Tinklaraščio „Maisto klubas“ autorė Ilona Juciūtė sako, kad daug geresnis nei pirktinis yra namuose pasigamintas limonadas, kurį paruošti nesudėtinga, tereikia turėti keletą ingredientų ir žinoti specialių triukų.
„Limonadams atvėsinti galite naudoti šaldytas uogas, arbūzą, tuomet nereikės papildomų ledukų. Jei norite limonadus patiekti efektingai, naudokite sausą ledą, tuomet gėrimai atrodys įspūdingai. Įmeskite į ąsotį žalumynų šakelių, bazilikų, čiobrelių, rozmarinų, citrusinių vaisių skiltelių, tai ypač papuoš jūsų limonadą. O jei norite limonado su burbuliukais – vietoj paprasto vandens naudokite gazuotą mineralinį vandenį“, – pasakoja I.Juciūtė.
Tam, kad limonadai būtų kuo sveikesni ir turėtų kuo daugiau vitaminų, tinklaraščio autorė rekomenduoja naudoti šviežias uogas, kurių pasirinkimas turguose šiuo metu yra nemažas. Centrinio Kauno turgaus pardavėjai pasakoja, kad šiuo metu perkamiausios uogos yra trešnės, tačiau populiarios yra ir šilauogės bei avietės.
„Lietuviai mėgsta saldesnes uogas – trešnes, mėlynes. Rečiau perkami serbentai ir slyvos. Tačiau uogas karštomis dienomis pranoksta arbūzai, mat šie vaisiai ypač gaivina ir yra itin mėgstami“, – pasakoja nuo turgaus atsidarymo vaisiais ir daržovėmis pardavinėjantis Vaidas.
I.Juciūtė siūlo nepamiršti ir pieno kokteilių, o kavą atvėsinti ledukais.
„Vasarą, kai toks gausus uogų pasirinkimas, nėra nieko gardžiau kaip atsigaivinti pieno kokteiliu. Juk kaskart galima improvizuoti ir bandyti surasti naują skonį. Patarimas kavos mėgėjams – turėkite namuose pasiruošę specialių ledukų. Užsišaldykite į formeles kavos su pienu ar tiesiog pieno ir karštą vasaros dieną kavą atvėsinkite ledukais“, – idėjomis dalijasi „Maisto klubo“ autorė Ilona.
Limonadui reikės:
- 2 šaukštų rudojo cukraus;
- kelių baziliko lapelių;
- žaliosios citrinos žievelių ir sulčių;
- 0,5 l vandens;
- 1 l ramunėlių arbatos.
Kaip gaminti:
Baziliką sugrūskite su ruduoju cukrumi, įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įtarkuokite žievelę, viską gerai ištrinkite ir sumaišykite su arbata, vandeniu. Į ąsotį su paruoštu limonadu įdėkite žaliųjų citrinų riekelių, baziliko, įspauskite apelsinų sulčių.
Skanaus!