Ingredientai:
- 20 nedidelių panašaus dydžio bulvyčių, neskustų, tik labai gerai nušveistų šepetėliu;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 1 arbat. šaukšt. nuskabytų šviežių čiobrelių lapelių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Suberkite bulvytes į didelį puodą, pripilkite šalto vandens, kad visai jas apsemtų, užvirkite, įberkite druskos ir virkite apie 10–15 min., kol bus beveik išvirusios, bet dar tvirtos. Nusunkite.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros (režimas su vėjeliu). Išklokite plačią skardą kepimo popieriumi.
3. Išdėliokite bulves ant skardos ir naudodami bulvių grūstuvą kiekvieną jų švelniai trėkštelkite – nereikia, kad ji visai subyrėtų, tik susiplotų.
4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite aliejų, česnaką, čiobrelius, šiek tiek druskos ir pipirų. Šiuo mišiniu aptepkite ar apšlakstykite bulvytes ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite, kol bus traškios ir apskrudusios.
Galima valgyti kaip atskirą užkandį, tiekti prie mėsos, skanauti su kastiniu ar mėgstamu padažu.