Greita brokolių sriuba, kuriai sotumo suteiks bolivinė balanda

Nuo naujųjų metų pradžios prabėgo visos 3 savaitės, tad dalies žmonių užmojai sveikiau maitintis jau kiek aptirpo. O jei neaptirpo, gali būti, jog išseko receptų atsargos. Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, kad pilvas negurktų, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.
Brokolių sriuba
Brokolių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4–5 asm.):

  • 1 brokolis (500–600 g svorio);
  • 2–3 salierų stiebai (šviesesniosios dalys);
  • 1 didelis svogūnas;
  • gabaliukas šviežio imbiero;
  • gabaliukas šviežios ciberžolės (arba žiupsnis maltos);
  • 700–800 ml daržovių sultinio;
  • juodųjų pipirų;
  • druskos (jei sultinys nesūdytas);
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 30–40 g bolivinės balandos (kynvos) kruopų;
  • graikiško jogurto arba fetos sūrio (patiekimui).

Gaminimas:

1. Pirmiausia nedideliame puode pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite bolivinės balandos kruopas. Kai išvirs, atidėkite.

„Fotolia“ nuotr./Bolivinė balanda
„Fotolia“ nuotr./Bolivinė balanda

2. Paruoškite daržoves: brokolį padalinkite žiedynėliais, nupjaukite ir susmulkinkite griežinėliais kotelius (išskyrus sumedėjusią dalį). Saliero stiebus supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite po nedidelį gabaliuką imbiero bei ciberžolės (jei šią naudojate), turite gauti maždaug po arbatinį šaukštelį tarkių.

4. Plačiadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, o tada suberkite salierus, svogūnus ir brokolių kotelių gabaliukus. Pamaišydami kepinkite apie 5–7 min., kol daržovės pakvips, kiek suminkštės (neleiskite skrusti!). Pabaigoje sudėkite tarkuotą imbierą (ir ciberžolę), dar minutę pakepinkite maišydami, tada suberkite brokolių žiedynus, išmaišykite ir užpilkite karštu sultiniu. Leiskite užvirti, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir pavirkite 7–8 min.

5. Sutrinkite sriubą įmerkiamu elektriniu trintuvu (brokolių žiedynų pumpurėliai gali likti, taip dar skaniau). Paragaukite, ar netrūksta druskos, jei norisi, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

6. Tiekdami sriubą į kiekvieną lėkštę dėkite po gerą šaukštą virtų bolivinių balandų, išmaišykite, paskaninkite ir jogurtu ar trupinta feta.

Fotolia nuotr./Breminė brokolių sriuba
Fotolia nuotr./Breminė brokolių sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų