„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
05 11

Gražinos žemaitiška šaltsriubė: visa paslaptis – netikėtas ingredientas

„Kai paragausit, norėsit valgyti dažniau nei įprastus šaltibarščius“, – pristatydama Žemaitijos kaime įprastą šiltojo metų laiko sriubą – šmakalą tikino savo sodyboje Telšių rajone ją pagaminusi Gražina Gaižauskienė.
Šmakalas / Gražina Gaižauskienė
Šmakalas / Gražina Gaižauskienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Tikra žemaitė šios šaltos sriubos nevadina niekaip kitaip – tik šmakalu. Toks šio patiekalo pavadinimas žinomas nuo senų laikų, o jo gamybos niuansų Gražina išmoko iš savo močiutės, kuri, pasak moters, anūkei visada sakė: „Netingėk, mokytis – ėsti (žemaičiai dažniausiai kasdienėje kalboje nevartoja žodžio „valgyti“ – 15min past.) visada norėsi, tai reikia mokėti pasidaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“