Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geros dienos pradžiai – soti trijulė: sumuštinis su duona, žuvimi ir daržovėmis

Vėstant orams norisi valgyti sočiau, tačiau nedaryti jokių kompromisų skoniui. Ypač svarbūs tampa pusryčiai, kad turėtume drąsos ir energijos grumtis su ryto žvarba, nealktume laukdami pietų. Nesuklysite dienos startui prie karšto gėrimo puodelio pasiruošę ruginės duonos sumuštinių su gardžiu žuvies užtepu ir traškiomis daržovėmis. Ilgai netruksite, o rezultatas patiks ir mažiems, ir dideliems.
Sumuštinis su kreminiu žuvies užtepu ir daržovėmis
Sumuštinis su kreminiu žuvies užtepu ir daržovėmis / 15min nuotr.

Sumuštinį ruošėme su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona. Išsaugojusi originalų receptą, ji kepama jau ne pirmą dešimtmetį ir dabar yra dar patogesnės formos. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių – būtent dėl šių savybių ji tokia mėgstama ir vertinama. „Rugelio“ duona dabar dar patogesnė, ji patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto.

„Rugelio“ duonos sumuštinis su kreminiu žuvies užtepu ir daržovėmis

„Rugelio“ duona idealiai tinka su įvairiausiausiais ingredientais – pradedant mėsa ir baigiant vaisiais. Šį kartą ją papildo nemenkas sluoksnis užtepo, paruošto iš kreminio sūrio ir mėgstamos sūdytos ar rūkytos žuvies – itin tinka lašiša arba upėtakis. Kad nepritrūktų traškumo ir spalvų, derinį vainikuoja plonyčiai ridikėlių ir agurkų griežinėliai.

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 riekelės duonos „Rugelis“;
  • 2–3 šaukštai kreminio sūrio (galite naudoti be jokių priedų, o galite rinktis ir jau paskanintą žolelėmis ar česnaku);
  • keli griežinėliai mėgstamos sūdytos ar šaltai rūkytos žuvies (mes šįsyk naudojome upėtakį);
  • 1 nedidelis trumpavaisis agurkas;
  • 3 ridikėliai;
  • šviežių krapų (jei kreminis sūris jau su priedais, nebūtina);
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Žuvį dėkite ant lentelės ir plačiu peiliu stambiau ar smulkiau sukapokite – gali likti gana stambūs gabaliukai. Tačiau galite susmulkinti ir beveik iki košelės.

2. Mažame dubenėlyje sumaišykite kreminį sūrį su žuvimi, jei norite, paskaninkite krapais. Paragaukite, ar reikia druskos (jei žuvis sūresnė, gali ir nereikėti).

3. Agurką ir ridikėlius supjaustykite itin plonais griežinėliais – tam galite naudoti „mandoliną“, tik itin saugokite pirštus.

4. Tepkite pagaminto užtepo ant duonos riekelių, apdėliokite daržovių griežinėliais, pabarstykite pipirais ir iškart skanaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas