Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Genialus paprastumas: keptos traiškytos bulvytės su česnakais

Kartais tereikia vos kelių ingredientų ir dar kokio nors triuko, kad patiekalas priverstų šūktelėti „ir kaip anksčiau to neišbandžiau!“. Visai gali būti, kad tokios reakcijos sulauks gardžios bulvytės, kurių receptu šįsyk dalinamės.
Keptos traiškytos bulvės
Keptos traiškytos bulvės / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 20 nedidelių panašaus dydžio bulvyčių, neskustų, tik labai gerai nušveistų šepetėliu;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 1 arbat. šaukšt. nuskabytų šviežių čiobrelių lapelių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Suberkite bulvytes į didelį puodą, pripilkite šalto vandens, kad visai jas apsemtų, užvirkite, įberkite druskos ir virkite apie 10–15 min., kol bus beveik išvirusios, bet dar tvirtos. Nusunkite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros (režimas su vėjeliu). Išklokite plačią skardą kepimo popieriumi.

3. Išdėliokite bulves ant skardos ir naudodami bulvių grūstuvą kiekvieną jų švelniai trėkštelkite – nereikia, kad ji visai subyrėtų, tik susiplotų.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite aliejų, česnaką, čiobrelius, šiek tiek druskos ir pipirų. Šiuo mišiniu aptepkite ar apšlakstykite bulvytes ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite, kol bus traškios ir apskrudusios.

Galima valgyti kaip atskirą užkandį, tiekti prie mėsos, skanauti su kastiniu ar mėgstamu padažu.

Vida Press nuotr./Keptos traiškytos bulvės
Vida Press nuotr./Keptos traiškytos bulvės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais