Tikra žemaitė šios šaltos sriubos nevadina niekaip kitaip – tik šmakalu. Toks šio patiekalo pavadinimas žinomas nuo senų laikų, o jo gamybos niuansų Gražina išmoko iš savo močiutės, kuri, pasak moters, anūkei visada sakė: „Netingėk, mokytis – ėsti (žemaičiai dažniausiai kasdienėje kalboje nevartoja žodžio „valgyti“ – 15min past.) visada norėsi, tai reikia mokėti pasidaryti.“
05 11
Gražinos žemaitiška šaltsriubė: visa paslaptis – netikėtas ingredientas
„Kai paragausit, norėsit valgyti dažniau nei įprastus šaltibarščius“, – pristatydama Žemaitijos kaime įprastą šiltojo metų laiko sriubą – šmakalą tikino savo sodyboje Telšių rajone ją pagaminusi Gražina Gaižauskienė.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą