Jums reikės:
- 1,2 l vištienos sultinio,
- vištienos krūtinėlės mėsos,
- šaukšto aliejaus,
- svogūno,
- 2 česnakų skiltelių,
- citrinos,
- 120 g (8 šaukštai) ryžių,
- pluoštelio svogūnų laiškų.
Kaip gaminti:
1. Iš visų išdarinėtos vištos kaulų išvirkite stiprų sultinį. Virkite ant kuo mažesnės ugnies ir kuo ilgiau. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, galite įmesti kelias prieskonines daržoves.
2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite šiaudeliais supjaustytą svogūną, sutraiškytus česnakus ir trumpai pakepinkite. Supilkite perkoštą sultinį, suberkite nuplautus ryžius, nutarkuotą citrinos žievelę, sudėkite krūtinėles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 12–15 min.
3. Išgriebkite mėsą, pagal raumenų skaidulas suplėšykite šiaudeliais ir sumeskite atgal į puodą. Suberkite susmulkintus svogūnų laiškus. Jeigu reikia, sriubą dar pasūdykite, pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių. Likusį vaisių supjaustykite griežinėliais ir patiekite atskirai – jų kiekvienas valgytojas į savo lėkštę įsidės pagal skonį.