Gėrimų meniu savaitgalio pabaigai: kokteiliai, limonadai, kompotai ir kiti gaivintojai

Karštą savaitgalį geriausiai praleido tie, kam pavyko bent trumpam panirti į vėsų vandenį – jūroje, upėje, ežere ar, pagaliau, vonioje. Tačiau jei gaivumo vis dar trūksta, sekmadienį verta pabaigti pasiruošiant gaivaus naminio gėrimo. O tada išsitieskite krėsle, skimbčiokite ledukais ir mėgaukitės!
Vanilinis limonadas
Vanilinis limonadas / Mariaus Žičiaus nuotr.
Arbūzo kokteilis
Receptas: Arbūzo kokteilis
8 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 29
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg
Vanduo: 800.00 ml (gazuotas, mineralinis)
Medus: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite.

2. Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures sudėkite arbūzo kubelius ir užpilkite paruoštu gėrimu.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

Suskleisti
Kokteilis su citrinomis ir mėtomis
Receptas: Kokteilis su citrinomis ir mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Tonikas: 800.00 ml
Citrinos: 3.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Ledas: 12.00 vnt.
Mėtos: 50.00 g (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Mėtų lapelius nuskabykite ir sutrinkite su cukrumi (kelis palikite gėrimui papuošti). 

2. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis, o trečią supjaustykite plonais griežinėliais. Į plaktuvą sudėkite trintas mėtas (arba tik perkoštą sirupą), supilkite citrinų sultis, įmeskite porą ledukų ir plakite kelias sekundes.

3. Supilkite toniką ir dar paplakite. Į taures pridėkite ledukų, citrinų griežinėlių ir supilkite paruoštą gėrimą. Prieš tiekdami įmeskite kelis mėtų lapelius.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kokteilis su melionais
Receptas: Kokteilis su melionais
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Sultys: 200.00 ml (granatų ir 200ml vynuogių)
Melionas: 1.00 vnt. (pusė)
Medus: 3.00 valg. š. (arba cukrus)
Vanduo: 600.00 ml (gazuotas mineralinis)
Ledas: 12.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Pusę meliono supjaustykite gabaliukais ir dėkite į šaldiklį. Kitą pusę sutrinkite su medumi ar cukrumi. Į plaktuvą supilkite sultis, trintus melionus, suberkite ledukus ir gerai išplakite.

2. Supilkite mineralinį vandenį ir permaišykite. Į taures pridėkite ledukų ir meliono kubelių.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Persikų ir apelsinų limonadas
Receptas: Persikų ir apelsinų limonadas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 700.00 ml (gazuotas)
Apelsinai: 5.00 vnt. (5-6)
Persikai: 10.00 vnt. (10-12)
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.

2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite  saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį.

3. Į sultis supilkite gerai atšaldytą gazuotą vandenį, sumeskite apelsinų griežinėlius ir iškart tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kokteilis su kinkanais
Receptas: Kokteilis su kinkanais
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 8.00 vnt. (8-9 žaliosios)
Kinkanai: 24.00 vnt.
Mėtos: 5.00 g (2 šakelės)
Džinas: 40.00 ml
Rudasis cukrus: 50.00 g (8 gabalėliai)
Ledas: (grūstas) 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Žaliąsias citrinas ir kinkanus nuplaukite. Iš citrinų išspauskite sultis.

2. Kinkanus supjaustykite griežinėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nukoškite.

3. Mėtas nuplikykite ir nusausinkite.

4. Į plaktuvo indą supilkite citrinų sultis, džiną, sudėkite kinkanus, suberkite cukrų. Viską gerai išplakite ir supilkite į aukštas stiklines. Įberkite grūsto ledo ir papuoškite mėtų lapeliais.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Obuolių, slyvų ir kriaušių kompotas
Receptas: Obuolių, slyvų ir kriaušių kompotas
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.00 kg
Slyvos: 400.00 g
Kriaušės: 200.00 g
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 1.00 st. (1-1,5 st.)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius. Slyvas galite dėti sveikas arba perpjautas pusiau ir išėmus kauliukus.

2. Obuolius, kriaušes ir slyvas sudėkite į užvirintą vandenį su cukrumi ir gvazdikėliais. Pavirkite dar 3-5 minutes, atvėsinkite ir gerkite.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

 

 

Suskleisti
Imbierinis limonadas su agurkais
Receptas: Imbierinis limonadas su agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 1.00 vnt. (6 cm šaknies)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Citrinos: 3.00 vnt. (žaliosios arba geltonosios)
Cukraus sirupas: 10.00 valg. š.
Vanduo: 1500.00 ml (gazuoto)
Ledukai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite imbierą.

2. Supjaustykite agurkus griežinėliais.

3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus.

4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį.

5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite.

6. Griežinėliais supjaustykite likusią citriną ir sumeskite į ąsotį.

7. Užpilkite gazuotu vandeniu.

Suskleisti
Šaldytų bananų ir riešutų sviesto kokteilis
Receptas: Šaldytas bananų ir riešutų sviesto kokteilis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (žemės riešutų)
Pienas: 250.00 ml
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į maišelį ar indelį ir dėkite į šaldymo kamerą.
  2. Palaikykite, kol bananai visiškai užšals.
  3. Užšalusius bananus išimkite iš šaldymo kameros ir sudėkite į maisto smulkintuvą.
  4. Įdėkite į smulkintuvą šaukštą riešutų sviesto, supilkite šaltą pieną.
  5. Plakite, kol gausite visiškai vientisą masę.
  6. Supilkite į taures ar stiklines. Apibarstykite graikiniais riešutais ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Žaliosios arbatos limonadas
Receptas: Žaliosios arbatos limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 58
Receptas
Ingredientai
Žalioji arbata: 4.00 st.
Citrinos: 3.00 vnt. (sultys)
Mėtos: 1.00 sauja (½ stiklinės šviežių lapelių)
Vanduo: 2.00 st. (natūralaus arba gazuoto)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti.
  2. Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, sudėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti.
  3. Galite pagardinti cukrumi, papuošti mėtų lapeliais, ledukais.
Suskleisti
Mėlynių limonadas
Receptas: Mėlynių limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 39
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 6.00 vnt.
Vanduo: 2.00 st. (natūralaus arba gazuoto)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Mėlynės: 1.00 st. (tinka ir šilauogies)
Ledas: (grūsto) 2.00 st.
Kaip gaminti
  1. Iš keturių citrinų išspauskite sultis. Į didelį ąsotį supilkite dvi stiklines vandens, įberkite cukraus, pagardinkite citrinų sultimis ir citrinų žievelėmis. Permaišykite.
  2. Mėlynes arba šilaguoges pertrinkite ir gautą masėę supilkite į limonadą. Pagardinkite grūstu ledu, papuoškite citrinos griežinėliais.

 

Suskleisti
Indiškas limonadas
Receptas: Indiškas limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 36
Receptas
Ingredientai
Sultys: 2.00 st. (2 - 3 st. - citrinų)
Žalioji citrina: 1.00 st. (½ st. - sulčių)
Klevų sirupas: 1.00 st. (1/3 st.)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežios trintos šaknies)
Vanduo: 4.00 st. (4 - 5)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus dideliame ąsotyje, atvėsinkite. Pagal skonį pridėkite ledukų.
  2. Galite įmaišyti ir žiupsnelį cinamono.
Suskleisti
Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis
Receptas: Arbūzų, bananų ir mėlynių kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 27
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 500.00 g
Bananai: 1.00 vnt.
Mėlynės: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite vandeniu. Pagardinkite moliūgų sėklomis, riešutais. Jeigu trūksta saldumo, paskaninkite medumi. 
Suskleisti
Arbūzų limonadas
Receptas: Arbūzų limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 2.00 kg (ketvirtadalis vaisiaus)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (1,5 jei mėgstate rūgščiau)
Kaip gaminti

Įrankiai:

  • Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas,
  • Gabalėlis merlės arba sietelis.

Gaminimas:

  1. Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės.
  2. Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba sietelį. Išspausti visas sultis. 
  3. Iš laimo vaisių išspausti sultis į atskirą dubenėlį. Sudėti į jas medų ir gerai išmaišyti, kol medus visiškai ištirps.
  4. Sumaišyti abejas sultis tarpusavyje ir supilti į paruoštą indą (pvz., ąsotį). Gautą gėrimą galima skiesti šaltu vandeniu, įmesti ledo kubelių. Jei mėgstate burbuliukus – įpilkite šiek gero mineralinio vandens (2 dalys limonado: 1 dalis mineralinio).

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti
Obuolių ir agurkų kokteilis
Receptas: Obuolių ir agurkų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 46
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt. ((trumpavaisių))
Apelsinai: 2.00 vnt. ((šviežiai spaustų sulčių))
Imbieras: 1.00 vnt. ((1 cm gabalėlio imbiero šaknies))
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. ((tinka ir skystas medus))
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į kokteilinę sudėkite supjaustytus obuolius ir agurkus. Išspaustas apelsinų sultis, sutarkuotą imbiero šaknį, sirupą ir sėklas.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei matote, kad kokteilis per tirštas – įpilkite šiek tiek šalto vandens ir dar kartą išplakite.
  3. Patiekite iš karto.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Ledų kokteilis
Receptas: Ledų kokteilis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Ledai: (vanilinio plombyro) 500.00 ml
Pienas: 1.00 st.
Citrinos: 2.00 vnt. (šaukštelis žaliosios nutarkuotų žievelių ir 1 žaliąją citriną)
Mėtos: 5.00 g (ryšulėlis šviežių arba melisų lapelių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Romas: 50.00 ml (baltojo)
Kaip gaminti

1. Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį.

2. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną plonyčiais griežinėliais ir suberkite ant mėtų.

3. Ten pat berkite cukrų ir viską labai gerai sugrūskite, iki cukrus ištirps. Tada ant viršaus supilkite romą ir palikite mišinį pastovėti apie 20 min.

4. Galiausiai pertrinkite per sietelį ir supilkite į kokteilių plaktuvą. Į kokteilių plaktuvą sukrėskite plombyrą, įmeskite saujelę smulkinto ledo ir viską labai gerai išplakite.

5. Kokteilį išpilstykite į kelias stiklines taures, puoškite žaliosios citrinos juostelėmis.

Suskleisti
Ananasų sulčiu ir kokosų pieno gaiva
Receptas: Ananasų sulčių ir kokosų pieno gaiva „Virgin Pina Colada“
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Ledo kubeliai 10.00 vnt.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (cukranendrių)
Kokosų pienas: 400.00 ml
Sultys: 1.00 l (ananasų)
Kaip gaminti

1. Į kokteilinę supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų, ledukus ir apie 200 ml ananasų sulčių. Turinį gerai išplakite, kol ištirps cukrus.

2. Supilkite likusias sultis ir pabaikite plakti. Supilstykite į stiklines ir patiekite iškart. Ilgiau laikoma gaiva išsisluoksniuoja, dėl to patiekiant vėliau išplakite dar kartą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Pieno kokteilis su vyšniomis
Receptas: Pieno kokteilis su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Bananai: 6.00 vnt.
Vyšnios: 150.00 g
Kakava: 1.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Vaniliniai ledai 400.00 g
Kaip gaminti

1. Išimkite vyšnių kauliukus.

2. Bananus supjaustykite, sudėkite į maišytuvo indą su vyšniomis, suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną ir gerai suplakite.

3. Pabaigoje įmaišykite ledus.  

Suskleisti
Gaivus uogų kompotas
Receptas: Gaivus uogų kompotas
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Vyšnios: 80.00 g
Avietės: 80.00 g
Serbentai: 80.00 g (raudonųjų)
Cukrus: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode užvirinkite 1 l vandens, įmaišykite cukrų. 

2. Karštą sirupą supilkite ant uogų, palaukite, kol atvės. Paragaukite. Jei kompotas išėjo rūgštokas, įmaišykite dar cukraus, jei per saldus – įspauskite citrinų sulčių. Uždenkite indą ir palaikykite šaltai bent 3 valandas.

3. Į stiklinį puodelį įmeskite ledukų, įpilkite kompoto, papuoškite serbentų kekėmis ir citrinų griežinėliais.

Pagaminsite per 10 min. (šaldymo laikas 3–4 val.).

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs