Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Goda Karosaitė rekomenduoja: Ibisoje galima ne tik šokti, bet ir tobulai pavalgyti, o Formentera nustebins

Ispanijai priklausantis įspūdingas salynas Balearai išties turi kuo pasigirti – pasakiško grožio salose verda gyvenimas, o turistai šią kryptį ne veltui mėgsta ir kartoja po kelis kartus. „Čili Pizza“ restoranų tinklą valdančios „LTK Food Group“ generalinė direktorė Goda Karosaitė dalijasi savo patirtimi, kur skaniai pavalgyti dvejose Balearų salose – Ibisoje ir Formenteroje.
Goda Karosaitė
Goda Karosaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Praėjusiame straipsnyje G.Karosaitė pasidalijo rekomendacijomis, kur pavalgyti Maljorkoje ir Menorkoje, tačiau neabejoja, kad Ibisa ir Formentera – taip pat jūsų dėmesio vertos salos, kuriose įsimintinų maisto patirčių nepritrūksite.

Ibisa – ne tik vakarėliai, bet ir šokti priversiantis maistas

„Ibisą visi žino kaip vakarėlių salą, tačiau yra ir visai kitokia Ibisa, daugumos dar nepažinta ir neatrasta. Jeigu vakarėliai jūsų nedomina, tuomet tiesiog svarbu žinoti vietas, kur neiti. Man asmeniškai labiau patinka ramioji Ibiza, ne sezono metu, kai nėra tiek daug žmonių, kuomet paplūdimiai ištuštėja, o oras tampa gerokai malonesnis – ne taip karšta. Galima leistis į žygius pėsčiomis, o tuo pačiu ir aplankyti vietinių pamėgtas vietas be didelių eilių ir išankstinių rezervacijų“, – pasakoja G.Karosaitė.

Verslininkė visose kelionėse stengiasi pasisemti maisto patirčių – nenuostabu, juk vystant savo restoranų tinklą tai tampa dalimi tavo gyvenimo: „Iš kiekvienos kelionės grįžtu su pilnu telefonu nuotraukų bei idėjų, ką galėtume įgyvendinti mūsų restoranuose. Stebiu tendencijas, pastebiu, kaip galima įdomiau patiekti maistą. Be to, man visada įdomu ir restoranų interjerai, kaip juos padaryti gražesnius ir jaukesnius, ties tuo fokusuojuosi ir mūsų restoranuose.“

Asmeninio albumo nuotr./Goda Karosaitė
Asmeninio albumo nuotr./Goda Karosaitė

„Šįkart išrinkau vietas, kurios šiek tiek nutolusios nuo miesto centro, nes man Ibisa labiau patinka ta, kuri yra giliau į ispaniškos salos kaimą, – šios vietos padės pamatyti Ibisą labiau tokią, kokią ją mato vietiniai“, – šypteli ji.

Godos maisto rekomendacijos Ibisoje:

„Can Pau“ – tai viena iš Ibizos klasikų; dirba jau daugiau nei 50 metų. Man ten labiausiai patinka „Huevos rotos con jamón“, „Canelon“. Kas mėgsta mėsą, čia rojus – visi mėsos patiekalai čia labai gardūs, be to, jauku tiek vasarą, tiek žiemą. Rekomenduoju eiti vakarieniauti – tinka tiek su kompanija, tiek romantiškam pasimatymui.

„Cala Bonita“ – puiki vieta pietums, jeigu norisi daugiau veiksmo, žmonių, vietos ant vandens. Geriausia eiti pietų, nes po jų galima įšokti prasiplaukti ir atsigaivinti. Be gero maisto ši vieta dar garsėja ir puikaus skonio sangrija.

„El Bigotes“ – vieta pietums paplūdimyje. Turi labai mažai staliukų ir tik vieną patiekalą, kurio receptūra nesikeičia jau 50 metų. „Bullit de Peix“ – tai žvejų patiekalas: žuvis, kepta didelėje keptuvėje kartu su daržovėmis ir sultiniu. Tai jau trečios kartos restoranas, labai paprastas, bet maistas išties skanus.

Asmeninio albumo nuotr./Godos Karosaitės kulinarinės kelionės
Asmeninio albumo nuotr./Godos Karosaitės kulinarinės kelionės

„Chiringuito Cala Xuclar“ – mažytis restoranas paplūdimyje, salos šiaurėje. Kadangi ten tik bene kokie aštuoni staliukai, rekomenduoju rezervuotis vietą iš anksto. Siūlyčiau užsisakyti kelis užkandžius paragavimui, šviežią žuvį (kiekvieną dieną siūlo tai, ką turi šviežio) ir užsigerti sangrija. Ideali vieta pietums!

„La Paloma“ – jeigu norisi sveikesnio maisto. Labai jauki vieta tiek pietums, tiek vakarienei, o jų terasa įsikūrusi labai gražiame sode. Šis restoranas dirba jau daugiau kaip 20 metų, o jo virtuvė – tai tarsi ispaniškos ir Vidurio rytų mišinys. Vietą verta aplankyti jau vien dėl vaizdų, bet maistas jiems tikrai nenusileidžia.

„Cami de Balafia“ – rojus mėsos mylėtojams: pagrindiniai patiekalai kepami griliuje, porcijos didelės. Tiek „Chuleton“, tiek vištą „Pollo payes“ verta paragauti! Vietų labai mažai, todėl rezervacija būtina.

„Musset café“ – pusryčių vieta, labai jaukiame mažame kaimelyje St. Gertrudis. Labiausiai man patinka „Acai bowl“, šviežios sultys, blynai, avokado skrebutis. Jauki vieta, kur renkasi daug vietinių savaitgalio pusryčiams.

Asmeninio albumo nuotr./Godos Karosaitės kulinarinės kelionės
Asmeninio albumo nuotr./Godos Karosaitės kulinarinės kelionės

Formentera – mažas rojaus kampelis

„Nors Formentera mažiausia iš visų salų, bet vandens spalva it būtum Karibuose. Ši sala ypač populiari tarp italų turistų. Vasarą čia pilna žmonių, maisto vietose kone viskas rezervuota, todėl ypač gera čia užsukti kuomet sezonas jau būna pasibaigęs, bet vanduo dar šiltas, o paplūdimiai beveik tušti“, – pasakoja G.Karosaitė.

Anot jos, pagrindiniai restoranai veikia tik sezono metu, todėl ne sezono laiku pavalgyti čia yra vos kelios vietos: „Manau, kad čia užtenka pabūti kelias dienas, nes pati sala išties nedidukė – vos 19 km., todėl rekomenduoju: jeigu apsilankėte Ibisoje, nuplaukite keltu kelioms dienoms ir į Formenterą.“

Godos maisto rekomendacijos Formenteroje:

„Kiosko 62“ – veikia tik sezono metu. Geriausia vieta palydėti saulę, užkąsti ir išgerti „Mojito“. Visi sako, kad labai skanus mėsainis, tačiau man neteko jo paragauti pačiai, tik pamatyti – atrodė išties labai gerai. Čia visada skamba gera muzika, – žodžiu, viskas, ko reikia smagiai palydėti saulę prie jūros.

„Es Codol Foradat“ – viena geriausių vietų papietauti. Ant jūros kranto, maistas visada labai geras. Būtina paragauti jų deserto – ledų: ledai įdėti tarp dviejų plonų vaflių blynų. Vieta įsikūrusi viename gražiausių Formenteros paplūdimių, na, tiesiog būtina aplankyti.

Asmeninio albumo nuotr./Godos Karosaitės kulinarinės kelionės
Asmeninio albumo nuotr./Godos Karosaitės kulinarinės kelionės

„Es Calo“ – maistas labai geras, tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Vieta – su puikiais vaizdais. Būtina paragauti tipino vietinio patiekalo „Bullit de peix“, bet ir visos kitos jūros gėrybės nenuvils.

„El Gioviale“ – tikras itališkas restoranas, kuriame būtina pavakarieniauti. Rekomenduoju paragauti „Carbonara“, nors čia visi makaronai tiesiog puikūs, tad belieka pasirinkti pagal savo skonį. Na, ir kaip ir privaloma itališkame restorane vakarienę užbaigti desertu „Tiramisu“.

„Es Moli de Sal“ – labai didelis restoranas ant uolos kranto. Maistas puikus, tiek paelija (čia ragavau bene vieną geriausių vegetariškų paelijų), tiek makaronai, žuvis. O pietus būtina užbaigti ledais – juos atneša kibirėlyje su įvairiausiais priedais, kuriuos gali dėtis pagal savo norus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas