1. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite.
2. Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures sudėkite arbūzo kubelius ir užpilkite paruoštu gėrimu.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Mėtų lapelius nuskabykite ir sutrinkite su cukrumi (kelis palikite gėrimui papuošti).
2. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis, o trečią supjaustykite plonais griežinėliais. Į plaktuvą sudėkite trintas mėtas (arba tik perkoštą sirupą), supilkite citrinų sultis, įmeskite porą ledukų ir plakite kelias sekundes.
3. Supilkite toniką ir dar paplakite. Į taures pridėkite ledukų, citrinų griežinėlių ir supilkite paruoštą gėrimą. Prieš tiekdami įmeskite kelis mėtų lapelius.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Pusę meliono supjaustykite gabaliukais ir dėkite į šaldiklį. Kitą pusę sutrinkite su medumi ar cukrumi. Į plaktuvą supilkite sultis, trintus melionus, suberkite ledukus ir gerai išplakite.
2. Supilkite mineralinį vandenį ir permaišykite. Į taures pridėkite ledukų ir meliono kubelių.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.
2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį.
3. Į sultis supilkite gerai atšaldytą gazuotą vandenį, sumeskite apelsinų griežinėlius ir iškart tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Žaliąsias citrinas ir kinkanus nuplaukite. Iš citrinų išspauskite sultis.
2. Kinkanus supjaustykite griežinėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nukoškite.
3. Mėtas nuplikykite ir nusausinkite.
4. Į plaktuvo indą supilkite citrinų sultis, džiną, sudėkite kinkanus, suberkite cukrų. Viską gerai išplakite ir supilkite į aukštas stiklines. Įberkite grūsto ledo ir papuoškite mėtų lapeliais.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius. Slyvas galite dėti sveikas arba perpjautas pusiau ir išėmus kauliukus.
2. Obuolius, kriaušes ir slyvas sudėkite į užvirintą vandenį su cukrumi ir gvazdikėliais. Pavirkite dar 3-5 minutes, atvėsinkite ir gerkite.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Sutarkuokite imbierą.
2. Supjaustykite agurkus griežinėliais.
3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus.
4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį.
5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite.
6. Griežinėliais supjaustykite likusią citriną ir sumeskite į ąsotį.
7. Užpilkite gazuotu vandeniu.
- Bananus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į maišelį ar indelį ir dėkite į šaldymo kamerą.
- Palaikykite, kol bananai visiškai užšals.
- Užšalusius bananus išimkite iš šaldymo kameros ir sudėkite į maisto smulkintuvą.
- Įdėkite į smulkintuvą šaukštą riešutų sviesto, supilkite šaltą pieną.
- Plakite, kol gausite visiškai vientisą masę.
- Supilkite į taures ar stiklines. Apibarstykite graikiniais riešutais ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
- Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti.
- Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, sudėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti.
- Galite pagardinti cukrumi, papuošti mėtų lapeliais, ledukais.
- Iš keturių citrinų išspauskite sultis. Į didelį ąsotį supilkite dvi stiklines vandens, įberkite cukraus, pagardinkite citrinų sultimis ir citrinų žievelėmis. Permaišykite.
- Mėlynes arba šilaguoges pertrinkite ir gautą masėę supilkite į limonadą. Pagardinkite grūstu ledu, papuoškite citrinos griežinėliais.
- Sumaišykite visus ingredientus dideliame ąsotyje, atvėsinkite. Pagal skonį pridėkite ledukų.
- Galite įmaišyti ir žiupsnelį cinamono.
- Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite vandeniu. Pagardinkite moliūgų sėklomis, riešutais. Jeigu trūksta saldumo, paskaninkite medumi.
Įrankiai:
- Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas,
- Gabalėlis merlės arba sietelis.
Gaminimas:
- Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės.
- Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba sietelį. Išspausti visas sultis.
- Iš laimo vaisių išspausti sultis į atskirą dubenėlį. Sudėti į jas medų ir gerai išmaišyti, kol medus visiškai ištirps.
- Sumaišyti abejas sultis tarpusavyje ir supilti į paruoštą indą (pvz., ąsotį). Gautą gėrimą galima skiesti šaltu vandeniu, įmesti ledo kubelių. Jei mėgstate burbuliukus – įpilkite šiek gero mineralinio vandens (2 dalys limonado: 1 dalis mineralinio).
Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS
- Į kokteilinę sudėkite supjaustytus obuolius ir agurkus. Išspaustas apelsinų sultis, sutarkuotą imbiero šaknį, sirupą ir sėklas.
- Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei matote, kad kokteilis per tirštas – įpilkite šiek tiek šalto vandens ir dar kartą išplakite.
- Patiekite iš karto.
1. Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį.
2. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną plonyčiais griežinėliais ir suberkite ant mėtų.
3. Ten pat berkite cukrų ir viską labai gerai sugrūskite, iki cukrus ištirps. Tada ant viršaus supilkite romą ir palikite mišinį pastovėti apie 20 min.
4. Galiausiai pertrinkite per sietelį ir supilkite į kokteilių plaktuvą. Į kokteilių plaktuvą sukrėskite plombyrą, įmeskite saujelę smulkinto ledo ir viską labai gerai išplakite.
5. Kokteilį išpilstykite į kelias stiklines taures, puoškite žaliosios citrinos juostelėmis.
1. Į kokteilinę supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų, ledukus ir apie 200 ml ananasų sulčių. Turinį gerai išplakite, kol ištirps cukrus.
2. Supilkite likusias sultis ir pabaikite plakti. Supilstykite į stiklines ir patiekite iškart. Ilgiau laikoma gaiva išsisluoksniuoja, dėl to patiekiant vėliau išplakite dar kartą.
Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“
1. Išimkite vyšnių kauliukus.
2. Bananus supjaustykite, sudėkite į maišytuvo indą su vyšniomis, suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną ir gerai suplakite.
3. Pabaigoje įmaišykite ledus.
1. Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode užvirinkite 1 l vandens, įmaišykite cukrų.
2. Karštą sirupą supilkite ant uogų, palaukite, kol atvės. Paragaukite. Jei kompotas išėjo rūgštokas, įmaišykite dar cukraus, jei per saldus – įspauskite citrinų sulčių. Uždenkite indą ir palaikykite šaltai bent 3 valandas.
3. Į stiklinį puodelį įmeskite ledukų, įpilkite kompoto, papuoškite serbentų kekėmis ir citrinų griežinėliais.
Pagaminsite per 10 min. (šaldymo laikas 3–4 val.).