KAS: Pieninio veršiuko kepenėlės su moliūgų piure ir smidrais.
KUR: Restoranas „Aqua“ (Vilniaus al. 13-1, Druskininkai). Šiuolaikinė virtuvė, kuriai vadovauja vienas iš Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių sąjungos steigėjų Stanislav Kizenevič. Importuoja ypatingai kokybišką mėsą, žuvį, puikiai derina vietinių ūkininkų užaugintas gėrybes, kepa puikias picas.
KAS: Otas su itališkais bulvių virtinukais, romanesco kopūstais ir grietinėlės padažas.
KUR: Restoranas-vyninė „Sicilia“ (M.K. Čiurlionio g. 56, Druskininkai). Nuo 1998 m. gyvuojantis šeimos restoranas, per 19 veiklos metų jau tapęs neatsiejama Druskininkų legendos dalimi. Turi itališką ledų gamybos aparatą, kurio nerasite niekur kitur Lietuvoje.
KAS: Klasikiniai amerikietiški blyneliai su braškių sirupu ir šviežiomis uogomis.
KUR: Restoranas „La Corona“ (Šv. Jokūbo g. 11, Druskininkai). Šiemet atsidaręs jaukus restoranas-lounge baras, lankytojus paperkantis meile ir atidumu maistui.
KAS: Obuolių sidre marinuota ir žemoje temperatūroje ruošta šoninė su šviežių baravykų ir voveraičių duetu.
KUR: Restoranas „Velvetti“ (Vilniaus al. 16, Druskininkai). Penktus metus šiame mieste veikiantis restoranas, savo idėjomis užsitarnavęs ir svečių, ir vietinių gyventojų simpatijas. Jis įtrauktas į geriausių Lietuvoje restoranų TOP 30.
KAS: Šakšuka – Šiaurės Afrikos receptas. Tai pomidoruose troškintos daržovės, kuriose įklimpę kiaušiniai ir fetos sūris.
KUR: Restoranas „Toli Toli“ (Vilniaus al. 8, Druskininkai). Restoranas, į Dzūkijos kurortą atnešęs pasakas ir Rytų bei Afrikos virtuvę.
KAS: Tradicinė kreminė grybų sriuba, pagaminta iš Dzūkijos miškuose surinktų grybų, patiekiama ruginių miltų duonos kubilėlyje.
KUR: Restoranas „Forto Dvaras“ (M. K. Čiurlionio g. 55, Druskininkai). Jauki senovinio dvaro aplinka, pro langą atsiveriantis vaizdas į Druskonio ežerą ir begalė gardžiausių tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalų.