Ingredientai:
- 4 lašišos kepsniai (po 150-200 g kiekvienas);
- 1 citrinos nutarkuota žievelė (tik geltonoji dalis);
- 4 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1,5 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių lapelių;
- 1 didelė skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- citrinos skiltelių (patiekimui).
Gaminimas:
1. Dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, žievelę, aliejų, čiobrelius, česnaką ir druską. Šiuo mišiniu aptepkite lašišos kepsnius, tada dėkite ant plačios lėkštės, pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą pasimarinuoti 30-60 min. Ilgiau nemarinuokite!
2. Iki reikiamos temperatūros įkaitinkite grilį, patepkite groteles aliejumi ir atsargiai, idealu, naudojant žnyples, dėkite lašišos kepsnelius.
3. Kepkite lašišą po 4-5 min. iš kievienos pusės (tikslus laikas priklausys nuo kepsnelių storio).
4. Patiekite su citrinos skiltelėmis šalia – galite ant žuvies išspausti sulčių. Kaip garnyras tinka grilintos daržovės ar šviežių žalumynų salotos, taip pat virti ryžiai.