Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Goda Karosaitė rekomenduoja: vietos, kuriose būtinai turite pavalgyti apsilankę Madride

Madridas – išties spalvingas miestas: jame galybė lankytinų objektų ir įdomių vietų, o tie, kurie neįsivaizduoja kelioninės patirties be kulinarinių įspūdžių, Ispanijos sostine tikrai nenusivils – išskirtinių maisto vietų čia apstu.
Goda Karosaitė ir jos kulinariniai patyrimai
Goda Karosaitė ir jos kulinariniai patyrimai / Asmeninio albumo nuotr.

Goda Karosaitė, „Čili pizza“ restoranų tinklą valdančios bendrovės „LTK Food Group“ generalinė direktorė savo kelionių be kulinarinių patirčių neįsivaizduoja – nenuostabu, juk sukantis restoranų versle kiekviena nauja patirtis ir įkvėpimas yra neįkainojama dovana.

„Kadangi man nuo vaikystės įskiepyta stebėti restoranų rinką, o ypač, žinoma, picų, kiekvieną savaitę bandau nueiti į bent vieną naują restoraną, nes tai – taip pat mano darbo dalis: pamatyti, kas naujo pasaulyje – tiek maisto, tiek interjero klausimais, bandyti tai pritaikyti mūsų rinkai ir restoranams. Kai kurie dalykai pasitvirtina ir lieka, kiti – neužsibūna dėl įvairiausių priežasčių, bet visada bandome būti inovatoriais ir pirmieji rinkai pristatyti pasaulio naujienas“, – pasakoja G.Karosaitė.

Vienas iš tokių dalykų – picų užkandžiai „Pizza Rolls“, su kuriais „Čili pizza“ buvo pirmieji rinkoje. „Manau, kad tai yra naujoji mūsų „legenda“! Pas mus yra daug patiekalų, kuriuos vadiname legendiniais – kaip kad „Mafijos pica“, apkepti koldūnai, čili sriuba ir t.t. Vienas iš mūsų tikslų – surasti daugiau tokių „legendinių“ patiekalų, kurie taptų mūsų klientų mėgstamiausiais“, – šypteli pašnekovė.

Įmonės nuotr./grupės „LTK Food Group“ vadovė Goda Karosaitė
Įmonės nuotr./grupės „LTK Food Group“ vadovė Goda Karosaitė

Madridas – gyvas, ryškus, intriguojantis

Goda neabejoja, kad Madridas – išties dėmesio vertas miestas, ar jame ieškotumėte lankytinų vietų, ar maisto patirčių.

„Madridas – didelis miestas, kuriame lengvai galima rasti ką nuveikti: ar tai būtų kultūrinė programa, ar apsipirkinėjimas, ar noras pasilinksminti. Na, o jeigu trokštate skaniai pavalgyti – čia lankytinų vietų sąrašas tiesiog nesibaigiantis! Vienos vietos labiau žinomos, kitos – mažiau, tačiau vietų, kuriose galima išties skaniai pavalgyti, sąrašas pildosi ir keičiasi nuolat – juk kartais būna ir taip, kad, pasikeitus savininkams ar virtuvės šefui, supranti, kad restoranas jau „nebe tas“.

Ispanų kultūra valgyti restoranuose mane žavi, nes visi restoranai – pilni, juose daug gyvenimo. Tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus žmonės juose leidžia laiką ir socializuojasi“, – pasakoja G.Karosaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Godos Karosaitės kulinarinės kelionės
Asmeninio albumo nuotr./Godos Karosaitės kulinarinės kelionės

Beje, būtent patirtys Madride ją įkvėpė pokyčiams ir „Čili pizza“ restoranams Lietuvoje: „Pastaraisiais metais atnaujinome ir vis dar naujiname daug „Čili pizza“ interjerų, man tai – ypač įdomu. Pasitelkusi į pagalbą interjero dizainerį iš Madrido bandau įgyvendinti savo idėjas. Mano telefonas pilnas įvairiausių restoranų idėjų nuotraukų, pradedant nuo meniu dizainų, darbuotojų aprangų, baigiant patiekalų patiekimo idėjomis.“

Verslininkė pasakoja, kad tuomet, kai pasiryžo atnaujinti vieną populiariausių „Čili pizza“ restoranų Vilniaus didžiojoje gatvėje, buvo nedrąsu, tačiau jautė, kad metas pokyčiams išties jau atėjo.

„Nežinojome, kaip tai priims klientai, bet jau dabar matome, kad mums pasisekė, mat žmonėms jauku ten būti, be to, į „Čili pizza“ sugrįžta ir tie, kurie sakydavo, kad čia jau nebeužeina. Tai duoda impulsą įgyvendinti ir daugiau drąsesnių idėjų, nes matome, kad mūsų klientai pasiruošę pokyčiams“, – atvirauja pašnekovė.

Ji įsitikinusi: tokioje dinamiškoje rinkoje, kaip restoranai, svarbu visada judėti į priekį, todėl vienas svarbiausių metų darbų – meniu projektas: „Kiekvienais metais atsinaujiname savo dabartinį meniu: įtraukiame įvairiausių naujienų, taip pat patobuliname ir tai, kas jau buvo meniu anksčiau. Kaskart, kai keliauju, būtinai aplankau ir picerijų, geriausius itališkus restoranus, nes visgi pas mus „Čili pizza“ pagrindas – būtent picos. O šiaip kone labiausiai mane džiugina tai, kad, sulaukus Lietuvoje savo draugų iš užsienio, jie išties vertina mūsų picas. Tai – geriausias komplimentas, nes parodo, kad mes neatsiliekame nuo to, kas yra visame pasaulyje ir judame tinkama linkme.“

Asmeninio albumo nuotr./Goda Karosaitė
Asmeninio albumo nuotr./Goda Karosaitė

Madride neieškoti skonių – būtų nuodėmė

Madride dešimtis maisto vietų išbandžiusi verslininkė pasakoja, kad šiame mieste maisto gurmanai išties turės kuo pasidžiugti.

„Šiaip visus mėgstamiausius ir geriausius restoranus į vieną vietą sudėti – išties sunku, nes sąrašas, rodos, nesibaigiantis. Kur eiti pavalgyti dažniausiai renkuosi ne vien pagal maistą – svarbu ir kokia kompanija, norisi ramesnės ar linksmesnės atmosferos, terasoje ar viduje... Bandžiau atrinkti restoranus, kurie tikrai nenuviltų, kuriuose kokybė būtų visada aukščiausio lygio, aptarnavimas – malonus, o aplinka – jauki. Mano Madrido restoranų sąraše tokių vietų turbūt apie 100 ir jų vis daugėja. Iš to šimto bandžiau išskirti tuos, kurie būtų kažkuo ypatingi ir kur aš norėčiau apsilankyti jeigu turėčiau ribotą laiką šiame mieste, jeigu jo nepažinočiau. Tai vietos, kurios padeda pajusti tikrąjį Madridą“, – šypteli ji.

Goda akcentuoja, kad į sąrašą neįtraukė jau ir taip pagarsėjusių labai brangių restoranų, nes juos galima rasti „Michelin“ giduose ar pan. Tačiau įtraukė tuos, kuriuos, jei Madrido gerai nepažįsti, būtų sunkiau rasti ar atsitiktinai į juos užklysti.

Taigi, jūsų dėmesiui, Godos Karosaitės rekomendacijos:

„Batch“ – įsikūręs vietiniame turguje, kur žmonės ateina apsipirkti. Nėra labai patogioje centrinėje vietoje, todėl turistams – nežinoma vieta. Meniu nuolat keičiasi, bet visada turi apie 8 patiekalus ir visi jie – nerealūs. Porcijos mažos, todėl galima užsisakyti dviems žmonėms 5-6 patiekalus ir drąsiai viską išragauti. Tai – mano naujausias atradimas.

„Los 33“ – jau pagarsėjęs Madride, dabar labai populiari vieta, kur eina tiek vietiniai, tiek turistai. Be rezervacijos vakarais papulti – be šansų, nors apie 17-18 h dar galima gauti staliuką taurei vyno bei užkandžiams. Linksma atmosfera, visada geras maistas, labai geras vynas ir kokteiliai. Svarbu paragauti: bikini sumuštinį, „Entraña de angus“ ir „Nini“ salotas. Iš gėrimų – „Espresso Martini“.

„Fismuler“ – dar viena mano atradimų vieta jums – tai vienas mano mėgstamiausių restoranų. Būtina paragauti „Baby armando“, ispanų „Filete empanado“ – mūsų žodžiais tai būtų labai plonas Vienos šnicelis, o dar ant viršaus uždeda plaktą kiaušinį ir paskanina trumais. Būtina paragauti. Na, o skanėstų mėgėjus čia nudžiugins vienas geriausių sūrio pyragų visame Madride!

„Charrua“ – labiausiai man patinka vakarais, o ypač – jeigu lauke būna vėsiau. Labai jauki atmosfera, gražus interjeras. Turbūt viena geriausių vietų Madride jeigu norite būtent mėsos. Aptarnavimas puikus, visada padės išsirinkti tiek skaniausią steiką, tiek labiausiai prie jo tinkantį vyną.

„Fratelli Figurato“ – gurmanų dėmesį patraukia kaip tipiška itališka picerija, kur dirba vien italai. Nerealios tiek neapolietiškos picos, tiek pastos ar tiramisu. Puiki vieta ir šeimai su vaikais. Aplinka neformali, vietą pamėgę ir įvertinę patys vietiniai italai.

„Noi“ – dar vienas itališkas stebuklas. Manau, kad tai aukščiausios kokybės itališkas restoranas Madride. Makaronai ypatingi. Labai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

„Casa Benigna“ – iš tikrų ispaniškų, kuriame – geriausia paelija mieste, o ispanai ją valgo per pietus, todėl rekomenduoju eiti pietauti ir būtinai užsisakyti juodą paeliją! Nors vieta – ne miesto centre, bet tikrai verta aplankyti.

„Sala de Despiece“ – labai išpopuliarėjusi vieta dėl savo originalių patiekalų pateikimo būdų, aukštos kokybės bei išskirtinio interjero dizaino. Būtina rezervacija arba reikės ilgai laukti. Tai patirtis, kurią tikrai ilgai prisiminsite.

„Gran Cafe Santander“ – geriausia tortilija, be to, turi ir jaukią terasą. Tortiliją jie valgo dažniausiai 11-12 val., tad tai gali būti tobula vieta vėlyviesiems pusryčiams, bet mes juk mėgstam ją kone visada!

„El Lando“ – mano viena mėgstamiausių vietų Madride. Viskas labai skanu, ypač „Huevos rotos con patatas“, pomidorų salotos, steikas. Mėsa čia taip pat labai gera. Sienos iškabinėtos pasaulinių žvaigždžių nuotraukomis, o vieną pastarųjų kartų, kai ten lankiausi, mačiau vakarieniaujat Steve‘ą Carellą.

„Casa Lucio“ – tai turbūt vienas seniausių restoranų Madride, legenda, kur visada reikia rezervacijos staliukui. Savininkui turbūt apie 100 metų, o jis vis dar dirba restorane, kartu su sūnumi ir dukra. Tikras ispaniškos šeimos restoranas, kurį pamėgusi ir ispanų karališkoji šeima.

„Juana la Loca“ – labai geras „pinchos“ baras. „Pinchos“ – tai šiaurės Ispanijos užkandžiai. Šio baro žvaigždė – „Pincho de tortilla“. Visada pilna žmonių, bet belaukiant staliuko galima užkąsti prie baro.

„Roostiq“ – jie viską patys augina ir gamina – tiek vištas, tiek karves, o visos daržovės – ekologiškos. Siūlau paragauti vietinio patiekalo „Torreznos“ – turbūt vienas geriausių Madride. Taip pat būtina paragauti burgerių, picų.

„El Pescador“ – viena geriausių vietų norint paragauti vietinių jūros gėrybių ir žuvies. Viskas šviežia, niekada nenuvilia. Viena iš Madrido klasikų. Skanu viskas: „Almejas“, ančiuviai ant duonelės („Pan de cristal“), „Ensalada de tomate con ventresca de bonito“, „Salpicon de marisco“, „Verdinas con carabineros“... O desertui būtina užsisakyti „Filloas rellenas de crema“.

„Umiko“ – mano mėgstamiausia sušių vieta. Labai geri „Nigiri“ – ypač „De toro“, „De vieira“ (šukučių), „De paella“, „Ramen de carabinero“, šonkauliukai, tuno tartaras... Sąrašas nesibaigiantis. Visi ingredientai aukščiausios kokybės: jautiena wagyu, žuvis aukščiausios kokybės iš šiaurės Ispanijos, tunas iš Gibraltaro sąsiaurio. Rekomenduoju vakarienei.

„Viva Madrid“ – rekomenduoju eiti prieš arba po vakarienės išgerti kokteilį ir pajusti tikrą ispanišką dvasią miesto centre.

Na, ir tipiškos tavernos ir tapų vietos, jeigu norisi kažko paprasto ir neįpareigojančio:

  • „Bodega de la Ardosa“
  • „Bar Sidi“
  • „Casa Macareno“

Rezervacijos visada būtinos beveik visur, ypač jeigu norite eiti pavakarieniauti savaitgalį. Pas ispanus savaitgalis prasideda nuo ketvirtadienio, tad jau tada vakarais viskas dažniausiai pilnai užsėsta. Skanių potyrių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas