Ingredientai:
- 300 g lazdyno riešutų;
- 2/3 arbat. šaukšt. druskos;
- 50 g kokybiško juodojo šokolado (su nemažiau kaip 70 proc. kakavos);
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių (režimas – su vėjeliu), paberkite riešutus ant skardos ir pakepinkite 10 min. Palaukite, kol šiek tiek pravės, o tada pirštais, kiek pavyks, nutrinkite žieveles.
2. Suberkite riešutus, kapotą šokoladą, druską ir vanilės ekstraktą į elektrinį smulkintuvą ir vidutiniu greičiu smulkinkite apie minutę – iki rupių trupinių. Tuomet greitį padidinkite ir toliau malkite iki kreminės faktūros. Jei reikia, smulkintuvą sustabdykite ir nubraukite trupinius ar besiformuojančią masę nuo kraštų gilyn.
3. Mentele ar šaukštu perdėkite gautą kremą į stiklinį indą su dangteliu. Laikykite jį šaldytuve.