Ingredientai:
-
1,5 kg nedidukių, greitai nesuverdančių bulvių (labai gerai nušveistos, tačiau su odele);
-
120 ml alyvuogių aliejaus;
-
druskos;
-
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
-
120 g tarkuoto parmezano sūrio;
-
sauja kapotų plokščialapių petražolių;
-
1 citrinos nutarkuota žievelė;
-
1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
-
1 arbat. šaukšt. raudonosios paprikos dribsnių (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C, dėkite į ją plokščią kepimo indą, kuriame vienu sluoksniu sutilptų bulvės ir įkaitinkite.
2. Tuo metu dideliame dubenyje bulves sumaišykite su alyvuogių aliejumi, dideliu žiupsniu druskos, pipirais. Gerai apvoliokite ir berkite į įkaitiną kepimo indą.
3. Dėkite bulves į aukštesniąją orkaitės dalį ir kepkite 30-40 min., kol taps auksinės. Išimkite indą iš orkaitės, suberkite bulves į dubenį, pabarstykite parmezanu ir labai gerai išmaišykite (atsargiai, karšta!). Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min., kol sūris parus.
4. Berkite iškepusias buvytes į dubenį, kuriame tieksite, barstykite petražolėmis, apšlakstykite citrinos sultimis, tarkuota žievele, paprikos dribsniais, jei juos naudojate.