„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gerą girą gera gert: naminės giros receptas

Vieniems gira – prisiminimuose likusios geltonos statinės ant ratų, kitiems – saldus gėrimas plastikiniame butelyje, tretiems – ąsotis ant šventinio stalo. Pastariesiems ir skirtas šis receptas.
Gira
Gira / Vida Press nuotr.

Duonos gira

Ingredientai:

  • 5 l vandens;
  • apie 0,5 kg padžiūvusios juodos duonos;
  • 200 g cukraus (jei norite saldesnio gėrimo, cukraus reikės daugiau);
  • 20 g šviežių mielių;
  • 1 valg. šaukšt. kmynų;
  • sauja džiovintų obuolių;
  • saujelė razinų.

Gaminimas:

1. Duonos riekeles apie 20–30 min. paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

2. Duoną sudėkite į puodą, dėkite ir džiovintų obuolių, įberkite kmynų, užpilkite vandeniu, užvirkite ir, nuėmę nuo ugnies, palikite atvėsti. Vanduo turi būti drungnas, apie 30 laipsnių, bet ne per karštas, kad nežūtų mielės.

3. Viską nukoškite ir sudėkite su cukrumi ištrintas mieles. Gerai išmaišykite, ant viršaus užberkite razinų ir palikite kambario temperatūroje. Po 1–1,5 paros girą jau galima gerti.

4. Parūgusią girą išpilstykite į butelius ir laikykite šaldytuve, antraip ji netruks virsti alkoholiniu gėrimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“