Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greit, paprastai, bet neprastai: 10 blynų, kuriems reikia vos kelių ingredientų

Blynai – itin universalus patiekalas, o jų skonių, sudėtingumo lygių – daugybė. Tai gali būti ir itin greitas pusryčių patiekalas, ir prašmatnus pasirodymas ant stalo (pavyzdžiui, jei tai blynų tortas). Šįsyk receptai tiems, kas nelinkę blynų laukti ilgai ir žavisi paprastumu!
Kepami blynai
Blynai / Vida Press nuotr.
Blynai su grūdėta varške
Receptas: Blynai su grūdėta varške
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 179
Receptas
Ingredientai
Varškė: 300.00 g (grūdėta)
Miltai: 70.00 g (savaime iškylantys)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (patiekimui galima keisti į uogienę)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)    
  2. Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaišykite.    
  3. Dėkite į keptuvę (be aliejaus), formuokite mažus blyniukus ir kepkite ant nedidelės ugnies.    
  4. Patiekite su jogurtu ir uogiene.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Blynai su mėlynėmis
Receptas: Blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 69
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 40.00 g (lydyto)
Miltai: 6.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 st. (0,5 šaldytų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Romas: 10.00 ml (šlakelis)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą.
  4. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo.
  5. Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius.
  7. Dar šiltus gausiai apiberkite mėlynėmis.
  8. Jei mėgstate sočiau, valgykite su grietine arba plakta grietinėle.
Suskleisti
Bananiniai blyneliai
Receptas: Bananiniai blynai iš 3 ingredientų
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 58
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (gerai prinokę)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Erdviame dubenyje šakute kruopščiai, iki tyrės sutrinkite bananus.

2. Į bananų tyrę muškite kiaušinius, paplakite, kol susimaišys, tada berkite miltus ir vėl išmaišykite, kad neliktų sausų.

3. Keptuvėje vidutinėje kaitroje įkaitinkite aliejų, o tada pilkite po šaukštą pagamintos tešlos, po minutės kitos apverskite ir taip iškepkite visus blynelius (geriausia formuoti nedidelius blynelius, nes būtent tokius bus lengviau apversti).

Pastaba: jei mėgstate saldesnius blynelius, galite įpilti į tešlą šaukštelį agavų ar klevų sirupo. O jei norite kiek ryškesnio skonio, įberkite žiupsnį druskos.

Suskleisti
Blynai su Feta sūriu
Receptas: Blynai su fetos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 61
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (3/4)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
  2. Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
  4. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Avižinių dribsnių ir bananų blynai
Receptas: Avižinių dribsnių ir bananų blynai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 95
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.50 st. (tiks smulkesni)
Pienas: 0.50 st. (gali reikėti daugiau)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (prinokęs minkštas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (galima keisti cukrumi)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  • Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
  • Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
  • Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Suskleisti
Blynai
Receptas: Blynai „Pannekoek“ iš Pietų Afrikos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 42
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 125.00 ml
Vanduo: 750.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Actas: 15.00 ml
Miltai: 500.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  • Dubenyje sumaišykite aliejų, vandenį, kiaušinius ir actą.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus palengva suberkite į skystą mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Vienam blynui skirkite 50 ml tešlos. Geriausia būtų kiekvieną kartą pamatuoti tiek pat, tuomet visi blynai bus vienodo dydžio. Vieną blyno pusę kepkite 3 minutes, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai. Tuomet, apvertę, kepkite dar 3 minutes.
  • Galite patiekti su ledais ir cinamonu.
Suskleisti
Orkaitėje keptas blynas
Receptas: Purus orkaitėje keptas blynas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 39
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Cukraus pudra: 2.00 arbat. š. (apibarstymui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, miltus ir druską. Tam labai gerai pasitarnaus elektrinis trintuvas.

3. Kai orkaitė bus įkaitusi, į apvalų kepimo indą aukštesniais kraštais ar ketaus keptuvę (nuimama rankena) dėkite 50 g sviesto ir kiškite į orkaitę. Sviestas turi ištirpti, pakvipti ir tapti auksiškos spalvos (tai užtruks 5–7 min., tačiau stebėkite, kad nesudegtų).

4. Trumpam išimkite kepimo formą su sviestu iš orkaitės, greitai supilkite paruoštą plakinį (tik nenusideginkite karštu sviestu) ir greit vėl dėkite atgal į orkaitę.

5. Per 15–20 min. orkaitėje įvyks beveik stebuklas – plakinys virs puriu, geltonu, apskrudusiu blynu. Beje, kartu su vaikais pro orkaitės stiklą visai smagu žiūrėti, kaip jis pučiasi, beveik veržiasi per kraštus.

6. Išimkite blyną iš orkaitės, iškart ant jo sudėkite kubeliais supjaustytą likusį sviestą ir pabarstykite cukraus pudra.

7. Pjaustykite porcijomis ir nedelsdami patiekite su mėgstamais priedais – klevų sirupu, džemu, šviežiomis uogomis, trintomis uogomis ar kuo tik jūs sugalvojate.

Variacija Nr. 1: prieš gaminant plakinį, svieste patroškinkite šiek tiek šviežių uogų ar vaisių – vyšnių ar trešnių be kauliukų, puselėmis pjaustytų slyvų ar persikų. Dėkite šiuos vaisius į kepimo formą prieš pat pilant plakinį.

Variacija Nr. 2: 1 arba 2 šaukštus miltų pakeiskite tokiu pat kiekiu kokybiškos nesaldintos kakavos miltelių – iškepsite daugiau ar mažiau šokoladinį blyną.

Suskleisti
Daržovių blyneliai
Receptas: Nebrangūs įvairių daržovių blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Visas daržoves sutarkuokite ir sudėję į audinį nuspauskite jų sultis. Į daržovių tarkius įmuškite kiaušinius, įdėkite krakmolo, paskaninkite žiupsneliu druskos, išmaišykite ir dėkite į keptuvę kepti.

2. Šiuos blynus galima kepti kaip keletą didelių per visą keptuvę ar kaip nedidelius blynelius. Jeigu norisi, juos galima kepti net vaflių keptuvėje. Keptuvėje pakaks kepti po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant nedidelės kaitros ar kol blynai gražiai paruduos.

Į šiuos blynus galite įdėti ir kitokių mėgstamų daržovių. Blynus dar labiau paskaninsite grietinės ir sezoninių žalumynų padažu.  

 

Suskleisti
Jogurtiniai blynai
Receptas: Pusryčių blynai su jogurtu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 71
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 2.00 puodelis
Jogurtas: 3.00 valg. š. (graikiško)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

2. Kitame dubenyje išplakite pieną, kiaušinius ir jogurtą, taip pat – ištirpintą sviestą. Į mišinį palengva berkite miltus, ir būtinai nuolat maišykite.

3. Blynus kepkite tirpintame svieste, o patiekti tiks pačių mėgstamiausi ingredientai – medus, uogos ar kiti.

Suskleisti
Kepami lietiniai blynai
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir aguonomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 102
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (ir dar šiek tiek įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 st. (arba kiek prireiks)
Varškė: 300.00 g (įdarui)
Aguonos: 100.00 g (maltų; įdarui)
Rudasis cukrus: 6.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Suplakite kiaušinius su druska ir pilkite aliejų. Tuomet, nuolat maišydami, įmaišykite miltus ir pilkite vandenį tol, kol tešla taps skysta ir vienalytė.

2. Prieš kepant tešlą dar kartą gerai išmaišykite.

3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišykite ir pradėkite kepti blynus. Ant įkaitintos keptuvės pilkite po samtelį tešlos, paskirstydami ją plonu sluoksniu.

4. Iškepkite visus blynus ir tuomet ant kiekvieno dėkite po kelis šaukštus įdaro. Susukite blynus ir prieš patiekiant apkepinkite keptuvėje dar kartą. Patiekti galite su neriebia grietine arba jogurtu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos