Ingredientai:
- 1 kg virtų krakmolingų bulvių;
- 5 valg. šaukšt. bulvių ar kukurūzų krakmolo;
- 100 g virto kumpio, susmulkinto;
- 1 morka, labai smulkiai sukapota;
- ryšelis svogūnų laiškų, smulkiai sukapotų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį sudėkite bulves, suberkite krakmolą, smulkintas morkas, svogūnų laiškus, kumpį ir druską. Labai gerai išmaišykite. Jei masė dar atrodo lipnoka, galite papildomai įberti krakmolo.
2. Suformuokite iš šios masės graikiško riešuto dydžio rutuliukus, sudėkite juos ant plačios lėkštės ar lentelės.
3. Nedideliame puode įkaitinkite iki vidutinės kaitros aliejų. Dėkite po keletą rutuliukų (neprikraukite itin daug!) ir kepkite, kol taps auksiniai.
4. Išgriebkite ir dėkite ant popieriniais rankšluosčiai išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
5. Valgykite dar šiltus su patinkančiu padažu.