Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Genialus paprastumas: pikantiškos agurkų salotos su aguonomis

Jei manote, kad agurkų salotų fronte atrasti ką nors naujo jau sunkoka, verta išbandyti šias paprastai pagaminamas, tačiau tikrai netikėtas, įdomias agurkų salotas. Jose tiesiog idealiai dera rūgštumas, saldumas ir aštrumas, o papildomų skonio natų suteikia aguonos. Salotų receptu vienoje savo knygų dalinasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.
Agurkų salotos
Agurkų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 500 g agurkų;
  • 2 raudonosios aitriosios paprikos (be sėklų, smulkiai supjaustytos);
  • 3 valg. šaukšt. supjaustytos šviežios kalendros;
  • 60 ml baltojo vyno acto arba ryžių acto;
  • 125 ml saulėgrąžų aliejaus (ar kito nestipraus skonio bei kvapo aliejaus);
  • 2 valg. šaukšt. aguonų;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Nupjaukite agurkų galus ir supjaustykite įstrižomis 5-10 mm storio riekelėmis.

2. Dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus, sudėkite agurkus ir švelniai rankomis sumaišykite, padažą „įmasažuodami“ į agurkus. Paragaukite ir, jei trūksta, įdėkite daugiau druskos/cukraus/pipirų. Salotos turi būti saldžiarūgštės, aštrokos, kutenančios liežuvį.

3. Tiekite iškart (o jei tenka kiek palaikyti, gali reikėti nupilti šiek tiek išsiskyrusio skysčio). Idealiai tinka prie keptos kiaulienos ar avienos.

G. Adinavičiūtės/15min nuotr./Agurkai
G. Adinavičiūtės/15min nuotr./Agurkai

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais