Ingredientai:
- 1 vidutinė cukinija (jei jos žievelė jau kietoka, geriau nulupkite);
- 3 pomidorai (ne itin sultingi);
- 70 g parmezano sūrio;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis cukraus;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir 10 minučių dėkite į orkaitę.
2. Griežinėliais supjaustykite pomidorus. Dėkite po pomidoro griežinėlį ant kiekvieno cukinijos griežinėlio, pabarstykite žiupsniuku cukraus, druskos, pipirų ir kepkite dar 10 minučių.
3. Smulkiai sutarkuokite sūrį, juo gausiai pabarstykite pomidorus, šaukite atgal į orkaitę – padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5 minutes.
4. Leiskite kiek pravėsti ir skanaukite. Gardūs bus ir šios užkepėlės likučiai – jų galite nė nešildyti, o, pavyzdžiui, dėti šiek tiek ant trapučių ir skanauti.