Ingredientai (4 asm.):
- 500 g agurkų;
- 2 raudonosios aitriosios paprikos (be sėklų, smulkiai supjaustytos);
- 3 valg. šaukšt. supjaustytos šviežios kalendros;
- 60 ml baltojo vyno acto arba ryžių acto;
- 125 ml saulėgrąžų aliejaus (ar kito nestipraus skonio bei kvapo aliejaus);
- 2 valg. šaukšt. aguonų;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nupjaukite agurkų galus ir supjaustykite įstrižomis 5-10 mm storio riekelėmis.
2. Dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus, sudėkite agurkus ir švelniai rankomis sumaišykite, padažą „įmasažuodami“ į agurkus. Paragaukite ir, jei trūksta, įdėkite daugiau druskos/cukraus/pipirų. Salotos turi būti saldžiarūgštės, aštrokos, kutenančios liežuvį.
3. Tiekite iškart (o jei tenka kiek palaikyti, gali reikėti nupilti šiek tiek išsiskyrusio skysčio). Idealiai tinka prie keptos kiaulienos ar avienos.