Ingredientai (2 asm.):
- 300 g trumpo formato makaronų;
- 1 valg. šaukšt. alyyvuogių aliejaus;
- 3 skiltelės česnako, sutrintos;
- žiupsnis raudonųjų paprikų miltelių arba dribsnių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- nedidelis stiklainėlis džiovintų pomidorų aliejuje, nusunktų ir stambiai supjaustytų;
- tarkuoto parmezano sūrio, pagal skonį;
- sauja mažyčių gražgarsčių, nuplautų ir nusausintų.
Gaminimas:
1. Dideliame puode pasūdyto vandens išvirkite makaronus, kad būtų al dente. Nupilkite ir atidėkite pusę stiklinės virimo skysčio prieš juos nukošdami.
2. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su aliejumi, kol pakvips – 20-30 s – pakepinkite česnaką, paprikos miltelius ar dribsnius (maišykite, kad neimtų svilti), įberkite druskos, pipirų. Sudėkite pjaustytus džiovintus pomidorus ir pakaitinkite minutę.
3. Į keptuvę suverskite išvirtus makaronus, supilkite atsidėtajį skystį nuo jų virimo, gerai išmaišykite.
4. Perdėkite makaronus į dubenį, kuriame tieksite, o tada pagardinkite tarkuotu sūriu bei gražgarstėmis. Viskas, galite skanauti!