaitykite čia.

Suskleisti
Putojanti citrininė arbata
Receptas: Putojanti citrininė arbata
7 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Arbata: (juoda) 6.00 arbat. š.
Citrinos: 2.00 vnt.
Cukrus: 8.00 arbat. š. (galima naudoti ir rudajį)
Vanduo: 600.00 ml (gazuotas, tinka mineralinis be priedų)
Kaip gaminti

1. 6 šaukštelius juodosios arbatos užpilkite 4 stiklinėmis verdančio vandens. Į arbatą įmaišykite cukrų ir 1 pjaustytą citriną.

2. Arbatą atšaldykite, nukoškite ir supilkite į didelį butelį, taip pat supilkite gazuotą vandenį ir sandariai užkimšę dėkite į šaldiklį.

3. Maždaug po pusvalandžio, kai arbata gerai atšals, supilstykite į stiklines, įmeskite citrinų griežinėlių ir tuoj pat tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kokteilis su kinkanais
Receptas: Kokteilis su kinkanais
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 8.00 vnt. (8-9 žaliosios)
Kinkanai: 24.00 vnt.
Mėtos: 5.00 g (2 šakelės)
Džinas: 40.00 ml
Rudasis cukrus: 50.00 g (8 gabalėliai)
Ledas: (grūstas) 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Žaliąsias citrinas ir kinkanus nuplaukite. Iš citrinų išspauskite sultis.

2. Kinkanus supjaustykite griežinėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nukoškite.

3. Mėtas nuplikykite ir nusausinkite.

4. Į plaktuvo indą supilkite citrinų sultis, džiną, sudėkite kinkanus, suberkite cukrų. Viską gerai išplakite ir supilkite į aukštas stiklines. Įberkite grūsto ledo ir papuoškite mėtų lapeliais.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas
Receptas: Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (mažas)
Vanduo: 150.00 ml (150 - 200)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA maltų ciberžolių)
Agavų sirupas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Greipfruto sultis supilkite į stiklinę.
  2. Įberkite ciberžolių ir šviežiai sumaltų pipirų. Įpilkite vandens (pilkite iki stiklinės viršaus).
  3. Jei gėrimas jums per daug rūgštus, galite jį pasaldinti agavų sirupu.

„Santa Maria“ receptas.

 

Suskleisti
Šilta obuolių misa
Receptas: Obuolių gėrimas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Sultys: 800.00 ml (obuolių)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Sirupas: 4.00 valg. š. („Dansukker “ šviesiojo sirupo)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite obuolių sultis ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, sirupu, citrinų sultimis ir prieskoniais. Palikite kurį laiką pastovėti.
  2. Tiekite karštą arba šaltą.

Receptas „DANSUKKER“

 

Suskleisti
Šaltoji arbata ypač atgaivina karštą vasaros dieną.
Receptas: Šalta žalioji arbata su citrinomis ir mėtomis
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1200.00 ml (500 ml karšto ir 700 ml šalto)
Citrinos sultys: 120.00 arbat. š. (po 60 ml paprastos ir žaliosios citrinų)
Medus: 2.00 valg. š.
Mėtos: 18.00 vnt. (lapelių)
Žalioji arbata: 5.00 vnt. (pakeliai)
Kaip gaminti

1. Į 70-80°C karštumo vandenį įmerkite 5 žaliosios arbatos pakelius, išimkite juos po 3-5 minučių ir išspauskite juose likusį skystį. Įmaišykite medų, kol jis visiškai ištirps. Į didelį indą supilkite citrinos ir žaliosios citrinos sultis, užpilkite jas arbata su medumi.

2. Kol arbata dar šilta paragaukite, ar jums pakanka saldumo. Jeigu norisi saldžiau, įdekite daugiau medaus. Būtinai tai padarykite prieš atšaldant arbatą, nes medus šaltyje tirpsta ilgiau. Tuomet į jau beveik paruoštą gėrimą supilkite šaltą vandenį ir viską gerai išmaišykite. Į stiklines įberkite ledukų ir užpilkite šalta arbata.

3. Puoškite šaltos arbatos stiklines citrinos ir žaliosios citrinos griežinėliais, mėtos lapeliais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs