Graikų virtuvės skonis: receptai

Be graikiško jogurto bei pikantiško dzadzikio padažo, graikų virtuvė turi ir kuo daugiau didžiuotis. Prašome rinktis ir skanauti.
Graikiška „Moussaka“
Graikiška „Moussaka“ / Fotolia nuotr.
Plakta graikiška  kiaušinienė
Receptas: Plakta graikiška kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 8 min.
3.4 / 82
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 80.00 g (smulkintas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite plakinį. Suberkite fetą ir maišydami kepkite.

2. Pagardinkite pipirais. Druskos nedėkite, nes nuo fetos bus pakankamai sūru.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Daržovės graikiškai
Receptas: Graikiškos daržovės
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 g (dideli sunokę)
Fetos sūris: 100.00 g
Daržovių sultinys: 150.00 ml
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Mėtos: 5.00 g
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15–20 min. pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai sukapokite mėtas ir raudonėlius.

3. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno dėkite baklažanų griežinėlius, pabarstykite stambiai maltais pipirais ir kapotomis žolelėmis. Ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais. Galiausiai sudėkite pomidorų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

4. Supilkite sultinį, uždenkite indą folija ir šaukite į 220 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 20 min. Nuimkite foliją, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite trupintu fetos sūriu. Dar pakepkite 5–10 min.

5. Graikišką daržovių apkepėlę tiekite su skrudinta balta duona.

Suskleisti
Graikiškas jogurtas
Receptas: Graikiškas jogurtas
3 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 78
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 l (natūralus jogurtas be priedų, tinka tiek pirktinis, tiek naminis)
Kaip gaminti
  1. Į sietelį, įdėtą į indą, įklokite dvigubai sulenktą marlę. Supilkite jogurtą ir palikite jį persikošti 4–8 valandoms.
  2. Praėjus nurodytam laikui, jogurtas sutirštės ir bus paruoštas skanauti. Skanaus.

Kaip patiems pasigaminti natūralų jogurtą, skaitykite straipsnyje KAM PIRKTI, JEI GALITE PASIGAMINTI.

Suskleisti
Graikiški kebabai
Receptas: Graikiški kebabai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Duona: 4.00 vnt. (riekelės baltos)
Vynas: 100.00 ml (balto)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kapoti žalumynai (mėtos, čiobreliai, raudonėliai) 20.00 g
Kaip gaminti

1. Duonos plutą nupjaukite, minkštimą sudėkite į plokščią dubenėlį ir užpilkite vynu.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame aliejuje ir atvėsinkite.

3. Giliame dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis: faršą, mirkytą duoną, atvėsusius svogūnus, kapotus žalumynus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, tada gerai išminkykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad mėsą pasimarinuotų.

4. Iš marinuoto faršo drėgnomis rankomis formuokite pailgas dešreles, jas kepkite ant grotelių apie 15 min.

5. Tiekite su salotomis, citrinos griežinėliais ir graikiška duona (pitta).

Suskleisti
Dzadzikis
Receptas: Dzadzikis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 65
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 400.00 g
Agurkai: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Krapai: 4.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Agurkus sutarkuokite stambia trintuve arba smulkiai supjaustykite (galite nuluti nuo jų žievelę, bet nebūtinai).
  2. Gerai nuspauskite sultis, įberkite druskos, sukrėskite į jogurtą, įberkite trintus česnakus, smulkintus krapus ir gerai sumaišykite. Skaniausias dzadziki atvėsintas šaldytuve.

Galite valgyti jį vieną. Taip pat patiekti su įvairios rūšies balta duona, bandelėmis, skrebučiais, virtomis ar keptomis bulvėmis, salotomis. Netgi mėsos patiekalais.

Suskleisti
Graikiškos salotos
Receptas: Graikiškos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 73
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusė ilgavaisio)
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė žalios arba geltonos)
Alyvuogės: 40.00 g (saujelė juodųjų)
Fetos sūris: 200.00 g (nedidelė pakuotė)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno acto)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli šviežių bazilikų lapeliai)
Kaip gaminti

1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį.

2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų.

3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių.

4. Šalia berkite alyvuogių ir stambiai pjaustytos fetos gabalėlių.

5. Paruoškite užpilą: atskirame inde alyvuogių aliejų sumaišykite su vyno actu ir raudonėliais, gerai suplakite ir užpilkite ant rupia druska ir pipirais pagardintų salotų.

6. Paruoštas salotas puoškite bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Graikiška žuvis
Receptas: Graikiška žuvis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
2.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 900.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių ir 1 didelė)
Špinatai: 275.00 g (275 šaldytų arba 450 šviežių)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Bulvės: 3.00 vnt. (didelės)
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Vynas: 1.00 st. (3/4 puodelio sauso balto)
Sultys: 1.00 st. (3/4 puodelio - pomidorų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve.

2. Česnakus sugrūskite, pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus – plonais žiedais, papriką, išėmus sėklas, – nedideliais kvadratėliais. Citriną kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, cukiniją – taip pat, tik truputį storesniais. Salierų lapkočius supjaustykite plonais, bulves – 1 cm storio griežinėliais.

3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite keturis šaukštus aliejaus, sudėkite česnakus, pomidorus, svogūnus, paprikas, citrinos griežinėlius, cukinijas, salierus, špinatus ir petražoles. Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 min.

4. Supilkite vyną, pomidorų sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.

5. Į didelį pailgą karščiui atsparų indą įdėkite žuvį, ant jos sukrėsti daržovių troškinį, ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite 190 °C orkaitėje 45 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Graikiška citrinų sriuba
Receptas: Graikiška citrinų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 6.00 st. (naminis)
Makaronai: 100.00 g (ryžių formos; tinka ir kiti labai smulkūs makaronai)
Citrinos: 1.00 vnt. (didelė)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Sultinį nukoškite, užvirinkite, suberkite makaronus ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (maždaug 5 min.).

2. Citriną perpjaukite, atpjaukite kelis griežinėlius sriubai papuošti, iš likusių puselių išspauskite sultis.

3. Kiaušinius gerai suplakite (šluotele ar elektriniu maišikliu), supilkite citrinų sultis, įpilkite šaukštą šalto vandens. Toliau plakdami įpilkite porą šaukštų verdančio sultinio.

4. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies ir po minutės, visą laiką energingai maišydami, supilkite kiaušinių masę.

5. Paruoštą sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, išpilstykite į lėkštes ir papuoškite citrinos griežinėliais.

                                       

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

Suskleisti
Graikiška pica
Receptas: Graikiška pica
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Mielės: 2.00 arbat. š. (sausos)
Vanduo: 80.00 ml (pusė puodelio šilto)
Miltai: 160.00 g (apie 3/4 puodelio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 250.00 g (riebus baltas)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Mocarelos sūris: 50.00 g (saujelė tarkuotos)
Grietinė: 1.00 st.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti. 

2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla pakils dvigubai, ją dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite ir klokite į kepimo skardą.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su grietine, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Pomidorus nuplaukite, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite apystoriais griežinėliais.

5. Ant paruošto picos pagrindo tolygiai paskleiskite saujelę tarkuotos mocarelos, tada išdėliokite vidutinio storio riekelėmis pjaustytą sūrį, pomidorų griežinėlius, ant sūrio paskirstykite po šaukštą grietinės, užberkite smulkintų bazilikų lapelių ir raudonėlių.

Picą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Suskleisti
Graikiška „Moussaka“
Receptas: Graikiška „Moussaka“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 4.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 100.00 g (mėgstamo tarkuoto kietojo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Faršas: 400.00 g (jautienos faršo (mėsos faršo padažui))
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 didelis - mėsos faršo padažui ir 1 vidutinis - baltajam padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (mėsos faršo padažui)
Smulkinti pomidorai be odelių (didelė skardinė - mėsos faršo padažui) 400.00 g
Aitriųjų paprikų padažas (mėsos faršo padažui) 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono vyno - mėsos faršo padažui)
Džiūvėsiai: 100.00 g (mėsos faršo padažui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (baltajam padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių miltų - baltajam padažui)
Pienas: 400.00 ml (baltajam padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį tarkuotų - baltajam padažui)
Kaip gaminti

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių gerai apkepkite aliejuje. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

2. Mėsos padažui keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skilteles, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite džiūvėsėlius.

3. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., kol išgaruos visas skystis – padažas turi būti sausas. Baigusi troškinti laurų lapelius ir gvazdikėlius išgriebkite.

4. Pagaminkite baltąjį padažą. Pieną pakaitinkite su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Ištirpinkite puode sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10  min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.

Suskleisti
Graikiška baklažanų tyrė
Receptas: Graikiška baklažanų tyrė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 3500.00 g
Pomidorai: 750.00 g
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Svogūnai: 750.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė įvairių mėgstamų)
Cukrus: 5.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baklažanus nuplaukite, suraikykite riekelėmis ir 15 minučių įmeskite į verdantį vandenį.
  2. Nuplautas ir išvalytas paprikas supjaustykite juostelėmis ir penkias minutes palaikykite verdančiame vandenyje.
  3. Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir sumeskite nusunktus baklažanus. Suberkite svogūnus. Apkepkite, iki taps geltonos spalvos.
  4. Paprikas, pomidorus, baklažanus su svogūnais ir žalumynus sumalkite mėsmale. Sukrėskite į emaliuotą puodą, supilkite likusį aliejų, pagardinkite cukrumi, druska, viską gerai išmaišykite ir be perstojo maišydami pakaitinkite iki virimo.
  5. Suberkite pipirus, dar pamaišykite. Gautą tyrę išpilstykite į dešimt puslitrinių stiklainių, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie valandą. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Graikiško jogurto tortas
Receptas: Graikiško jogurto tortas. Daug mažiau kalorijų!
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 105
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g (pagrindui)
Cukrus: 50.00 g (pagrindui, 150 g įdarui ir 1 valg. š. papuošti)
Sviestas: 115.00 g (tirpintas – pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. įdarui ir papuošti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas – įdarui)
Jogurtas: 600.00 g (tirštas, graikiškas – įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. citrinos sulčių ir 1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės – įdarui)
Braškės: 250.00 g (šviežios – papuošti)
Vanduo: 250.00 ml (papuošti)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE TORTO PAGRINDĄ

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 ˚C temperatūros.

 

2. Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberkite į dubenį. Supilkite į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.

 

3. Kepimo popieriumi išklokite ar sviestu ištepkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Pirštais ir delnais išklokite paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai būtų padengtas kepimo formos dugnas ir sienelės.

 

4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Prabėgus tiek laiko, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

 

PARUOŠKITE TORTO ĮDARĄ

 

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakite. Suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite tirštą jogurtą. Plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir gerai sumaišykite. Paruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo.

 

2. Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepkite 50 min. ir tuomet patikrinkite. Praverkite orkaitės dureles ir lengvai pajudinkite kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matote, kad masė dar per skysta, kepkite toliau, vis patikrindami kas 5–10 minučių. Kai kepinio konsistencija bus tokia, kokios reikia, išjunkite orkaitę ir perkelkite kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinkite dėl kreminės konsistencijos torto centro – vėsdamas jis sutvirtės.

 

3. Atvėsinkite graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 valandas arba visą naktį.

 

4. Prieš patiekdami, paruoškite torto papuošimą. Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant torto viršaus. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Sumaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies, maišydami šiek tiek atvėsinkite ir tolygiai plonu sluoksniu apipilkite braškes.

 

5. Atvėsinkite, kol torto paviršius sustings. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

 

Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas
Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas

 

Graikiško jogurto tortą kepė ir aprašė Asta Černė

Suskleisti
Graikiška frappe
Receptas: Graikiška frapė
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Kava: 2.00 arbat. š. (tirpi)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (2-4 - pagal skonį)
Vanduo: 2.00 valg. š. (2-3)
Pienas: 2.00 valg. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Į plakimo indą arba stiklinę storomis sienelėmis įberkite 2 arbat. š. tirpiosios kavos, cukraus pagal skonį ir įpilkite  2–3 valg. š. šalto vandens. Vanduo turi vos vos apsemti birius produktus. Plakti reikia, kol ištirps cukrus ir susidarys rusvos putos. Kuo daugiau putų – tuo skaniau.
  2. Į stiklinę, kurioje patieksite kavą, įdėkite ledukų ir ant jų supilkite išplaktas putas. Įpilkite šalto vandens ir, jei norite, gerai atšaldyto pieno. Kurdami savo variacijas, galite gardinti kavą įvairiais sirupais ar ledais. Patiekite su šiaudeliu. Kava puikiai gaivina ir tonizuoja.

Kavą ruošė  Lina Tuskėnaitė

Plačiau skaitykite: Karštos kavos? O gal šaltos?

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos