Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ODETA KUDOPČENKIENĖ
Reikės:
- 2 stiklinių ilgagrūdžių ryžių,
- 3 valg.š. alyvuogių aliejaus,
- 1 svogūno,
- 1 česnako skiltelės,
- 1/2 stiklinės orzo makaronų,
- 2 citrinų sulčių,
- 2 stiklinių vištienos arba daržovių sultinio,
- didelės saujos smulkintų petražolių.
Kaip gaminti:
1. Ryžius gerai nuplaukite ir pamirkykite 15 min. šaltame vandenyje. Nusausinkite.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite 3-4 minutes, kol taps skaidrūs.
3. Sudėkite smulkintus česnakus, orzo makaronus, išmaišykite. Sudėkite ryžius. Supilkite citrinos sultis, sultinį ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite 20 min.(skystis turi susigerti, o ryžiai tapti minkšti).
4. Ryžius nukelkite nuo kaitros ir uždengę dangčiu leiskite pastovėti maždaug 10 min.
5. Atidenkite ir įmaišykite smulkintas petražoles. Skanaus!