Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gomurį kutenantis imbieras: 12 nesaldžių patiekalų su šiuo prieskoniu

Imbieras tradiciškai priskiriamas prie vadinamųjų žiemos, šildančių prieskonių. Tai ypač galioja džiovinto imbiero milteliams. Šviežias imbieras taip pat turi daug gerų savybių, neveltui jo ir medaus bei citrinos mišinio griebiamės, kai norime pasiruošti sušildančios, jėgų suteikiančios arbatos. Šio savaitgalio rinkinyje – įvairūs nesaldūs patiekalai su imbieru.
Žuvies kepsneliai su imbieriniu ananasų padažu
Žuvies kepsneliai su imbieriniu ananasų padažu / Vida Press nuotr.
Morkų salotos su obuoliais ir imbieru
Receptas: Morkų salotos su obuoliais ir imbieru
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 88
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Imbieras: 2.00 valg. š. (trinto)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/4 arba migdolų)
Actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį.
  2. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų.
  3. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, druską bei pipirus.
  4. Apipilkite salotas užpilu ir leiskite kiek pastovėti.
Suskleisti
Keptos morkos
Receptas: Su imbieru keptos morkytės
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 12
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 0.50 arbat. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas (apie į cm ilgio) šviežio)
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir supjaustykite lazdelėmis (galite naudoti ir jaunas nedideles morkytes, jų net nereikės pjaustyti). Jas sumaišykite su kapotomis petražolėmis, šviežiu tarkuotu imbieru ir aliejumi.

2. Sudėkite morkas su priedais ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos. Pabarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Suskleisti
Trinta morkų sriuba
Receptas: Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Bulvės: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 3.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Daržovių sultinys: 750.00 ml
Kokosų pienas: 200.00 ml (neriebaus; galima naudoti ir neriebią grietinėlę)
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį aliejuje. Pabaigoje į keptuvę įdėkite morkas, bulves.

2. Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, sudėkite apkeptas daržoves, supilkite daržovių sultinį ir virkite apie 20 minučių.

3. Išspauskite apelsinų sultis, išimkite kuo daugiau minkštimo iš jų vidaus. Nutarkuokite vieno gerai nuplauto apelsino žievelę. Sudėkite viską į sriubą kartu su tarkuotu imbieru ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tolygios masės.

4. Pagal skonį įdėkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Įmaišykite kokosų pieną.

5. Keptuvėje lengvai paskrudinkite sezamų sėklas ir pabarstykite sriubą ją patiekdami.

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias; pusės nykščio dydžio gabaliukas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 3.00 vnt.
Vištiena: 100.00 g (filė)
Sojos padažas: 50.00 ml (šviesaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iš pradžių išvirkite ryžių spagečius. Išvirusius juos nupilkite šaltu vandeniu ir atidėkite.

2. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite maždaug 8 arbat. šaukšt. nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, česnaką ir griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.

3. Tuomet į sultinį supilkite sojos padažą, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir smulkiai pjaustytą vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.

4. Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes.

Suskleisti
Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu
Receptas: Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (apie 180g)
Vanduo: 850.00 ml
Druska: 3.00 arbat. š. (nubrauktų arb. šaukštelių Himalajų druskos)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (arba medaus)
Kalendros: 3.50 arbat. š. (3 ½ arb. šaukštelio kalendros, susmulkintos)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Grietinėlė: 0.50 puodelis
Vanilė: 1.00 žiupsnelis (burbono vanilės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, smulkiai supjaustyto)
Kaip gaminti
  1. Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite.
  2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite vandenį bei suberkite druską. Virkite apie 15 min., kol suminkštės.
  3. Grietinėlę išplakite iki standumo su agavų sirupu, vanile, imbieru ir kalendra. Padėkite vėsiai.
  4. Sriubą sutrinkite. Jei norisi, įdėkite papildomai imbiero ir kalendros. Patiekite į sriubą įdėję kremo.

Receptą parengė www.livinn.lt

Suskleisti
Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
Receptas: Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 59
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (šviežiai tarkuotos šaknies)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (milteliai)
Kalendros: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Lęšiai: 2.00 puodelis (rudieji)
Pomidorai: 200.00 ml (trinti arba pomidorų tyrė)
Daržovių sultinys: 5.00 puodelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.
  3. Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes. Galite paskaninti liesu jogurtu.

 

Suskleisti
vilkžuvė
Receptas: Vilkžuvės su imbierais ir cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 800.00 g (4 vilkžuvių filė (tinka ir kitokia) gabaliukai po 200 g)
Cukinijos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Imbieras: 20.00 g (gabalėlis šviežio)
Medus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Rozmarinai: 20.00 g (šviežių)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (keli kalendrų grūdeliai)
Kaip gaminti

1. Žuvų gabaliukus (šaldytų atšildyti nereikia) pasūdykite, pabarstykite pipirais.

2. Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Imbierus smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, šaukštu citrinų sulčių ir žiupsneliu maltų kalendrų. Cukinijas su imbierų mišiniu porą minučių patroškinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Baigdama troškinti atskieskite sultiniu.

3. Atkirpkite maždaug 50 cm kepimo plėvelės. Vieną jos galą užriškite, maišelyje paskleiskite cukinijų griežinėlius, ant jų išdėliokite žuvų gabaliukus. Tada užriškite ir kitą plėvelės galą.

4. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 20 min. kepkite iki 175`C įkaitintoje orkaitėje.

5. Į keptuvėje likusį skystį suberkite ciberžolių miltelius, miltus ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite likusiomis citrinų sultimis.

6. Iškepusią žuvį ištraukite iš orkaitės, plėvelę perpjaukite išilgai, žuvį ir cukinijų griežinėlius išdėliokite į lėkštes, apšlakstykite padažu ir papuoškite rozmarinų šakelėmis.

7. Prie tokios žuvies labiausiai tinka bulvių košė.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais
Receptas: Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (1 krūtinėlė)
Svogūnai: 3.00 vnt. (nedideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 20.00 g (apie 4 cm ilgio gabalėlis)
Paprikos: 75.00 g (raudona)
Šaldyti žirneliai: 80.00 g (arba švieži)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 18.00 ml (saulėgrąžų arba alyvų)
Sezamų aliejus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1.  Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus ir keletą sekundžių maišant viską apkepkite.

2. Tuomet sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai ją pamarinuokite sojos padaže) ir apkepinkite, kol vištiena apskrus.

3. Vėliau sudėkite pjaustytą papriką ir maišant dar pakepinkite keletą minučių. Poto dėkite žirnelius bei riešutus ir maišant dar pakepinkite apie 2 minutes.

4. Galiausiai supilkite sojos padažą ir sezamų aliejų.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Imbierinės vištos blauzdelės
Receptas: Imbierinės vištos blauzdelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.2 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 8.00 vnt. (blauzdelės)
Medus: 4.00 valg. š.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Imbieras: 4.00 valg. š. (tarkuotos šaknies)
Aliejus: 4.00 valg. š. (graikinių riešutų aliejaus (gali būti ir kitoks))
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltų ir juodų pipirų mišinio)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Blauzdeles įtrinkite pipirais, druska, rozmarinais ir česnakais.
  2. Paruoškite marinatą. Medų sumaišykite su citrinų sultimis, sojų padažu, garstyčiomis, aliejumi, smulkiai tarkuotu imbieru.
  3. Apšlakstykite blauzdeles marinatu, gerai paminkykite rankomis, kad tolygiai pasiskirstytų, ir palikite per naktį marinuotis.
  4. Šias blauzdeles galite kepti ant grotelių ant laužo arba orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, kepimo skardą išklokite folija ir išdėliokite ant jos blauzdeles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 50–60 min. Retkarčiais apšlakstykite marinatu, kuriame mėsa mirko.
Suskleisti
Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais
Receptas: Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (pakuotė „ Santa Maria Rice Noodles“)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (0,5)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kiauliena: 400.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (geltonieji)
Žirniai: 150.00 g (žalieji)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour“) 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežios)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurydomus.
  2. Kiaulienos filė supjaustykite juostelėmis. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis ir išpjaukite centrinę dalį su sėklomis. Supjaustykite centimetro storio gabaliukais. Ananasą supjaustykite kubeliais, o svogūną – griežinėliais.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
  4. Sudėkite filė juosteles ir pakepinkite 1 minutę maišydami.
  5. Sudėkite daržoves ir vaisius. Kepkite dar 2–3 minutes aukštoje temperatūroje.
  6. Supilkite pakepimo padažą ir virkite žemoje temperatūroje maždaug 2 minutes.
  7. Sudėkite makaronus ir maišykite maždaug 1 minutę.
  8. Papuoškite šviežiomis kalendromis.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Šašlykai imbieriniame marinate
Receptas: Šašlykai imbieriniame marinate
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 35
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 50.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. ((raudonasis))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. ((ankštis))
Česnakai: 6.00 skiltelės
Sojų padažas: 50.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į indą.
  2. Sumaišykite smulkiai supjaustytą imbierą, žaliąją citriną, smulkintą raudonąjį svogūną, aitriosios paprikos ankštį, česnaką, sojų padažą, augalinį aliejų.
  3. Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite. Marinuokite kelias valandas. 
Suskleisti
Krevetės kiniškai
Receptas: Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 450.00 g (nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š.
Žirniai: 175.00 g (cukrinių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Ryžių vynas: 1.00 arbat. š. (arba chereso)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.

2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.

3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę

5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų